9 – 15 Agost.

Vall Ferrera i Tor. Parc Natural Alt Pirineu.

Cims, estanys i mites pirinencs.

Nivell Baix

Nivell Baix

Estada

Hotel

739€, inclou mitja pensió

Una proposta ideal per aquest estiu post-confinament, amb itineraris de nivell suau entre les muntanyes més altes i espectaculars del Pirineu català. Passarem una setmana envoltats d’un paisatge preciós, contrastat de boscos, estanys, rius i cims.

 

 

Mesures COVID-19

Des de Bonviure anirem aplicant les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries determinin en cada moment. Degut a la provisionalitat d’aquestes mesures anirem informant detalladament en cada viatge dels protocols i materials de protecció necessaris. Demanem a tots els participants que tingueu la comprensió i la responsabilitat necessàries pel bon desenvolupament del viatge.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • Ens trobem al bell mig de les valls més altes del Pirineu català.
 • Un bon hotel a Àreu que ens permetrà accedir a les 4 valls, totes diferents una de l’altra.
 • Bona accessibilitat amb taxis 4×4, amb els quals podrem guanyar alçada i aprofitar la caminada per fer uns itineraris preciosos de nivell suau però amb un paisatge de nivell altíssim.
 • Veurem un munt d’estanys i cims emblemàtics com la Pica d’Estats, el Monteixo, el Salòria, el Comapedrosa…
 • La història de la Vall de Tor, la moderna i popular llegenda del Pirineu que reviurem visitant el poblet de Tor on van passar aquells fets.
 • El poble de Besan, un dels pocs indrets que queden com a testimoni del Pirineu “intocat” perquè encara no s’hi pot accedir per carretera.
 • Guiats per un bon guia, biòleg i veterà de Bonviure.

Dia a Dia

Dia 1. 9/08. Recepció a Àreu.

Dia 2. 10/08. Estanys d’Aixeus.

Dia 3. 11/08. Vall de Tor, Port de Cabús, Llumeneres, Estanyols de Borg i Cim de Setúria 2519m i Bassera 2693m

Dia 4. 12/08. Bordes de Costuix

Dia 5. 13/08. Portarró de Sabollera-Finestres-Pic de Salòria 2789m.

Dia 6. 14/08. Estanys de Baborte.

Dia 7. 15/08. Besan, Sant Miquel i Santa Maria.

DIA1, 9/08. Arribada a Àreu.
Ens instal·larem a l’hotel a primera hora de la tarda i farem una primera caminada pels voltants. Ens enfilarem per un sender per gaudir de les primeres vistes a la vall, per entrar en contacte amb els boscos de roures, avellaners, freixes i bedolls que envolten la Vall Ferrera i conèixer també el seu patrimoni arquitectònic i històric, amb la visita a la Serradora i l’església de Sant Feliu.

Desnivells aproximats: +214 m – 214 m

DIA 2, 10/08. Estanys d’Aixeus.
Els 4×4 ens ajudaran a guanyar alçada i després d’una caminada per un preciós bosc de bedolls, arribarem als Estanys d’Aixeus, l’estany gran i l’estany petit d’Aixeus, on podrem veurem reflectides la Pica d’Estats i el Sotllo. Bones vistes cap al Monteixo, el seu triangle perfecte ens acompanyarà tot el dia. Possibilitat de visitar la serradora d’Àreu abans de tornar cap a l’hotel.

Desnivells aproximats : + 400 m – 400m.

DIA 3, 11/08. Vall de Tor, Port de Cabús, Llumeneres, Estanyols de Borg i Cim de Setúria 2519m i Bassera 2693m
Vall emblemàtica, bellíssima, plena d’història i encara poc coneguda. Els 4×4 ens portaran fins a Cabús i d’allí alta muntanya a cor que vols, cims, cingles, prats, boscos rius, bordes, poblets en indrets impossibles, un cim i tot lligat amb una història d’assassinats, cobdícia, rivalitats ancestrals i poder que es ja la llegenda més popular del Pirineu actual.

Desnivells aproximats: + 210m – 660m fins els estanyols // +170m – 170m fins el cim de Bassera

DIA 4, 12/08. Bordes de Costuix
Sortirem d’Àreu cap al nucli de la Força i fins el pla de Boet i recorrerem el barranc d’Aigüeres, seguint un bosc humit fins a les Bordes de Costuix. Passejarem entre els Avets dels Forns, uns arbres monumentals que s’han salvat de la tala perquè protegien el poble de les allaus. Tornarem cap a la Força i posteriorment Àreu.

Desnivell aproximat: + 587 m – 587 m

DIA 5, 13/08. Portarró de Sabollera-Finestres-Pic de Salòria 2789m
Dia de cims i carenes i àmplies vistes. Coneixerem abans el famós bosc de Virós, indret on hi ha hagut explotacions de mines de ferro des de l’època romana i seguirem camins que han estat traçats pels miners i els traginers de carbó des de fa 2.000 anys.

Desnivells aproximats: + 450 m – 450 m

DIA 6, 14/08. Estanys de Baborte
Preciosa excursió al cercle d’origen glaciar de Baborte amb més de 10 estanys iestanyols. Elnostre camí comença paral·lel a la Noguera de Vall ferrera que baixa cabalosa enmig de bedolls, gatsaules,avets i pins negres. Ens enfilamem gradualment entre prats, cabanes i matolls de bàlec. A mesura que la pendent es redreça les vistes es tornen magnifiques a la Vall amb vistes al Monteixo que reflectides a l’estany gran de Baborte es tornen de pel.licula. Apropqueda el refu del Cinquentanari una caixametalica bivac envoltada d’un rosari d’estayols. Baixada amb llum de tarda sobre el torrent pel mateix camí.

Desnivells aproximats: -+ 595 m – 595 fins l’estany gran. Opcional: +60 m – 60 m fins al refugi del Cinquentenari i els seus estanys

DIA 7, 15/08. Besan, Sant Miquel i Santa Maria.
Poblet abandonat on només s’hi pot arribar a peu seguint d’un preciós sender. Observarem les empremtes del pas del temps, les vides viscudes, el treball dels homes i dones en les pedres i runes. La natura que recupera el seu territori, les cases encara d’empeus, les esglésies i els torrents…

Desnivells aproximats: +300m – 300m

Per tal de garantir la seguretat del participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terrreny o qualsevol altra causa així ho requereixin.

Nivell

Desnivells diaris amb una mitjana de +390 i -450m. Desnivell màxim en un dia de 595 m de pujada i 660 m de baixada.

Camins de muntanya pirinenca, fresats, però amb algun tram pedregós, aglevat i fora de camí.

Temps efectiu de caminada entre 3 i 5 hores diàries.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preus

739€, inclou mitja pensió.
Suplement grup entre 6 i 11 participants: 55€
Suplement habitació individual: 90€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat).

Nombre mínim de participants: 6
Nombre màxim de participants: 17

La mida màxima del grup dependrà de la normativa Covid vigent els dies del viatge.

Inclou

 • Allotjament, esmorzars i sopars de tots els dies (6 nits).
 • El guia titulat de muntanya de Bonviure durant tota l’estada.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Tastet de productes locals.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge.
 • L’IVA.

No Inclou

 • Els pícnics, que podeu comprar al mateix allotjament, a les botigues del poble o dur des de casa.
 • Els taxis 4×4 dels dies 2,3 i 4.
 • Les begudes no incloses en els menús.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Transports

El dels participants. Quan us apunteu us demanem si teniu cotxe, i si voleu compartir les places a canvi de compartir les depeses del viatge amb d’altres companys d’excursió. Als que no disposeu de cotxe us passem els telèfons del conductors/es que volen compartir plaça per coordinar-vos. Us passarem les infos de la trobada per correu electrònic. Bonviure únicament coordina els cotxes dels participants per facilitar el transport, la nostra tasca d’organització tècnica de viatges GC 1829 comença en el punt de trobada abans de l’excursió a peu. Emprarem els cotxes per fer els moviments de travessa, coordinació i trasllat.

El fet de compartir cotxes dependrà de la normativa Covid vigent durant els dies del viatge.

Alguns dies ens aproximarem als itineraris amb taxis 4×4.

Allotjaments

En un bon hotel de muntanya familiar a la Vall Ferrera, en habitacions dobles amb bany.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu les assegurances que us podem oferir.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar. Per tal que tingui validesa legal, cal que ens la sol·liciteu al mateix moment en què feu el pagament de la primera bestreta o com a màxim 4 dies més tard.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a [email protected]
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 80 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a [email protected] o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
[email protected]
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies