2 – 9 Abril 2023
Semana Santa

Bulgària: el despertar de la primavera als seus Parcs Nacionals i Monestirs.

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física

Estada itinerant

Hotels

899 €, sense vols

1069 €, amb vols i sense taxes

Deliciós i irresistible còctel de muntanya primaveral i cultura búlgares. La muntanya a Bulgària és extraordinàriament verda y florida en aquesta època, i sempre autèntica i exuberant. Gaudirem del senderisme en diferents Parcs Nacionals a través d’un paisatge de boscos, cims, estanys, monestirs amb una fauna salvatge i flora endèmica sorprenents. I tot això en un entorn cultural especialment ric, resultat de la convivència de diverses cultures i religions al llarg dels segles en aquesta terra.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • Bona combinació dels paisatges primaverals, verds i florits, amb neu als cims, el contacte amb la cultura local i els espatarrants monuments, tant naturals als diferents Parcs Nacionals com Pirin (patrimoni natural UNESCO), Rila i Vitosha, com arquitectònics en els diferents indrets UNESCO com Rila i Boyana.
 • Proposta de senderisme de nivell moderat apte per caminadors actius no esportius amb bona condició física.
 • En 7 dies es visitarem 5 dels 39 sistemes muntanyosos de Bulgària: 2 d’ells són parcs nacionals, 2 són parcs naturals i 1 és reserva natural.
 • Gran diversitat de paisatges – formes piramidals de gres vermellós de Melnik, cims nevats, cascades i rius, arbres centenaris i molt més.
 • El mes d’abril ens dóna l’oportunitat de viure les 4 estacions de l’any en una setmana.
 • Diverses oportunitats de tastar la cuina autèntica de regions diferents de Bulgària.
 • Aquesta és una agradable combinació entre bellesa natural i pobles i monestirs de valor cultural. Visitarem tant els llocs més famosos del país com alguns racons molt poc coneguts i verges.
 • Tindrem l’oportunitat de gaudir de les aigües termals naturals del país.
 • Guia local búlgara, guia de muntanya i turística, que parla un castellà perfecte. Una gran professional i bona coneixedora i amant de la seva terra i els seus costums.
 • Preu econòmic.

Dia a Dia

Dia 1, 02/04. Vol a Sofia.

Dia 2, 03/04. Muntanya de Vitosha, Sofia.

Dia 3, 04/04. Melnik i les seves piràmides naturals. El Monestir de Rojenski.

Dia 4, 05/04. La Muntanya de Belasica (Belasitsa). Cascada Kamenishki Sramejliv.

Dia 5, 06/04. De Gorno Draglishte a Dobarsko.

Dia 6, 07/04. La Muntanya de Pirin i el Monestir de Rila. Dos Patrimonis de la Unesco en un dia.

Dia 7, 08/04. Les desconegudes Muntanyes de l’Oest. Pic Kolosh 1314m.

Dia 8, 09/04. Visita de Sofia. Vol de tornada.

Dia 1, 02/04. Vol a Sofia.
Vol a Sofia. Recepció i curt trasllat al nostre hotel al centre de la capital.

Nit a Sofia.

Dia 2, 03/04. Muntanya Vitosha, Sofia.

Al matí ens traslladarem a la muntanya de Vitosha, propera a Sofia, on farem una excursió tranquil·la amb vistes de la capital que ens portarà a l’Església de Boyana. Aquesta és una petita joia arquitectònica construïda en tres etapes diferents – segles XI, XIII i XIX. Forma part del Patrimoni de la UNESCO per l’alta qualitat dels seus frescos que tenen trets pre-renaixentistes. Dinar de pícnic – inclòs.

Desnivells aproximats: + 300m/-200m. Unes 2 hores de marxa.

En acabar, trasllat per carretera a Melnik.
Nit a Melnik.

Dia 3, 04/04. Melnik i les seves piràmides naturals. El Monestir de Rojenski.
Avui farem una volta per la regió de Melnik, la ciutat més petita de Bulgària que, amb els seus 250 habitants, ha adquirit la categoria de ciutat a causa de la seva importància històrica i cultural.
Començarem caminant per un corriol en ascens fins a situar-nos per sobre de Melnik i gaudir de la vista cap a la ciutat. Després baixarem i seguirem un còmode camí entre les piràmides naturals de gres blanc i vermellós – originades per l’acció de l’erosió – que ens portarà al poble de Zlatolist. Tindrem l’oportunitat de gaudir de la cara sud de la muntanya de Pirin en plena primavera, passant pel costat de restes de fortaleses i esglésies, monestirs i santuaris.

Uns 6km de distància. Desnivells aproximats: +400m/-500m. Unes 3 hores i mitja de caminada.

A la tarda anirem amb el nostre minibus a visitar el monestir Rojenski que data del segle XVI-XVII. Després de la visita, podràs agafar el minibus de tornada a Melnik o tornar caminant, per un sender una mica més exigent, però amb vistes que mereixen la pena.

Desnivells aproximats: +100m/-300m. Al voltant d’una hora i mitja de caminada.

Nit a Melnik.

Dia 4, 05/04. La Muntanya de Belasica (Belasitsa). Cascada Kamenishki Sramejliv.
Trasllat per carretera encara més al sud, per visitar la Mntanya de Belasica, que es troba al sud-oest del país. Un dels seus pics marca el punt d’encreuament de les fronteres de Bulgària, Grècia i la República de Macedònia del Nord. És el parc natural més jove de Bulgària, declarat l’any 2007. Té una gran varietat d’espècies de plantes (unes 1200) i boscos de castanyers, faigs, roures i plàtans orientalis.
Començarem a caminar des d’un poblet i pujarem per camins i camins de bosc que ens portaran a dues o tres de les nombroses cascades de la regió. D’elles, la que té més alçada de salt és Kamenishki Sramejliv (La Tímida), anomenada així perquè s’amaga de la vista del visitant fins a l’últim moment. Pel camí gaudirem del so dels rius que ens acompanyen, i anirem cercant algunes de les 25 espècies de plantes endèmiques per celebrar la primavera en aquest racó del país, que és l’únic on se sent la influència climàtica Mediterrània. La nostra caminada acabarà en un altre dels petits pobles del vessant nord de la muntanya.
En lloc de dinar un pícnic, tindrem l’oportunitat de degustar el menjar tradicional local en alguna de les cases rurals de la regió. Aquesta és l’única regió de Bulgària on utilitzen les castanyes per cuinar.

Desnivells aproximats: +400m/-500m. Unes 4 hores de caminada.

A la tarda ens traslladarem per carretera a Bansko. Pel camí podrem fer alguna parada breu per veure les ruïnes històriques d’Heraklea Sintica o les fonts naturals d’aigua termal de la regió de Rupite.

Nit a Bansko.

Dia 5, 06/04. De Gorno Draglishte a Dobarsko.
Al matí un curt trasllat ens portarà al poble de Gorno Draglishte. Es troba a la part sud de la muntanya de Rila. Des d’aquí seguirem una carena suau, amb vistes cap a les muntanyes nevades que ens envolten – Rila, Pirin i els Rodopes. Un camí còmode ens portarà, en unes 2 hores, al poble de Dobarsko. Allí podrem visitar l’església del poble que data del segle XVII.
Després tornarem a Gorno Draglishte amb bus, i allà ens esperarà un dinar amb els plats típics de la regió. També tindrem l’oportunitat d’aprendre a fer el pa tradicional búlgar.

De tornada a Bansko farem una parada al poble de Baña, i qui ho desitgi podrà gaudir d’una hora en els banys termals, amb propietats terapèutiques.

Desnivells aproximats: +350m/-150 m. Unes 2 hores i mitja de caminada. Uns 6km de distància.

Nit a Bansko.

Dia 6, 07/04. La Muntanya de Pirin i el Monestir de Rila. Dos Patrimonis de la Unesco en un dia.
Al matí farem una passejada curta per les faldes de la muntanya de Pirin, per visitar les restes d’una ciutat antiga.
Desnivells màxims: +100m/-100m. Passeig màxim 1 hora.

Després el bus ens portarà a la ciutat Blagoevgrad, on tindrem temps lliure per esmorzar.

Després ens traslladarem per carretera al Monestir de Rila (a mig camí pararem per dinar). Aquest és el santuari més important pels búlgars ortodoxos. Se situa en un lloc espectacular, a la profunda vall del riu Rilski. El monestir més gran del país va ser fundat al segle X i ara és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Gaudirem, entre altres meravelles, dels frescos del Renaixement Nacional de Bulgària (segle XIX).
Després de la visita del Monestir, una caminada agradable pel bosc de faigs damunt del monestir ens durà a la petita cova de Sant Joan de Rila, seguint la ruta de pelegrinatge al lloc on vivia el sant búlgar més venerat. Seguirem fins arribar novament al Monestir.

Desnivells màxims: +100m/-300m. Al voltant d’una hora i mitja de caminada.

Nit a hotel a prop del Monestir de Rila.

Dia 7, 08/04. Les desconegudes Muntanyes de l’Oest. Pic Kolosh 1314m.
Després d’esmorzar iniciem el nostre trasllat de tornada a Sofia, però pel camí ens desviarem per pujar al pic més alt de la muntanya Kolosh, de 1314m i que porta el mateix nom. Invertirem unes dues hores i mitja, a ritme suau, per pujar al pic, des del qual se’ns obrirà una vista preciosa de la vall que el separa de les muntanyes de Vitosha i Rila. Tornarem per un camí diferent, passant per la Reserva Natural de Yankovets, especial pel seu bosc de roures centenaris i el santuari del poble, amb el seu roure de 500 anys, considerat sagrat.

Desnivells aproximats: +550m/-550m. Unes 5 hores de caminada. Uns 10km de distància.

Nit a Sofia.

Dia 8, 09/04. Visita de Sofia. Vol de tornada.
Després d’esmorzar, visita guiada de la capital de Bulgària de la mà de la vostra guia de Bonviure (és també guia turística oficial). La capital de Bulgària és una ciutat carregada de més de 2000 anys d’història: els jaciments de l’antiga ciutat de Serdica; les seves velles esglésies del primer cristianisme, com la St. Georgi Rotunda i la basílica de Sta. Sofia, el seu esperit de la nació que va renàixer a la segona meitat del s. XIX, present en quantitat d’edificis civils, el temple ortodox més gran dels Balcans i un dels més grans del món, la catedral de Sant Alexander Nevsky…

A primera hora de la tarda, trasllat a l’aeroport i vol de tornada a Barcelona.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Bons senders de mitja muntanya, ben perfilats i amb algun tram rocallós. Desnivells diaris moderats, es camina 6 dies amb una mitjana de +320m i -350m. Màxim en un dia de +/-550m i 10km.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paraient.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Bastons per caminar, recomanats.
 • Banyador, sandàlies i tovallola pels banys termals.
 • Motxilla petita per les caminades i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preu

899 €, sense vols
1069 €, amb vols i sense taxes

Suplement grup entre 8 i 12 persones: 55€

Suplement per habitació individual: 100€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat)

Nombre mínim de participants: 8
Nombre màxim de participants: 17

Condicions del preu del viatge
***Com a conseqüència de la situació actual del Covid-19 la ruta i el preu poden variar segons actualització de restriccions d’entrada al país. Com a conseqüència de variables relacionades amb el carburant, les taxes aèries (preu definitiu una vegada emès bitllet) i el canvi de divises, els preus establerts en aquesta programació poden ser revisats fins a 20 dies abans de la data de sortida. Data de càlcul del viatge 30 de novembre de 2022.

Inclou

 • Els vols d’anada i tornada entre Barcelona i Sofia, via Istanbul, sense taxes (només per l’opció amb vols, places limitades, consulteu-nos disponibilitat). Vols amb equipatge de mà i maleta facturada inclosa.
 • Guia de muntanya de Bonviure. Guia local que parla perfectament el castellà. També és guia turística oficial de Bulgària.
 • Totes les nits d’allotjament (7 nits).
 • Tots els esmorzars.
 • Tots els sopars excepte els de les dues nits a Sofia. Total 5 sopars inclosos.
 • El pícnic del Dia 2 i els dinars dels Dies 4 i 5.
 • El taller per aprendre a fer pa del Dia 5.
 • Tots els transports per carretera (en autocar privat) necessaris per fer els itineraris descrits al Dia a Dia.
 • Els trànsferts entre els aeroports i els hotels (Dia 1 i Dia 8).
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Assegurança bàsica de viatge i trekking.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge. Assessorament tècnic i del material a portar.
 • L’IVA.

No Inclou

 • Les taxes aèries (279€ a 4/07/2022).
 • Els pícnics/dinars dels Dies 3, 6 i 7, que podreu comprar als pobles a on ens allotgem (4-5€ per dia), els sopars a Sofia dels Dies 1 i 7 i el dinar a Sofia del Dia 8.
 • Totes les begudes extres, cafès o consumicions no incloses en els àpats.
 • Les entrades als museus, monestirs i monuments.
 • L’entrada als banys termals.
 • Tot allò no esmentat en l’apartat “Inclou”.

Allotjaments

A tots els allotjaments, en habitacions dobles amb bany a l’interior:
La primera i última nit a Sofia, al centre, en hotel de 3 estrelles.
Dues nits en bon hotel al centre de Melnik.
Dues nits en hotel familiar a Bansko.
Una nit en hotel a prop del Monestir de Rila.

Possibilitat d’habitació indiviual (places limitades).

Si voleu més informació sobre els allotjaments no dubteu en demanar-nos-ho.
A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking per cobrir incidents que puguin succeir durant el viatge i també els accidents i les malalties (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Per aquest destí és molt recomanable disposar de la tarja sanitària europea, que abarateix costos d’assistència i estalvia tràmits. Aquesta tarja és gratuïta i es pot tramitar directament per internet (i es rep al domicili al cap d’uns dies). Aquí en teniu l’enllaç per si voleu més informació i sol·licitar-la: https://w6.seg-social.es/solTse/jsp/Entrada.jsp

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 o bé al 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 150 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.
En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.
Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Ver condiciones generales de contractación

VisaMastercard

Puedes pagar nuestros viajes con tarjeta bancaria.

Opinions del Viatge

“Una perfecta combinació “

5 / 5 Cristina Arimany

“Una perfecte combinació de paisatges, cultura i gastronomia.”


 

“Un viatge genial “

5 / 5 Ana Molina

“La guia és fantástica, entregada a nosaltres 100 %. La combinació d trekkings amb visites culturals, ciutats, monestirs, piscines, platja per mi perfecte. Possibilitat de triar més o menys desnivell. Un viatge genial! “


 

“Un viatge preciós “

5 / 5 Carme Gómez

“Un viatge preciós amb molt bona companyia i una guia fantàstica, que ens fa gaudir tot el que visitem I trepitgem. Recomanat pels amants de l’alta muntanya, preparats per acceptar amb bon humor que un cop als cims estigui tapat I no es pugui gaudir de les vistes. “


 

“Un combinat perfecte”

5 / 5 Eulàlia Camps

“Un combinat perfecte amb una guia excel.lent. El recomano 100%. S’ha fet curt.”


 

“Bona combinació “

5 / 5 Maria Gil i Pedro Jiménez

“Bona combinació de excursions de muntanya (paisatges fantàstics) amb altres activitats meravelloses (balneari d’aigües termals, el passeig amb barca…) i les visites als monestirs.”

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram