23 – 30 Setembre 2023

Croàcia. Descoberta dels Parcs Nacionals. Telascica, Kornati, Paklenica, Velebit i Plitvice. Del mar a la muntanya.

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física

Estada en itinerància

Hotels, hostal i casa d’hostes.

Fitxa del Viatge en Pdf

Croàcia és tot allò que busquem els viatgers senderistes. Muntanyes alpines ben verdes als Alps Dinàrics. Fagedes ben tendres envoltades per estanys i cascades maragdes a Plitvice. I les Kornati… un somni d’illes arrodonides fet realitat on caminar i banyar-se en mig de tots els turqueses possibles, amb una llum que et fa sentir feliç.
Arrodonirem el viatge amb uns tocs de cultura i història, visitant una ciutat patrimoni mundial com Zadar.

“El darrer dia de la Creació,
Déu desitja coronar la Seva obra
i creà les illes Kornati
amb llagrimes d’estrelles i una alenada d’aire”

George Bernard Shaw

Fotos Maig de 2019

Fotos Maig de 2018

Fotos Maig de 2015

Fotos Maig de 2016

Fotos Maig de 2017

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • El paisatge per on caminarem tant de muntanya com de mar és excepcional. Ben conservat amb molt poques urbanitzacions i amb panorames molt espectaculars, ens allunyem de les rutes convencionals.
 • Caminarem per 5 dels parcs nacionals i naturals més emblemàtics de Croàcia: Telascica, Kornati, Paklenica, Velebit i Plitvice, combinant els seus contrastats paisatges: boscos, estanys, cascades, cims alpins i un reguitzell d’illes úniques al món.
 • Banys a l’Adriàtic els dies de caminades per la costa.
 • Trajectes en vaixell i minibus exclusius que ens permetran apropar-nos als punts més bonics i interessants de la costa i muntanya.
 • En la part de costa allotjaments vora el mar.
 • Poblets captivadors tant en a la costa com en la muntanya. Coneixerem 3 indrets Patrimoni de la Unesco: Zadar i les fagedes primàries centreuropees a Velebit i Plakenica, Plitvice.
 • Itineraris a  Kornati i Dugui Otok per indrets privilegiats per la seva solitud i bellesa vora el mar.
 • Natura verge i viva on habiten óssos, llops, linx, dofins,etc.

Dia a Dia

Dia 1, 23/09. De Barcelona a Zagreb.

Dia 2, 24/09. Illa de Dugui Otok. Parc Natural de Telascika. Sali.

Dia 3, 25/09. Parc Nacional de Kornati.

Dia 4, 26/09. Parc Nacional de Kornati.

Dia 5, 27/09. Visita de Zadar, Patrimoni de la Unesco. Parc Nacional de Paklenica. Gorja de Velika Paklenica.

Dia 6, 28/09. Parc Nacional de Paklenica. Cim de Bojin Kuk 1120m.

Dia 7, 29/06. Parc Nacional de Velebit i trasllat a Plitvice.

Dia 8, 30/06. Parc Nacional de Plitvice. Vol de tornada.

Dia 1, 23/09. De Barcelona a Zagreb.
Arribada a Zagreb i trasllat en bus privat fins al nostre allotjament al centre de la ciutat.

Nit a Zagreb.

Dia 2, 24/09. Illa de Dugui Otok. Parc Natural de Telascika. Sali.
Sali té l’encant dels racons senzills vora mar. Poques cases emmirallant-se en les aigües límpides del mar i pocs vehicles. La nostra jornada serà relaxada entre caminar i banyar-nos. Aquesta regió del món té tants atractius que en tot racó es crea un parc natural i això li passa a Dugui Otok.
Farem camí cap el cim més alt de l’illa, el Grpašćak. Des de dalt del cim podrem admirar una meravella de paisatge: als nostres peus una caiguda de més de 160 m sobre el mar, cap a l’est les joies turqueses de les Kornati i entremig una zona boscosa envoltada de mar i illes, on desataca al bell mig un llac salat, on ens podrem banyar en les seves aigües beneficioses –d’aquí el nom de Sali-.

Desnivell + 80 m – 225 m. Recorregut 9 km

Nit a Sali.

Dia 3, 25/09. Parc Nacional de Kornati.
Després de l’esmorzar, trasllat a Kornati en barca.
Kornati es una meravella de geografia creada en milions d’anys. Les Kornati estan formades per més de 150 illes de les quals només 9 illes són més grans d’1 km2. Les illes compten amb una població resident molt baixa durant tot l’any, de menys de 20 habitants. Farem una excursió en barca entre les illes i ens aturarem per conèixer part d’elles d’una manera més propera, fent una petita caminada. Finalment acabarem banyant-nos en una de les seves boniques cales.

Desnivell + 70 m – 70 m. Recorregut 4 km

Nit a Kornati.

Dia 4, 26/09. Parc Nacional de Kornati.
Al matí, excursió dins les Kornati des del mateix allotjament sortint a peu. A la tarda, temps lliure per gaudir de l’illa.

Nit a Kornati.

Dia 5, 27/09. Visita de Zadar, Patrimoni de la Unesco. Parc Nacional de Paklenica. Gorja de Velika Paklenica.
Al matí deixarem les Kornati i ens dirigirem cap al Parc Nacional de Paklenica. De camí, ens aturarem a la ciutat de Zadar, a on visitarem els seus principals atractius: les seves muralles i ruïnes romanes i venecianes i el seu curiós orgue marí -instrument musical que té com a artista solista el mar-.

Continuarem cap a Paklenica, a on gaudirem del senderisme pel més famós barranc del sud d’Europa: la gorja de Velika Paklenica. A l’inici de la caminada ens trobem amb una vegetació mediterrània, que canvia a centreeuropea a mesura que guanyem altitud, amb moltes construccions de pastors i formacions càrstiques per arreu. Bellíssimes vistes sobre el mar.

Desnivell + 275 m – 275 m. Recorregut 8 km

Nit a Starigrad.

Dia 6, 28/09. Parc Nacional de Paklenica. Cim de Bojin Kuk 1120 m
Després d’esmorzar, ens traslladarem al poble de Dokoze. Començarem a pujar entre formacions càrstiques, per un dels paisatges rocosos més bonics de Croàcia. Després de travessa un un altiplà sota el cim del Bojin Kuk, pujarem a aquest excel·lent mirador: el mar Adriàtic i tot el seu rosari d’illes, el Parc Nacional de Paklenica,…

Desnivell: + 550 m – 100m. Recorregut 8 km

Nit a Starigrad.

Dia 7, 29/09. Parc Nacional de Velebit i trasllat a Plitvice.
Velebit és la joia de muntanya dels croats, aquí els Alps Dinàrics excel·leixen en un paisatge muntanyós càrstic de caire alpí de més de 1770 m vora mateix del mar. Això és el que el fa més especial: la combinació alpina amb les seves característiques avetoses, pícees, prats verdíssims i florits, amb les vistes al mar Adriàtic i els seu captivador reguitzell d’illes. Coneixerem la regió caminant per un dels senders més famosos dels Alps el “Premuziceva” –preciós sender construït tot en pedra entre els anys 1930 i 1933- . El camí ens portarà per gorges, boscos, penya-segats envoltats d’una rica vida vegetal i animal. El parc compta amb la presència de tots els grans depredadors europeus: llop, linx i ós. Sortint del PN ens aproparem al poble i també Parc Natural de Plitvice.

Desnivell + 550 m – 350 m. Recorregut 15 km

Nit a Plitvice.

Dia 8, 30/09. Parc Nacional de Plitvice. Vol de tornada.
Preciós camí per conèixer aquesta reserva de la biosfera de la Unesco, una meravella entre cascades i estanys envoltats per un bosc verge ple de vida silvestre. Ens allunyarem de la ruta convencional per endinsar-nos al cor del parc. La naturalesa càrstica, tant famosa a la regió, aquí es manifesta envoltada d’aigües cristal·lines. Camí fàcil i desnivell moderat.

Desnivell: + 350 m – 350 m. Recorregut 12 km

A la tarda, trasllat fins a l’aeroport de Zagreb i viatge de tornada a Barcelona.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Nivell

Bons camins ben perfilats amb algun tram rocallós en terreny calcari. Desnivells mitjos diaris de + 310 m – 230 m. Desnivell màxim en un dia: + 550 m – 350 m. Recorregut màxim d’un dia: 15 km. Viatge de requeriment físic moderat en senderisme sense cap exigència tècnica.

Material

 • Botes de senderisme
 • Vestimenta de muntanya per capes amb impermeable-paravent.
 • Gorra, ulleres de sol, cremes solars.
 • Pals per caminar, recomanables.
 • Banyador, tovallola i xancles.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking per cobrir incidents que puguin succeir durant el viatge i també els accidents i les malalties (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Per aquest destí és molt recomanable disposar de la tarja sanitària europea, que abarateix costos d’assistència i estalvia tràmits. Aquesta tarja és gratuïta i es pot tramitar directament per internet (i es rep al domicili al cap d’uns dies). Aquí en teniu l’enllaç per si voleu més informació i sol·licitar-la: https://w6.seg-social.es/solTse/jsp/Entrada.jsp

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 150 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel•lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Un plaer”

4 / 5 Jesús Jiménez

“El silenci i el mar calmat et relaxaran. Disposar de peix fresc és un plaer. “


“Viatge molt agradable”

4 / 5 Robert Balmes

“Viatge molt agradable que et permet bones experiències, amb un ambient molt amigable entre els participants i que en conjunt ha complert les meves expectatives. “

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram