Pont del Pilar

El Cabrerès.

On regnen les cingleres.

Nivell Baix

Nivell Baix-Mig

Estada

Hostal

  €, inclou mitja pensió.

Quilòmetres i quilòmetres de cingleres vertiginoses dibuixen els paisatges del Cabrerès o Collsacabra. Aquesta imponent serralada, de gran valor ecològic i paisatgístic, amaga, entre boscos humits de roures i faigs, petits pobles i masies amb encant als peus o als cims dels seus cingles, com els de Rupit i Tavertet, sobre el pantà de Sau. Els altiplans tabulars de Cabrera i Aiats ofereixen paisatges espatarrants, especialment quan la inversió tèrmica fa que la vall del Ter i la Plana de Vic quedin sota un mar de boira, per sobre la qual sobresurten les espectaculars cingleres del Cabrerès. Salts d’aigua, baumes, agulles i altres formacions geològiques completen un territori que us convidem a descobrir a peu.

 

 

Mesures COVID-19

Des de Bonviure anirem aplicant les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries determinin en cada moment. Degut a la provisionalitat d’aquestes mesures anirem informant detalladament en cada viatge dels protocols i materials de protecció necessaris. Demanem a tots els participants que tingueu la comprensió i la responsabilitat necessàries pel bon desenvolupament del viatge.

Punts Forts

 • Paisatges espatarrants, dominats per cingles d’escàndol acompanyats de salts d’aigua espectaculars, formacions geològiques curioses, poblets autèntics i l’atractiu d’un territori que encara manté una elevada activitat agrícola i ramadera.
 • Poblets amb encant, com Rupit, amb el seu pont de fusta penjant sobre el riu; o Tavertet, ubicat al capdamunt d’una cinglera de dos colors que cau a plom sobre el pantà de Sau.
 • Bon menjar i bona taula. País d’embotits i carn d’un bestiar que s’alimenta a l’aire lliure pràcticament tot l’any.
 • Territori de llegendes i bandolers: recordeu en Joan Sala, en Serrallonga, que com diu la cançó, es movia “des de Sau a la Cellera, des del Far al Matagalls”.

Dia a Dia

DIA 1, 10/10. Santuari de Cabrera

DIA 2, 11/10. Rupit, el Salt de Sallent i l’Agullola de Rupit

DIA 3, 12/10. Tavertet, el Salt del Molí Bernat, Barret d’en Parareda i la Bauma de les Piques. Geologia en estat pur.

   


DIA 1, 10/10. Santuari de Cabrera
Un dels cims més reconeguts del Cabrerès, Cabrera, amb el santuari al seu cim, és un mirador de primer ordre. Ens hi enfilarem per l’Agullola de la Tuta i les Bores de Masallera, dues de les moltes formacions geològiques de la zona. Vistes de la Plana de Vic, el Collsacabra, el Pirineu, el Montseny i el Puigsacalm. Les masies tradicionals afegiran valor cultural als valors naturals i paisatgístics de la zona. Excursió top que mirarem de completar amb l’ascensió al Pla d’Aiats, el germà menys conegut de Cabrera.
Nit en hotel a Rupit.

Desnivell: +600m / –600m. Uns 11,6km de distància (incloent el Pla d’Aiats).

DIA 2, 11/10. Rupit, el Salt de Sallent i l’Agullola de Rupit
Rupit és un petit poble molt ben conservat, declarat “poble amb encant” i ubicat al bell mig del Collsacabra. Cal creuar el rierol pel seu famós pont penjant, si no, no has visitat Rupit. Des del mateix poble sortirem caminant per descobrir, entre boscos i pastures, espectaculars salts d’aigua com el salt de Sallent i acostar-nos a curioses formes rocoses com l’Agullola de Rupit.
Nit en hotel a Rupit.

Desnivell: +500m / –500 m. Uns 10,5km de distància.

DIA 3, 12/10. Tavertet, el Salt del Molí Bernat, Barret d’en Parareda i la Bauma de les Piques. Geologia en estat pur.
Si el Cabrerès destaca per la seva geologia, Tavertet és una visita indispensable. Baumes i cingleres ens acompanyaran al llarg del camí, entre les quals destaca la Bauma de les Piques, on diu la tradició que s’hi va amagar en Serrallonga. Un itinerari perfecte per acabar la nostra visita al Cabrerès.

Desnivell: + 550 m/ – 550 m. Uns 9km de distància.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny, el grau d’innivació o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Nivell

En tots els dies: recorreguts per camins de muntanya sense dificultat, en bon estat, amb algun tram de senders sobre herba i roquissars i alguns trams més pedregosos, assequibles per a tots els caminadors i les caminadores amb condicions físiques suficients per fer els desnivells indicats. Desnivells mínims +500 m/–500 m i màxims +600 m/– 600 m. Entre 9 i 12km de distància diaris.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable-paravent.
 • Gorra, ulleres de sol, crema solar.
 • Pals de caminar, recomanats.
 • Motxilla petita per les excursions.
 • Bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Inclou

 • Allotjament i esmorzar i sopars de tots els dies (2 nits). En habitacions dobles amb bany.
 • El guia titulat de muntanya de Bonviure durant tota l’estada.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Tastet de productes locals.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge.
 • L’IVA.

No Inclou

 • El desplaçament fins al punt de trobada amb el grup.
 • Els pícnics de migdia, que podràs comprar al mateix allotjament.
 • Begudes i extres que no estiguin no inclosos en els menús.
 • Tot el no especificat en l’apartat “Inclou”.

 

Transports

El dels participants. Quan us apunteu us demanem si teniu cotxe, i si voleu compartir les places a canvi de compartir les depeses del viatge amb d’altres companys d’excursió. Els que no disposeu de cotxe us passem els telèfons del conductors/es que volen compartir plaça per coordinar-vos. Us passarem les infos de la trobada per correu electrònic. Bonviure únicament coordina els cotxes dels participants per facilitar el transport, la nostra tasca d’organització tècnica de viatges GC1829 comença en el punt de trobada abans de l’excursió a peu. Emprarem els cotxes per fer els moviments de travessa, coordinació i trasllat.

Allotjaments

En hotel familiar, en habitacions dobles amb bany complert a l’interior i calefacció, senzill però correcte, acollidor i còmode.

Si voleu més informació sobre els allotjaments no dubteu en demanar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Aquestes assegurances no cobreixen els trams exposats al vulcanisme i Bonviure no es fa responsable dels efectes ocasionats per activitats sísmiques o volcàniques.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lacio del viatge, Bonviure us la pot proporcionar (cost a partir de 30€).  Cliqueu aquí per consultar la cobertura i condicions.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a [email protected]
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 80 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un e-mail a [email protected] o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment. Finalment quan arribin les dates del viatge, a través del vostre correu electrònic rebreu les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

“A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, inclús amb places inferiors a les mínimes. Si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva, demanant-nos-ho. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•lar el viatge fins a 10 dies abans de la sortida, en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure”

“Segons l’article 157 del Reial Decret Legislatiu 1 / 2007 pel qual s’aprova el text refós de la Llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat. “

“Bonviure GC 1829 no es fa responsable de les alteracions que puguin ocasionar-se en el programa i no assumirà les possibles despeses originades per vagues, retards, cancel•lacions o mal funcionament dels transports, inclemències climatològiques, estat de les carreteres, accidents, desastres naturals o qualsevol altra causa aliena a la responsabilitat de Bonviure.”

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
[email protected]
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies