10 – 22 Agost 2023

Kirguistan, Trekking i Cims del Pamir: Yukhin Peak, 5130m

Nivell Mig

CarĂ cter: Desafiant
Desnivells: 850-1150m
Forma fĂ­sica: Entrenada

Travessa amb suport

Hotel i tendes en campaments

Fitxa del Viatge en Pdf

El Pamir Ă©s una serralada Ăşnica i original. La seva dimensiĂł i la seva bellesa sĂłn realment espatarrants. Paisatges impressionants i natura verge Ă©s el que atrapa al viatger. Un entorn on descansar del mĂłn i el seu enrenou, per sentir llibertat i per emocionar-se.
El trekking d’aclimatació ens portarà fins al Camp Base del Pic Lenin on ens sentirem petits contemplant els cims que ens envolten. Des d’aquest punt és des d’on sortirem també per ascendir el Yukhin Peak.

EL PAMIR
Les muntanyes del Pamir, situades a l’Ă€sia Central, formen un altiplĂ  de prop de 100.000 km² a entre 3.000 i 4.000 m de mitjana sobre el nivell del mar. Estan formades per la junciĂł o “nus” de les serralades del Tian Shan, Karakoram, Kunlun i Hindu Kush. SĂłn unes de les muntanyes mĂ©s altes del mĂłn. Estan situades al Nord de l’Himalaya i per aquest motiu no reben l’efecte del monsons a l’estiu fet que els hi atorga un gran interès als viatgers i muntanyencs per poder realitzar itineraris semblants als del Nepal en ple estiu.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

  • Poder fer realitat el somni de fer un 5000 en ple estiu amb una bona organitzaciĂł, aclimataciĂł i amb la comoditat de camps d’alçada amb molts serveis i amb l’elecciĂł optativa de tenda individual.
  • La vivència d’un gran viatge ple de contrastos: els paisatgĂ­stic i el cultural amb el contacte amb la cultura kirguĂ­s dels pastors emparentada amb els mongols ètnicament amb l’us de iurtes en alçada per pasturar el ramats nòmades de cavalls, camells, cabres i ovelles.
  • Kirguistan, un paĂ­s ben organitzat que s’ha modernitzat i obert al turisme fet que facilita la logĂ­stica en indrets remots i permet l’organitzaciĂł de treks amb molta bona resoluciĂł.
  • A part dels dies centrals destinats a l’ascensiĂł amb un paisatge immens de cims nevats farem una aclimataciĂł per la vall de Kyzyl Tala envoltats de cims nevats i pendents rogencs entrant en la gran planĂşria del Lenin de la millor manera: trescant per colls, valls pastures amb vistes espatarrants.
  • Completen el viatge les visites culturals als monuments, mercats i cascs antics de Bishkek i Osh i un final entre boscos i rius cabalosos al Parc Nacional de Ala Archa.

Dia a Dia

Dia 1, 10/08. Barcelona – Bishkek

Dia 2, 11/08. Bishkek – Osh. Visita a Osh

Dia 3, 12/08. Osh – Kojokelen. Trekking per la Vall de Kojokelen

Dia 4, 13/08. Trekking Kojokelen – Jiptyk Pass

Dia 5, 14/08. Trekking per la Vall d’Alay i Transfer al Camp Base del Pic Lenin ( 3600 m )

Dia 6, 15/08. Trekking d’aclimatació al Puteshestvennikov Pass ( 4170 m )

Dia 7, 16/08. Trekking fins al Camp Base Avançat ( 4400 m )

Dia 8, 17/08. AscensiĂł al Yukhin Peak ( 5130 m )

Dia 9, 18/08. Trekking fins al Camp Base

Dia 10, 19/08. Camp Base – Osh

Dia 11, 20/08. Visita a Osh. Osh – Bishkek

Dia 12, 21/08. Parc Nacional d’Ala-Archa i Bishkek

Dia 13, 22/08. Vol de tornada

Dia 1, 03/08. Barcelona – Bishkek
Sortida de Barcelona. Arribada al matí del 4/8 a l’aeroport de Bishkek.

Dia 2, 04/08. Bishkek – Osh. Visita a Osh
Al matí vol interior de Bishkek a Osh. Osh és la segona ciutat més gran del país. La llegenda diu que va ser fundada pel Rei Salomó i era un punt important dins la Ruta de la Seda. Aquesta tarda ens dedicarem a visitar-ne una part.

Dia 3, 05/08. Osh – Kojokelen. Trekking per la Vall de Kojokelen
Després d’esmorzar, trasllat en vehicle privat fins a Kojokelen on començarem el nostre trek. Caminarem per la vall de Kojokelen entre penya-segats vermells, veurem la cascada de Kojokelen i a la Gruta Blava.

Nit en campament a 2200 m.

DistĂ ncia: 8 kms. Desnivell: +1000 m. , -1000 m.

Dia 4, 06/08. Trekking Kojokelen – Jiptyk Pass
En el dia d’avui ens aproparem al Coll de Jiptyk. Instal.larem el campament a la seva base a 3000 metres d’alçada.

DistĂ ncia: 18 kms. Desnivell: +800 m.

Dia 5, 07/08. Trekking per la Vall d’Alay i Transfer al Camp Base del Pic Lenin ( 3600 m )
Travessem el pas de Jiptyk ( 4175 m ) i baixem per la Vall d’Alay fins al poble de Sary-Mogol (2850m). Trasllat en vehicle privat fins al Camp Base del Pic Lenin a 3600 m d’alçada on passarem la nit en el nostre campament.

DistĂ ncia: 18 kms. Desnivell: +1175 m., -1325 m

Dia 6, 08/08. Trekking d’aclimatació al Puteshestvennikov Pass ( 4170 m )
Trekking d’aclimatació fins al pas de Puteshestvennikov (4170m). Estem en la alta muntanya de Kirguistan, prats verds, glaceres i cims imponents formaran part del paisatge d’aquests propers dies. Tornada al camp base i nit en tendes de campanya.

DistĂ ncia: 12 kms. Desnivell: +600 m., -600 m

Dia 7, 09/08. Trekking fins al Camp Base Avançat ( 4400 m )
Pujada fins al Camp Base Avançat (4400m). El camí ressegueix la vall glaciar de la glacera del Pic Lenin. Podem veure la glacera a partir del Camp Base Avançat i ens imaginem quan aquesta arribava fins bastant més avall no fa gaires anys.

DistĂ ncia: 13 kms. Desnivell: +800 m.

Dia 8, 10/08. AscensiĂł al Yukhin Peak ( 5130 m )
Dia de matinar i, si la meteo i les forces ens ho permeten, fer cim. L’ascensió a aquest cim de 5000 metres tècnicament assequible ens permet veure des dalt la enorme paret de gel del Pic Lenin per una banda i la Vall d’Alay per l’altra. Un cim de vistes i contrastos.
Dormirem una segona nit en el Camp Base Avançat.

DistĂ ncia: 6 kms. Desnivell: +750 m.

Dia 9, 11/08. Trekking fins al Camp Base
Dia tranquil de tornada al Camp Base on aprofitarem per celebrar el cim i descansar.

DistĂ ncia: 13 kms. Desnivell: -800 m.

Dia 10, 12/08. Camp Base – Osh
Dia de trasllat i tornada a Osh. Sortirem després d’esmorzar per arribar a mitja tarda a Osh on ens allotjarem.

Dia 11, 13/08. Visita a Osh. Osh – Bishkek
Pel matí visita al famós Basar d’Osh. Per la tarda vol interior a Bishkek, capital i centre industrial del país, una ciutat amb amplies avingudes i elegants residencies.

Dia 12, 14/08. Parc Natural d’Ala-Archa i Bishkek
Pel matĂ­ anirem fins al Parc Natural d’Ala-Archa, molt proper a Bishkek. Passejarem fins a la Acascada d’Ak-Sai i visitarem el cementiri dels escaladors. Per la tarda retorn a Bishkek i visita a la ciutat: Museu Nacional , la plaça Ala Too, la Plaça de la Victoria i el Basar d’Osh entre altres.

Dia 13, 15/08. Vol de tornada
TrĂ nsfert a l’aeroport i tornada cap a casa.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixin.

Itinerari

Nivell

Durant els dies de trekking, desnivells diaris mitjos d’uns +750m/ -400m. Dos dies superem els + 1000m i un dia de descens de 1350m. Recorregut diaris al voltant dels 13 km ( 2 dies de 18km ) . Horari mĂ xim 8h de marxa al dia, horari mig 6-7h de marxa al dia. En general, senders còmodes i fressats, sense dificultat tècnica. Alguns trams pedregosos i de tartera.
4 dies es dorm per damunt de 3000m i 2 dies per damunt de 4000 m.

Material

Passaport (en vigor almenys 6 mesos després de la sortida del Kirguiztan). No cal visat.
Roba de senderisme d’hivern per capes pel trekking (samarretes d’interior + folre polar o jaqueta plomes + jaqueta impermeable-paravent). Buff, gorra per abrigar, guants d’hivern, ulleres de sol filtre 4 amb protecciĂł 100% UV, cremes solars factor protecciĂł 40-50 o mĂ©s, barret pel sol… En general, protecciĂł tant pel fred com pel sol.
Botes de trekking i mitjons adequats.
Sac de dormir d’hivern.
MĂ rfegua/aĂŻllant pels campaments.
Frontal i piles de recanvi.
Recomanem bastons de senderisme.
Cantimplora mĂ­nim 1l amb funda aĂŻllant.
Farmaciola personal.
Bossa de viatge amb la resta de roba i afers personals. Tovallola i xancles.

Setmanes abans del viatge us enviarem la informaciĂł completa per preparar tot el necessari pel viatge.

La vostra Motxilla

Dins la motxilla nomĂ©s caldrĂ  dur els afers per la ruta del dia (roba, menjar, aigua, efectes personals, farmaciola,…). Per tant, cal que dugueu una motxilla mitjana, d’uns 25 -30 litres. Amb protector de pluja.
La resta del vostre equipatge serĂ  transportat per cavalls o camĂ lics. AtenciĂł!! Pes mĂ xim limitat a 10kg per persona al trekking del Kojokelen-Alay i a 7kg per persona al del Yukhin Peak.

DocumentaciĂł

No cal tramitar cap visat. Cal tenir passaport en vigor amb un període de validesa d’almenys 6 mesos posteriors a la data de sortida del Kirguistan.

Allotjaments

En hotels de 3 estrelles, en habitacions dobles amb bany, 2 nits a Bishkek i 2 nits a Osh.
En campaments amb tendes de dos places durant el trek, 7 nits. Dutxes disponibles al Camp Base i Camp Base Avançat ( 5 nits ).

Possibilitat d’habitaciĂł individual als hotels i tenda individual als trekkings (places limitades).

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitaciĂł òbviament es prioritzaran les preferències personals de comparticiĂł (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarĂ  el consens dels participants per trobar la millor soluciĂł possible a la distribuciĂł, podent-se donar el cas d’alguna habitaciĂł compartida per persones de diferent sexe.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botĂł RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.

Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrĂ©s d’una bestreta de 300 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractaciĂł

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancĂ ria.

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram