19 – 27 Agost 2024

BulgĂ ria: Sofia, PN de Rila i Pirin. L’energia dels Balcans.

Nivell Baix

CarĂ cter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma fĂ­sica: Activa / bona condiciĂł fĂ­sica

Estada en itinerĂ ncia

Hotels

955 € sense vols

1246 € amb vols i sense taxes

DeliciĂłs i irresistible coctel de muntanya i cultura bĂşlgares. La muntanya a BulgĂ ria Ă©s extraordinĂ riament verda, autèntica i exuberant. Gaudirem del senderisme en diferents Parcs Nacionals a travĂ©s d’un paisatge de boscos, cims, estanys, monestirs amb una fauna salvatge i flora endèmica sorprenents. I tot això en un entorn cultural especialment ric, resultat de la convivència de diverses cultures i religions al llarg dels segles en aquesta terra.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

  • CombinaciĂł deliciosa de paisatges en un sol viatge: alta muntanya verdĂ­ssima, cims, llacs, boscos humits, monuments, joies de la cultura i la història, ciutats, etc.
  • Caminarem per paisatges i indrets Ăşnics al mĂłn, com els paisatges de muntanya que ens ofereixen els diferents Parcs Nacionals BĂşlgars (Rila i Pirin) i les joies de la història i l’art de Sofia i el monestir de Rila, amb monuments patrimoni de l’Unesco.
  • Coneixerem les muntanyes mĂ©s altes dels Balcans, entre les quals destaquen Els Set llacs de Rila.
  • Guia local bĂşlgara, guia de muntanya i turĂ­stica, que parla un castellĂ  perfecte. Una gran professional i bona coneixedora i amant de la seva terra i els seus costums.
  • Gaudirem d’un increĂŻble contrast de cultures, idiomes, arquitectures, mĂşsiques, persones i menjars.
  • Preu econòmic.

Dia a Dia

Dia 1, 19/08. Barcelona – Sofia.

Dia 2, 20/08. Muntanya Vitosha, Església de Boyana.

Dia 3, 21/08. PN de Rila. Llac Yonchevo.

Dia 4, 22/08. Caminada per la vall del riu Malyovitsa.

Dia 5, 23/08. PN de Rila. Els Set Llacs de Rila.

Dia 6, 24/08. PN de Pirin, Pic de Bezbog (2653).

 Dia 7, 25/08. PN de Pirin. Els Llacs de Pirin.

Dia 8, 26/08. Monestir de Rila (Patrimoni la Humanitat de la UNESCO).

Dia 9, 27/08. Sofia. Vol de tornada.

Dia 1, 19/08. Barcelona – Sofia.
Vol de Barcelona a Sofia. Recepció i curt trasllat al nostre hotel al centre de la ciutat. Tindrem la tarda disponible per conéixer la ciutat de la mà de la nostra guia búlgara (que a part de guia de muntanya, també és guia oficial de turisme).

Nit a hotel a Sofia.

Dia 2, 20/08. Muntanya Vitosha, Església de Boyana.
Al matĂ­ ens traslladarem a la muntanya de Vitosha, propera a Sofia, on visitarem l’EsglĂ©sia de Boyana. Aquesta Ă©s una petita joia arquitectònica construĂŻda en tres etapes diferents – segles XI, XIII i XIX. Forma part del Patrimoni de la UNESCO per l’alta qualitat dels seus frescos que tenen trets pre-renaixentistes. DesprĂ©s farem una excursiĂł tranquil·la per bosc amb vistes de la capital que ens portarĂ  al poble de Dragalevtsi. Menjar en pĂ­cnic – inclòs.

Desnivells aproximats: +300m, -150m. Unes 2hores de marxa.

Trasllat de 1h30 al poble de Govedartsi, on passarem 3 nits en hotel.

Dia 3, 21/08. PN de Rila. Llac Yonchevo.
Trasllat amb vehicle fins al centre de muntanyisme i alpinisme de Malyovitsa (1700m). D’allĂ  comencem una pujada pel bosc cap al llac Jonchevo – el llac favorit de l’artista Jonchev i per això anomenat aixĂ­, en honor seu. Gaudirem un descans a la vora del llac observant els pics imponents que l’envolten i desprĂ©s tornarem fins al centre de muntanyisme i alpinisme de Malyovitsa. Dinar amb pĂ­cnic o en algun restaurant o refugi de la zona.

Desnivells aproximats: +550m-550m. Uns 8 km. Unes 4 hores i mitja de marxa.

Nit a Govedartsi.

Dia 4, 22/08. Caminada per la vall del riu Malyovitsa.
DesprĂ©s de l’esmorzar, de nou curt trasllat al centre de muntanyisme i alpinisme de Malyovitsa (1700m), però aquest cop ens dirigim per la vall mĂ©s significativa del muntanyisme a BulgĂ ria. Primer caminarem per una pista forestal que al cap d’una hora ens portarĂ  al refugi amb el mateix nom – Malyovitsa. Gaudirem d’una merescuda pausa abans de continuar per la gustosa vall dominada pel cim destacat del Malyovitsa. El sender tĂ© alguns trossos pedregosos i costeruts, anomenats “esglaons” que amb compte i amb l’ajuda de la guia es passen sense problemes i altres trossos plans coberts amb herba tova anomenats “terrasses” – on farem els nostres descansos. El nostre punt final Ă©s la “segona terrassa” – un prat verd, ple de flors pel qual passa el riu.
Si algĂş vol i el temps ho permet hi ha opcions d’allargar la caminada una mica per fer fotos de la vall des de dalt. El retorn Ă©s pel mateix camĂ­.

Desnivells aproximats: – fins al refugi +300m, -300; del refugi fins a la segona terrassa +300m, -300m
En total d´anada i tornada +600m, -600m. Uns 9km. Unes 4-5 hores de marxa.

Nit a Govedartsi.

Dia 5, 23/08. PN de Rila. Els Set Llacs de Rila.
Trasllat (1h30) fins a la part nord de la muntanya de Rila, per visitar un dels llocs mĂ©s famosos i mĂ©s significatius de la muntanya bĂşlgara – el circ glacial dels Set Llacs de Rila. El lloc es considera ple d’energia especial i Ă©s el centre d’un moviment espiritual anomenat “la fraternitat blanca”.
Agafarem un telecadira fins al refugi de “Els Set Llacs”. Fent una ruta circular, veurem 5 o 6 dels 7 llacs. És una ruta molt diversa. Passarem a prop d’alguns llacs i en veurem d’altres des de la ruta panorĂ mica a cota superior. La bellesa alpina dels llacs mereix tota la pena. Baixada amb telecadira.

Possible visita a les termes de Separeva Banya.

A la tarda trasllat a Bansko (2hores). Nit a hotel a Bansko, on passarem 3 nits.

Desnivells aproximats: +400m, -400. Uns 7km. Unes 4-5 hores de marxa.

Dia 6, 24/08. PN de Pirin, Pic de Bezbog (2653).
DesprĂ©s d’esmorzar, trasllat al refugi Gotse Delchev (45min), on agafarem un telecadira fins al Refugi de Bezbog (2250). Durant la pujada al cim de Bezbog, gaudirem de la bellesa alpina de l’alta muntanya i de les precioses formacions esculpides pel gel fa milers d’anys. En arribar al prat del coll entre el pic Besbog i el pic Polejan, a qui no li agradi caminar per roques, podrĂ  gaudir d’un descans merescut amb una vista preciosa cap al Llac “La gorra del capellà”. Els altres podran pujar fins al cim des d’on observem una panorĂ mica espectacular de 360 Âş de la muntanya de Pirin.
A la tornada podem parar a un dels pobles propers on hi ha piscines amb aigua termal i relaxar-nos després de la marxa.

Trasllat a Bansko. Nit a Bansko.

Desnivells aproximats: +500m, -500m. Uns 6 km. Unes 3 hores i mitja de marxa.

Dia 7, 25/08. PN de Pirin. Els Llacs de Pirin.
DesprĂ©s d´haver vist els llacs de Rila, avui gaudirem dels de Pirin. El mini bus ens portarĂ  fins a l’alçada de 1972 m, on hi ha el refugi de Vihren (trasllat de 40min aprox.). Estarem al mateix cor del Parc Nacional de Pirin, declarat Patrimoni Natural de la Humanitat per la seva biodiversitat excepcional. Del refugi de Vihren s’observen els pics de marbre blanc, la visiĂł dels quals ens acompanyarĂ  una bona estona durant la marxa.
El nostre ascens comença per una preciosa vall verda d’origen glaciar, amb els seus nombrosos llacs – l’Ull, el Llac dels Peixos, el Llac de les Granotes, el Llac llarg.
Tornarem per la mateixa vall. Pel camĂ­ de tornada podem parar per veure l’arbre mĂ©s vell de BulgĂ ria, amb una edat de 1300 anys.

Nit a Bansko.

Desnivells aproximats: +460m, -460m. Uns 7 km. Unes 4-5 hores de marxa.

Dia 8, 26/08. Monestir de Rila (Patrimoni la Humanitat de la UNESCO).
Trasllat al Monestir de Rila (1h 45min). Aquest és el santuari més important per als búlgars ortodoxos. Se situa en un lloc espectacular, dins la profunda vall del riu Rilska. El monestir més gran del país va ser fundat al segle X i ara és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Gaudirem, entre altres meravelles, dels frescos del Renaixement Nacional de Bulgària (segle XIX).
Farem també una caminada curta – un pelegrinatge a la cova del sant búlgar més venerat – Sant Joan de Rila.

A la tarda trasllat a Sofia. Nit a hotel a Sofia.

Dia 9, 27/08. Sofia. Vol de tornada.
La capital de BulgĂ ria Ă©s una ciutat carregada de mĂ©s de 2000 anys d’història: els jaciments de l’antiga ciutat de Serdica; les seves velles esglĂ©sies del primer cristianisme, com la St. Georgi Rotunda i la basĂ­lica de Sta. Sofia, el seu esperit de la naciĂł que va renĂ©ixer a la segona meitat del s. XIX, present en quantitat d’edificis civils, el temple ortodox mĂ©s gran dels Balcans i un dels mĂ©s grans del mĂłn, la catedral de Sant Alexander Nevsky… La vostra guia us acompanyarĂ  durant la visita si desitgeu (Ă©s tambĂ© guia turĂ­stica oficial), o si no, us donarĂ  les indicacions necessĂ ries per visitar-la pel vostre compte.
Al migdia, trasllat a l’aeroport i vol cap a Barcelona.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa aixĂ­ ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Bons senders d’alta i mitja muntanya, ben perfilats i amb algun tram rocallós i aglevat. Desnivells diaris moderats, es camina 6 dies amb una mitjana de +400m i -380m. Màxim desnivells en un dels dies de +550m/-550m. Un dia de només visita cultural (Sofia).

Material

  • Botes de senderisme.
  • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
  • Barret, ulleres de sol.
  • Pals per caminar, recomanats.
  • Banyador, xancletes i tovallola pels banys termals.
  • Motxilla petita per les caminades i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preus

955 € sense vols
1246 € amb vols i sense taxes

Suplement grup entre 8 i 12 persones: 55€

Suplement per habitació individual: 130€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat)

Nombre mĂ­nim de participants: 8
Nombre mĂ xim de participants: 15

Condicions del preu del viatge
*** Com a conseqüència de variables relacionades amb el carburant, les taxes aèries (preu definitiu una vegada emès bitllet) i el canvi de divises, els preus establerts en aquesta programació poden ser revisats fins a 20 dies abans de la data de sortida. Data de càlcul del viatge 15 de gener de 2024.

Inclou

  • Els vols directes d’anada i tornada entre Barcelona i Sofia, sense taxes (nomĂ©s per l’opciĂł amb vols; places limitades, consulteu-nos disponibilitat). Vols amb maleta facturada inclosa.
  • Guia de muntanya de Bonviure. Guia local que parla perfectament el castellĂ . TambĂ© Ă©s guia turĂ­stica oficial de BulgĂ ria.
  • Totes les nits d’allotjament (8 nits).
  • Tots els esmorzars.
  • Tots els sopars entre el Dia 2 i el Dia 8 (en total 6).
  • El picnic del Dia 2.
  • Tots els transports per carretera (en autocar privat amb aire condicionat) necessaris per fer els itineraris descrits al Dia a Dia.
  • Els trasllats entre els aeroports i els hotels (Dia 1 i Dia 9).
  • Assegurança d’accidents a muntanya.
  • Assegurança bĂ sica de viatge i trekking.
  • DirecciĂł i gestiĂł tècnica del viatge. Assesorament tècnic i del material a portar.
  • L’IVA.

No Inclou

  • Les taxes aèries (76€ a 23/12/2023).
  • Els pĂ­cnics del migdia que podreu comprar als pobles a on ens allotgem (4-5€ per dia), tret del del Dia 2, que sĂ­ que estĂ  inclòs.
  • El sopar a Sofia.
  • Totes les begudes extres, cafès o consumicions no incloses en els Ă pats.
  • Les entrades als museus, monestirs i monuments.
  • L’entrada als banys termals.
  • Els trajectes en telecadira o telecabina.
  • Tot allò no esmentat en l’apartat “Inclou”.

Allotjaments

A tots els allotjaments en habitacions dobles amb bany a l’interior.

La primera i Ăşltima nit a Sofia, al centre, en hotel de 3 estrelles.

Les tres segĂĽents nits, en hotel familiar a Govedartsi.

La cinquena, sisena i setena nits en hotel familiar a Bansko.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitaciĂł òbviament es prioritzaran les preferències personals de comparticiĂł (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarĂ  el consens dels participants per trobar la millor soluciĂł possible a la distribuciĂł, podent-se donar el cas d’alguna habitaciĂł compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking per cobrir incidents que puguin succeir durant el viatge i també els accidents i les malalties (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Per aquest destí és molt recomanable disposar de la tarja sanitària europea, que abarateix costos d’assistència i estalvia tràmits. Aquesta tarja és gratuïta i es pot tramitar directament per internet (i es rep al domicili al cap d’uns dies). Aquí en teniu l’enllaç per si voleu més informació i sol·licitar-la: https://w6.seg-social.es/solTse/jsp/Entrada.jsp

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·laciĂł), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botĂł RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.

Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrĂ©s d’una bestreta de 300 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel•lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractaciĂł

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancĂ ria.

Opinions del Viatge

“Una perfecta combinaciĂł “

5 / 5 Cristina Arimany

“Una perfecte combinaciĂł de paisatges, cultura i gastronomia.”


“Un viatge genial “

5 / 5 Ana Molina

“La guia Ă©s fantástica, entregada a nosaltres 100 %. La combinaciĂł d trekkings amb visites culturals, ciutats, monestirs, piscines, platja per mi perfecte. Possibilitat de triar mĂ©s o menys desnivell. Un viatge genial! “


“Un viatge preciĂłs “

5 / 5 Carme GĂłmez

“Un viatge preciĂłs amb molt bona companyia i una guia fantĂ stica, que ens fa gaudir tot el que visitem I trepitgem. Recomanat pels amants de l’alta muntanya, preparats per acceptar amb bon humor que un cop als cims estigui tapat I no es pugui gaudir de les vistes. “


“Un combinat perfecte”

5 / 5 EulĂ lia Camps

“Un combinat perfecte amb una guia excel.lent. El recomano 100%. S’ha fet curt.”


“Bona combinaciĂł “

5 / 5 Maria Gil i Pedro Jiménez

“Bona combinaciĂł de excursions de muntanya (paisatges fantĂ stics) amb altres activitats meravelloses (balneari d’aigĂĽes termals, el passeig amb barca…) i les visites als monestirs.”

Bonviure Trek
GC1829

626 887 243
De dilluns a divendres de
09.00 a 14.00 h
16.00 a 18.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram