2 – 10 Abril 2023
Setmana Santa

Uzbekistan, ciutats de la ruta de la seda i senderisme a les muntanyes de Nurata. Tashkent, Bukhara i Samarcanda.

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física

Estada en itinerància

Hotels i Casa d’Hostes

1269€ sense vols, inclou pensió completa

1789€ amb vols i sense taxes, inclou pensió completa

Allà on trepitgem l’Uzbekistan, caminarem seguint els passos de grans viatgers. Bukhara i el seu entrellaçat de carrerons esquitxats de mesquites amb cúpules turqueses. Samarcanda, “mirall del món, jardí de l’ànima, joia de l’Islam”, els monuments gegants de la qual no han deixat d’enlluernar els viatgers durant gairebé un mil·lenni. Aquestes són les etapes d’aquest trajecte, esquitxat de breus excursions pels pobles tradicionals, i del qual conservaràs el record de l’hospitalitat.

BUKHARA

Bukharà ha estat, històricament, un dels centres principals de la civilització iraniana. La seva arquitectura i les restes arqueològiques formen un dels pilars de la història i l’art dels perses. La majoria de la població de la ciutat (263.400 habitants segons l’estimació del 2009) són tadjiks de llengua persa. A Bukharà, també hi viuen un important nombre de jueus, fet que amplia la convivència ètnica de la ciutat.
Bukhara és una de les ciutats on millor és pot entendre la grandesa d’aquest país, amb un centre històric en el qual els edificis de tova s’aixequen impressionants amb cúpules del color turquesa. El Minaret Kalyan és el símbol de la ciutat, el més alt del país, amb 47 metres d’alçada. Aquest immens pilar, construït l’any 1127, va arribar a commoure al poderós Genghis Khan, que durant la presa de la ciutat pels mongols va donar l’ordre de què es respectés el minaret. Va ser, de fet, l’únic edifici de la ciutat que va sobreviure al saqueig de les tropes del Khan.

MUNTANYES DE NURATA

L’Uzbekistan, coneguda sobretot pels seus monuments i la Ruta de la Seda, compta amb una vida rural rica i interessant. Gaudirem d’uns dies de contacte amb la població local, lluny del bullici de les ciutats. Realitzarem fàcils rutes seguint el ritme tranquil d’aquesta regió autèntica del país, travessant rius, coll i valls. L’estada en casa d’hostes ens permetrà apropar-nos a la vida quotidiana i a l’amable hospitalitat dels seus habitants. L’estada a les muntanyes equilibrarà gustosament la part cultural amb la de natura i contacte amb la població local i senderisme en muntanya, característica del nostre estil.

SAMARCANDA

La ciutat és sobretot coneguda per la seva posició central a la Ruta de la Seda asiàtica entre la Xina i Occident. Alexandre el Gran, el 329 aC, en parlava d’aquesta manera: Tot el que he sentit sobre la bellesa de Samarcanda és cert, tret que encara és més bella del que mai podria haver imaginat,…i això ho deia abans de la construcció de les mesquites i minarets! El viatger àrab Ibn Battuta la va qualificar com una de les ciutats més grans i perfectament belles del món.
Monument a les caravanes que creuaven Àsia Central, equidistant entre la Xina i la Mediterrània, la ciutat era un refugi per les caravanes abans d’encarar els immensos deserts o les muntanyes inexpugnables. Traginaven mercaderies, però circulaven també religions, invents, tradicions, amors…A la plaça Registan, observant les tres imponents madrasses (escoles), és impossible no sentir un magnetisme especial que et captiva a través de formes capritxoses i llampades blaves. L’art decoratiu més característic d’Uzbekistan possiblement sigui la ceràmica vidriada. Va tenir el seu màxim esplendor amb la dinastia timúrida, quan rajoles de majòlica i terracotes llaurades recobrien cúpules, façanes i interiors. El característic color blau procedia del lapislàtzuli i la pedra turquesa o el cobalt atorga a l’espiritualitat musulmana un profund significat. Però l’esmaltatge no era tan sols una qüestió estètica, sinó que aportava una gran durabilitat en un entorn de clima dur.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • La visita dels principals llocs de la Ruta de la Seda: Bukhara i Samarcanda.
 • Guies de parla castellana durant els recorreguts de les ciutats i monuments.
 • Guia de muntanya local.
 • Coordinador de Bonviure amb titulació de guia de muntanya des de Barcelona.
 • L’equilibri entre cultura en els diferents indrets patrimoni UNESCO i senderisme en les muntanyes de Nurata, al Nord de Samarcanda.
 • Durant 6 nits, bons hotels, de 3*** i  4****, al centre de les ciutats. Veure més detalls a l’apartat “Allotjaments”. En habitacions dobles i opcionalment en individuals.
 • El contacte amb la població local que ens permet l’allotjament (2 nits) en casa d’hostes a les Muntanyes de Nurata.
 • Pensió completa, tots els àpats inclosos a l’Uzbekistan (entre l’emorzar del Dia 2 i el del Dia 9).
 • Vols amb Turkish Airlines, una de les millors companyies aèries existents.

Dia a Dia

Dia 1, 02/04. Vol a Taixkent.

Dia 2, 03/04. Visita de Taixkent. Tren ràpid a Bukhara.

Dia 3, 04/04. Bukhara i el seu centre històric, Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco.

Dia 4, 05/04. Bukhara- Nurata- Llac Aidarkul – Ukhum.

Dia 5, 06/04. Les muntanyes de Nurata.

Dia 6, 07/04. D’Ukhum a Ashraf. Trasllat a Samarcanda.

Dia 7, 08/04. Visita de Samarcanda i els seus monuments Patrimoni de la Unesco.

Dia 8, 09/04. Visita de Samarcanda i els seus monuments Patrimoni de la Unesco. Tren ràpid a Taixkent.

Dia 9, 10/04. Vol de tornada.

Dia 1, 02/04. Vol a Taixkent.
Vol a Taixkent, la capital de la República d’Uzbekistan, via Istanbul. Arribada de matinada i trasllat a l’hotel de Taixkent.

Nit a Taixkent.

Dia 2, 03/04. Visita de Taixkent. Tren ràpid a Bukhara.
La història de Taixkent té gairebé 2000 anys, i durant aquest període la ciutat ha fet un llarg camí fins a esdevenir un dels centres industrials, financers i culturals més importants, no només d’Uzbekistan, sinó també de tota l’Àsia Central. Passarem el dia explorant Taixkent: visita a la plaça Khasti Imam, el cor sagrat de la ciutat, format per la madrassa Barak Khan (el centre administratiu del muftí d’Uzbekistan, el cap de l’islam oficial a la República), la mesquita Tillya Sheikh (la mesquita del divendres del districte, en ella destaca l’immens Coran Osman, considerat com el més antic del món) i el mausoleu Kaffal Shashi (la tomba del metge, filòsof i poeta de l’Islam local que va viure entre el 904 i el 979). També coneixerem el Taixkent modern: la plaça de la Independència, el metro de Tashkent i el basar de Chorsu.

A la tarda, trasllat a l’estació de tren per viatjar fins a Bukhara.

Nit en hotel a Bukhara.

Dia 3, 04/04. Bukhara i el seu centre històric, Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco.
El patrimoni arquitectònic de Bukhara és increïblement ric: caravanserralls i cúpules comercials, banys públics i grans piscines, muralles defensives i portes de la ciutat, khanakas i mausoleus, mesquites i madrasses, estructures individuals i grans complexos. Visitarem les seves joies més importants: el complex Lyabi-Khauz, amb mètodes decoratius, dissenys d’esplendor i idees originals d’arquitectura que sorprenen la imaginació de qualsevol; els basars coberts dels segles XIV al XVII amb les seves belles cúpules: Tok-i-Sarrafon, Tok-i-Tilpak Furushon, Taqi Zargaron; el complex de Poi-Kalyan, símbol de la ciutat; l’Arq de Bukhara, ciutadella del s. V i punt més elevat de la ciutat; la Mesquita Bolo-Khauz; el Mausoleu i Santuari Chashma-Ayub (s. XIV-XVI) coneguts per la seva font curativa; el Mausoleu Samanids, considerat una obra mestra de l´arquitectura a l’Àsia Central.

Nit en hotel a Bukhara.

Dia 4, 05/04. Bukhara- Nurata- Llac Aidarkul – Ukhum.
Al matí, després de l’esmorzar, trasllat a Nurata, amb destí final a aquesta zona rural de muntanyes al Nord-Oest de Bukhara. Nurata és un conegut lloc de pelegrinatge; hi visitarem la mesquita Chil Ustun, així com les ruïnes de la fortalesa d’Alexandre el Gran. El lloc també és famós per la seva font de Chashma, que, juntament amb els peixos que neden a l’aigua, és sagrada i la destinació de molts pelegrins. Després de dinar a Nurata, continuarem fins al pintoresc llac Aidarkul, amb una longitud de 250 km. Temps per relaxar-nos a les seves ribes abans de traslladar-nos a Ukhum, poblet de muntanya a on ens quedarem dues nits.

Nit en casa d’hostes a Ukhum.

Dia 5, 06/04. Les muntanyes de Nurata.
Es diu que les muntanyes de Nurata estan poblades des de l’època d’Alexandre el Gran i que els vilatans mantenen la casa i la finca com ho feien fa segles. Les dones cuinen al foc obert, filen el seu fil, teixeixen les seves robes, es couen el seu propi pa, munyen les seves vaques. Els homes fan de pastors, construeixen les cases de pedra, roca i fang. Allotjant-nos en les cases dels habitants del poble, podrem formar part de la seva vida quotidiana i les seves tasques casolanes del dia a dia, la seva cuina, les seves feines…
Aprofitarem aquest entorn natural i rural per fer una caminada per la llarga i ampla vall de les muntanyes de Nurata. Gaudirem del bonic paisatge i de l’aire pur de les muntanyes seguint un itinerari per la vall fins a la reserva natural, a on tindrem una bonica vista dels cims més alts de les muntanyes de Nurata, com el Hayotboshi 2169 m.

Temps de caminada: 4-5 hores; Desnivells aproximats: +430 m / -430 m. Uns 12 km de distància.

Nit en casa d’hostes a Ukhum.

Dia 6, 07/04. D’Ukhum a Ashraf. Trasllat a Samarcanda.
Després d’esmorzar i acomiadar-nos de la família que ens ha acollit a la seva llar, començarem la nostra excursió d’avui, fins al proper poble de les Muntanyaes de Nurata, Ashraf. Des d’Ukhum, a 686 m d’altitud, pujarem fins al coll de Sari Saqallog’u, a 900 m d’altitud. Des d’aquest punt podrem gaudir d’una bonica vista de la vall d’Ukhum. Baixada al poble d’Ashraf, a on dinarem. Després, trasllat a Samarcanda (unes 3 o 4 hores de carretera).

Temps de caminada: 4-5 hores; Desnivells aproximats: +250 m / -330 m. Uns 11 km de distància.

Nit en hotel a Samarcanda.

Dia 7, 08/04. Visita de Samarcanda i els seus monuments Patrimoni de la Unesco.
Despertar i esmorzar al bell mig de Samarcanda. És la segona ciutat més gran de l’Uzbekistan, i és sobretot coneguda per la seva posició central a la Ruta de la Seda asiàtica que lligava la Xina i Occident. Samarcanda fou una de les grans capitals de l’antiguitat. I alguns dels seus monuments estan inclosos a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Ha estat escenari de nombroses bregues durant els seus segles d’història: l’era d’Alexandre el Gran, la conquesta àrab, la conquesta de Ghengis-Khan, la de Tamerlà…de manera que la cultura de Samarcanda s’ha desenvolupat i barrejat amb la iraniana, l´índia, la mongol i una part de les cultures occidental i oriental. Avui visitarem part d’aquesta mítica ciutat. Començarem per la Plaça Registan (“lloc de sorra”), que es va convertir en el seu centre oficial des de l’època de Tamerlà el Gran. La plaça està envoltada per la madrassa Ulugbek (1417-1420), la madrassa Sher-Dor (1619-1636), i la madrassa Tilla-Kori (1646-1660). Anirem a la Mesquita Bibi- Khanum (anomenada així en honor de l’esposa més gran i preferida de Timur) i al Mausoleu de Gur-Emir (amb les tombes de Tamerlà i els seus descendents).

Temps lliure per gaudir pel teu compte de l’ambient de la ciutat o passejar i deixar-te temptar pels seus basars farcits de peces precioses dels artesans del país.

Nit en hotel a Samarcanda.

Dia 8, 09/04. Visita de Samarcanda i els seus monuments Patrimoni de la Unesco. Tren ràpid a Taixkent.
Continuarem visitant les joies de Samarcanda. Avui visitarem la Necròpolis Shakhi-Zinda i el conjunt de mausoleus dels s. XI-XIX (segons la llegenda, el conjunt es va erigir al voltant de la tomba de Kussam, un fill d´Abbas i cosí de Mohammed) i l’Observatori Astronòmic d´Ulugh Beg del segle XV (nét de Timur el Gran, governant que ha passat a la història com a gran astrònom).

A la tarda, trasllat a l´estació de tren a on agafarem el del tren d´alta velocitat “Afrosiab” per anar fins a Taixkent.

Nit en hotel a Taixkent.

Dia 9, 10/04. Vol de tornada.
Després d’esmorzar a l’hotel, disposareu d’unes hores de temps lliure abans del trasllat a l’aeroport.
Vol de retorn a Barcelona via Istanbul.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Viatge en què es combina el senderisme de caràcter “Moderat” (2 dies) amb les visites culturals de ciutats monumentals (4 dies).

Durant 2 dies, excursions per camins fàcils per senders fressats, sense cap dificultat tècnica. Desnivells diaris entre 200 i 400m de pujada i de baixada. Uns 12km per dia, a ritme tranquil (al voltant de 4-5 hores de caminada diàries).

És un viatge amb un requeriment físic baix, però de caire actiu.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Per les nits en cases d’hostes, NO cal sac de dormir, però sí tovallola.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Documentació

Per aquest viatge no cal tramitar cap visat. Cal tenir passaport en vigor amb un període de validesa d’almenys 3 mesos posteriors a la data de sortida del país.

Preus

1269€ sense vols, inclou pensió completa

1789€ amb vols i sense taxes, inclou pensió completa

Suplement per habitació individual (totes les nits excepte les dues a Ukhum): 150€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat).

Suplement grup entre 10 i 12 participants: 80€
Suplement grup de 8 o 9 participants: 105€

Nombre mínim de participants: 8
Nombre màxim de participants: 17

Condicions del preu del viatge
***Com a conseqüència de variables relacionades amb el carburant, les taxes aèries (preu definitiu una vegada emès bitllet) i el canvi de divises, els preus establerts en aquesta programació poden ser revisats fins a 20 dies abans de la data de sortida. Data de càlcul del viatge 14 de desembre de 2022.

Inclou

 • Els vols d’anada i tornada entre Barcelona i Taixkent, via Istanbul, sense taxes (només per l’opció amb vols inclosos, places amb vols inclosos limitades, consulta’ns disponibilitat). Vols amb equipatge de mà i maleta facturada inclosa.
 • Els dos trajectes en tren ràpid, Taixkent – Bukhara, i Samarcanda – Taixkent.
 • El guia local durant tot el viatge.
 • El guia local de muntanya durant els dies de senderisme.
 • El guia titulat de muntanya de Bonviure durant tota l’estada, a partir de 8 pax.
 • Allotjament i esmorzar de tots els dies (8 nits).
 • Pensió completa: tots els àpats entre l’esmorzar del Dia 2 i el del Dia 9 (ambdòs inclosos).
 • Tots els transports del grup necessaris per seguir el programa descrit el en Dia a dia. En mini bus privat.
 • El transport dels equipatges.
 • L’entrada als museus i monuments esmentats al programa.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Assegurança bàsica de viatge i trekking.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge. Assessorament tècnic i del material a portar.
 • L’IVA corresponent.

No Inclou

 • Les taxes aèries (332€ a 4/07/2022).
 • Les begudes dels àpats.
 • Les propines.
 • La taxa per fer fotos o videos en alguns monuments i enclavaments turístics.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Allotjaments

Dues nits a Tashkent, en hotel de 4 estrelles, en habitacions dobles amb bany.
Dues nits a Bukhara, en hotel de 3 estrelles, al centre històric, en habitacions dobles amb bany.
Dues nits a Ukhum, en casa d’hostes, en habitacions de tres o quatre persones amb bany compartit.
Dues nits a Samarcanda, en hotel de 3 estrelles, al centre històric, en habitacions dobles amb bany.

Possibilitat d’habitació individual totes les nits excepte les 2 en casa d’hostes (places limitades).

Si voleu més informació sobre els allotjaments, consulteu-nos-ho. 

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking per cobrir incidents que puguin succeir durant el viatge i també els accidents i les malalties (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 250 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel•lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.
GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“…un pais ple de contrasts…molt net i segur…Molt recomenable visitar”

5 / 5 Mar Sánchez

“Uzbequistan es un país ple de contrasts amb uns monuments impressionants, la seva gent molt agradable i amable.

Un pais molt net i segur.

A mi m’ha sorprès i m’ha deixat un grat i agradable record.

Molt recomanable visitar.”


Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram