22 – 28 Agost 2022

Valls d’Aran i Luixon. Senderisme i Spa.

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física

Estada

Hotel

745€, mitja pensió inclosa

A l’Aran trobarem la perfecta combinació de senderisme i descans entre els millors paisatges verges de la vall. Ascendirem als seus estanys i cims per contemplar el paisatge als nostres peus i més enllà les grans muntanyes del Pirineu traient el cap. Però també recorrerem camins entre boscos de faig, bedoll i avet i poblets de muntanya.

Caminarem per senders poc coneguts, per la preciosa vall de Toran, Bausen, Estanh des Truietes i per poblets aranesos i luixonesos amb caràcter occità, per vessants assolellades fins a assolir cims i colls amb panoràmiques espatarrants sobre les verdes valls i els tresmils que ens envoltaran. Uns dies per gaudir de l’estiu amb alçada en un dels indrets més bonics del Pirineu. I amb el plaer afegit, si vols, d’acabar algun dels dies dins les gustoses aigües termals sulfuroses d’algunes de les poblacions de la zona.

 

 

Mesures COVID-19

Des de Bonviure anirem aplicant les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries determinin en cada moment. Degut a la provisionalitat d’aquestes mesures anirem informant detalladament en cada viatge dels protocols i materials de protecció necessaris. Demanem a tots els participants que tingueu la comprensió i la responsabilitat necessàries pel bon desenvolupament del viatge.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • Una vall ideal per refugiar-se de la calor.
 • Un viatge de proximitat, de km 0, en un entorn frondós i bell.
 • Caminarem per la preciosa vall de Toran -salvada de la urbanització- , farem cim al Tuc dèraPincela i ens enmirallarem als estanys de Cabidornats i Garguilhs.
 • Poblets aranesos, per vessants assolellats fins a assolir cims i colls amb panoràmiques espatarrants sobre les valls i els cims mes alts del Pirineu amb les neus perpètues.
 • Bons i assequibles camins que ens donen a conèixer valls, cims, muntanyes i poblets del Pirineu atlàntic guiats per un bon guia de Bonviure.
 • Bon acolliment en hotel familiar amb bona gastronomia.
 • I amb el plaer afegit, si vols, d’acabar algun dels dies dins les gustoses aigües termals sulfuroses de Les i Luixon…

Dia a Dia

Dia 1, 22/08. Pobles del Baish Aran.

Dia 2, 23/08. Cot de Baretja-Vall de Luixon.

Dia 3, 24/08. Estanys de Colomers i Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Dia 4, 25/08 Vall de Sant Joan de Toran i banys opcionals a Les.

Dia 5, 26/08. Estanhs des Truites i Tuc deraPincèla 2536 m.

Dia 6, 27/08. Fageda de Carlac – Bausen.

Dia 7, 28/08. L’Estany de Besiberri.

Dia 1, 22/08. Pobles del Baish Aran
Trobada al voltant de les 12 h a Es Bordes. Començarem l’estada amb un itinerari per pobles i boscos amb encant del baix Aran. Benós, Begós, Arrés, Vilamós,etc Vistes espatarrants de la Vall d’Aran i dels imponents cims que des d’allà s’albiren, com el conjunt de l’Aneto i Maladetes, la Forcanada i la Vall de l’Artiga de Lin, etc.
Curt trasllat a l’allotjament on passarem totes les nits.

Desnivells aproximats: + 400 m – 400 m

Dia 2, 23/08. Cot de Baretja-Vall de Luixon
Anirem en cotxes cap a Eth Portilhon. Des d’allà pujarem per dins d’un fantàstic bosc d’avets fins al mirador de Còth de Baretja, des d’on podrem contemplar la Vall de Luixon en alçada. Del Còth de Baretja entrem a la vall de Luixon pel Pla de Coradilhes amb vistes espectaculars als 3.000 gascons del Maupas, Crabioules, Boum, etc. Opció de fer banys d’aigua i de vapor a Luixon.

Desnivells aproximats + 490 m – 490 m

Dia 3, 24/08. Estanys de Colomers i Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Anirem en cotxes fins als banys de Tredós. Caminarem fins els Estanys de Colomers i pel vessant aranès del Parc Nacional on hi trobarem un rosari espatarrant de llacs: Estanys de Cabidornats, Long, Garglihs, Clòto, etc

Desnivells aproximats + 485 m – 485 m

Dia 4, 25/08. Vall de Sant Joan de Toran i banys opcionals a Les

La Vall de Toran, és la més solitària i autèntica de les valls araneses. Hi coneixerem els poblets de EthPradet, Porcingles, San de Joan Toran… Llogarrets deliciosos que perviuen com a mostra d’una vida ja desapareguda.

Desnivells aproximats + 390 m – 390 m

Dia 5, 26/08. Estanhs des Truites i Tuc dera Pincèla 2536 m
Avui farem cim !! Ens desplaçarem amb cotxes fins a Varradós i des d’allà ens portaran en 4×4 fins al coll del mateix nom. Des d’allà pujarem al Tuc dera Pincèla amb vistes magnífiques sobre tot l‘Aran, un cim ben centrat a la vall i poc conegut. Ens trobarem en territori de l’ós bru.

Desnivells aproximats + 490 m – 490m

Dia 6, 27/08. Fageda de Carlac – Bausen
Sortirem de Bausen on podrem conèixer una romàntica història d’amor. Un dels grans tresors de la Val d’Aran són els boscos caducifolis, privilegiats pel clima atlàntic i l’orientació nord. L’itinerari per la fageda de Carlacéstot un espectacle que podrem gaudir amb els nostres ulls, sigui quina sigui l’època de l’any en que el visitem.
En acabar l’excursió, podrem completar el dia gaudint del plaer dels banys termals d’aigües sulfuroses de Les.

Desnivells aproximats + 450 – 450 m

Dia 7, 28/08. L’Estany de Besiberri
Després d’una pujada agradable i entretinguda amb diversos salts d’aigua,ens trobarem el premi: l’estany de Besiberri, un estany allargat i de dimensions mitjanes a gairebé 2000 metres d’alçada amb un decorat de fons format per unes parets verticals de granit que arriben als 3.000 metres: els cims dels Besiberris.

Desnivells aproximats : + 495 m – 495 m

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Nivell

Desnivells diaris (tant de pujada i de baixada) entre 400m i 500m.
Camins de muntanya pirinenca, fresats i sense dificultat tècnica.
Temps efectiu de caminada entre 4 i 6 hores diàries.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans de la sortida us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preu

745€, inclou mitja pensió.

Suplement grup entre 6 i 11 participants: 55€

Suplement habitació individual: 150€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat)

Nombre mínim de participants: 6
Nombre màxim de participants: 17

La mida màxima del grup dependrà de la normativa Covid-19 vigent durant els dies del viatge.

Inclou

 • Allotjament, esmorzars i sopars de tots els dies (6 nits).
 • El guia titulat de muntanya de Bonviure durant tota l’estada.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Assegurança bàsica de viatge i trekking.
 • Tastet de productes locals.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge.
 • L’IVA

No Inclou

 • Els pícnics, que podeu comprar al mateix allotjament, a les botigues del poble o dur des de casa.
 • Les begudes no incloses en els menús.
 • Els transferts en 4×4 del dia 5.
 • Els banys termals.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Transports

El dels participants. Quan us apunteu us demanem si teniu cotxe, i si voleu compartir les places a canvi de compartir les depeses del viatge amb d’altres companys d’excursió. Als que no disposeu de cotxe us passem els telèfons del conductors/es que volen compartir plaça per coordinar-vos. Us passarem les infos de la trobada per correu electrònic. Bonviure únicament coordina els cotxes dels participants per facilitar el transport, la nostra tasca d’organització tècnica de viatges GC 1829 comença en el punt de trobada abans de l’excursió a peu. Emprarem els cotxes per fer els moviments de travessa, coordinació i trasllat.

El fet de compartir cotxes dependrà de la normativa Covid vigent durant els dies del viatge.

Els Banys Termals

És una activitat opcional i és recomanable reservar-la anticipadament. L’obertura i les condicions estaran subjectes al que dicti la normativa de prevenció del Covid-19, de manera que donarem informació definitiva uns dies abans de marxar.

Allotjament

En hotel de muntanya familiar a Les, en habitacions dobles amb bany.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Les diferents pòlisses de cancel·lació optatives ofereixen una cobertura que assegura el retorn del preu del viatge, entre d’altres per positiu en Covid-19 i el confinament per contacte amb un positiu segons l’import total del vostre viatge. Escolliu la pòlissa que millor s’ajusti al preu del viatge i als vostres interessos.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·laió del viatge, Bonviure us la pot proporcionar.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.

Per telèfon trucant al 93 823 0527 o bé al 626 887 243.

Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquesta sortida.

Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 80 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. Si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge es necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. En aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram