9 -16 Abril 2022
Setmana Santa

Bulgària: el despertar de la primavera
als seus Parcs Nacionals i Monestirs.

Nivell Baix

Nivell Baix

Estada en itinerància

Hotels

Fitxa del Viatge en Pdf

Deliciós i irresistible coctel de muntanya primaveral i cultura búlgares. La muntanya a Bulgària és extraordinàriament verda y florida en aquesta època, i sempre autèntica i exuberant. Gaudirem del senderisme en diferents Parcs Nacionals a través d’un paisatge de boscos, cims, estanys, monestirs amb una fauna salvatge i flora endèmica sorprenents. I tot això en un entorn cultural especialment ric, resultat de la convivència de diverses cultures i religions al llarg dels segles en aquesta terra.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • Bona combinació dels paisatges primaverals, verds i florits, amb neu als cims, el contacte amb la cultura local i els espatarrants monuments, tant naturals als diferents Parcs Nacionals com Pirin (patrimoni natural  UNESCO), Rila i Vitosha, com arquitectònics en els diferents indrets UNESCO com Rila i Boyana.
 • Proposta de senderisme de nivell moderat apte per caminadors actius no esportius amb bona condició física.
 • En 7 dies es visitarem 5 dels 39 sistemes muntanyosos de Bulgària: 2 d’ells són parcs nacionals, 2 són parcs naturals i 1 és reserva natural.
 • Gran diversitat de paisatges – formes piramidals de gres vermellós de Melnik, cims nevats, cascades i rius, arbres centenaris i molt més.
 • El mes d’abril ens dóna l’oportunitat de viure les 4 estacions de l’any en una setmana.
 • Diverses oportunitats de tastar la cuina autèntica de regions diferents de Bulgària.
 • Aquesta és una agradable combinació entre bellesa natural i pobles i monestirs de valor cultural. Visitarem tant els llocs més famosos del país com alguns racons molt poc coneguts i verges.
 • Tindrem l’oportunitat de gaudir de les aigües termals naturals del país.
 • Guia local búlgara, guia de muntanya i turística, que parla un castellà perfecte. Una gran professional i bona coneixedora i amant de la seva terra i els seus costums.
 • Preu econòmic.

Dia a Dia

Dia 1, 09/04. Vol a Sofia.

Dia 2, 10/04. La muntanya de Vitosha i el Pic Dauta 1513m.

Dia 3, 11/04. Melnik i les seues piràmides naturals. El Monestir de Rojenski.

Dia 4, 12/04. La Muntanya de Belasica (Belasitsa). Cascada Kamenishki Sramejliv.

Dia 5, 13/04. De Gorno Draglishte a Dobarsko.

Dia 6, 14/04. La Muntanya de Pirin i el Monestir de Rila. Dos Patrimonis de la Unesco en un dia.

Dia 7, 15/04. Les desconegudes Muntanyes de l’Oest. Bec Kolosh 1314m.

Dia 8, 16/04. Visita de Sofia. Vol de tornada.

Dia 1, 09/04. Vol a Sofia.

Vol a Sofia. Recepció i curt trasllat al nostre hotel al centre de la capital.

Nit a Sofia.

Dia 2, 10/04. La Muntanya de Vitosha i el Pic Dauta (1513m).

Vitosha, situada al sud de la capital, és el primer Parc Natural a la península dels Balcans declarat un territori protegit al 1934. Amb els seus boscos frondosos es considera el pulmó de Sofia. El seu pic més alt és el Pic Negre (Cerni Vrah) – 2290m.
Caminarem per la part menys freqüentada de la muntanya – la part sud. Sortirem des del poble de Chuipetlyovo (1200m d’alçada) i seguirem un agradable i còmode itinerari per camins de bosc. Després d’unes dues hores de pujada sortirem a una carena oberta amb vistes a la part alta de la muntanya. Tenim l’opció, si el temps ho permet, de pujar al Pic Dauta (1513m) abans de baixar al mateix poble.

Desnivells aproximats: +/-400 m. Entre 4 i 5 hores de caminada. Uns 8km de distància.

En acabar, trasllat per carretera a Melnik.
Nit a Melnik.

Dia 3, 11/04. Melnik i les seves piràmides naturals. El Monestir de Rojenski.

Avui farem una volta per la regió de Melnik, la ciutat més petita de Bulgària que, amb els seus 250 habitants, ha adquirit la categoria de ciutat a causa de la seva importància històrica i cultural.
Començarem caminant per un corriol en ascens fins a situar-nos per sobre de Melnik i gaudir de la vista cap a la ciutat. Després baixarem i seguirem un còmode camí entre les piràmides naturals de gres blanc i vermellós – originades per l’acció de l’erosió – que ens portarà al poble de Zlatolist. Tindrem l’oportunitat de gaudir de la cara sud de la muntanya de Pirin en plena primavera, passant pel costat de restes de fortaleses i esglésies, monestirs i santuaris.

Uns 6km de distància. Desnivells aproximats: +400m/-500m. Unes 3 hores i mitja de caminada.

A la tarda anirem amb el nostre minibus a visitar el monestir Rojenski que data del segle XVI-XVII. Després de la visita, podràs agafar el minibus de tornada a Melnik o tornar caminant, per un sender una mica més exigent, però amb vistes que mereixen la pena.

Desnivells aproximats: +100m/-300m. Al voltant d’una hora i mitja de caminada.

Nit a Melnik.

Dia 4, 12/04. La Muntanya de Belasica (Belasitsa). Cascada Kamenishki Sramejliv.

Trasllat per carretera encara més al sud, per visitar la Mntanya de Belasica, que es troba al sud-oest del país. Un dels seus pics marca el punt d’encreuament de les fronteres de Bulgària, Grècia i la República de Macedònia del Nord. És el parc natural més jove de Bulgària, declarat l’any 2007. Té una gran varietat d’espècies de plantes (unes 1200) i boscos de castanyers, faigs, roures i plàtans orientalis.
Començarem a caminar des d’un poblet i pujarem per camins i camins de bosc que ens portaran a dues o tres de les nombroses cascades de la regió. D’elles, la que té més alçada de salt és Kamenishki Sramejliv (La Tímida), anomenada així perquè s’amaga de la vista del visitant fins a l’últim moment. Pel camí gaudirem del so dels rius que ens acompanyen, i anirem cercant algunes de les 25 espècies de plantes endèmiques per celebrar la primavera en aquest racó del país, que és l’únic on se sent la influència climàtica Mediterrània. La nostra caminada acabarà en un altre dels petits pobles del vessant nord de la muntanya.

En lloc de dinar un pícnic, tindrem l’oportunitat de degustar el menjar tradicional local en alguna de les cases rurals de la regió. Aquesta és l’única regió de Bulgària on utilitzen les castanyes per cuinar.

Desnivells aproximats: +400m/-500m. Unes 4 hores de caminada.

A la tarda ens traslladarem per carretera a Bansko. Pel camí podrem fer alguna parada breu per veure les ruïnes històriques d’Heraklea Sintica o les fonts naturals d’aigua termal de la regió de Rupite.

Nit a Bansko

Dia 5, 13/04. De Gorno Draglishte a Dobarsko.

Al matí un curt trasllat ens portarà al poble de Gorno Draglishte. Es troba a la part sud de la muntanya de Rila. Des d’aquí seguirem una carena suau, amb vistes cap a les muntanyes nevades que ens envolten – Rila, Pirin i els Rodopes. Un camí còmode ens portarà, en unes 2 hores, al poble de Dobarsko. Allí podrem visitar l’església del poble que data del segle XVII.

Després tornarem a Gorno Draglishte amb bus, i allà ens esperarà un dinar amb els plats típics de la regió. També tindrem l’oportunitat d’aprendre a fer el pa tradicional búlgar.

De tornada a Bansko farem una parada al poble de Sapareva Banya, el lloc amb les aigües termals més calentes de tota Bulgària (l’aigua surt de la terra amb la temperatura de 104 graus en forma de guèiser). Allí qui ho desitgi podrà gaudir d’una hora en un balneari a l’aire lliure, l’aigua del qual posseeix unes qualitats excel·lents pels sistemes ossi, muscular, respiratori i nerviós.

Desnivells aproximats: +350m/-150 m. Unes 2 hores i mitja de caminada. Uns 6km de distància.

Nit a Bansko

Dia 6, 14/04. La Muntanya de Pirin i el Monestir de Rila. Dos Patrimonis de la Unesco en un dia.

Al matí ens dirigirem a les zones elevades de la muntanya de Pirin en minibus. Si és possible (si a l’hivern no ha caigut tanta neu com perquè la carretera no estigui neta) assolirem una alçada de 1800-2000 m, per contemplar de prop el pic Vihren i visitar l’arbre més vell de Bulgària (d’uns 1300 anys edat). Farem una passejada curta des d’on ens deixi el bus per contemplar el bell paisatge que ens envolta.

Desnivells màxims: +150m/-150m. Passeig de màxim 1 hora.

De tornada a Bansko, visita cultural acompanyats de la guia.

Després ens traslladarem per carretera al Monestir de Rila (a mig camí pararem per dinar). Aquest és el santuari més important pels búlgars ortodoxos. Se situa en un lloc espectacular, a la profunda vall del riu Rilski. El monestir més gran del país va ser fundat al segle X i ara és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Gaudirem, entre altres meravelles, dels frescos del Renaixement Nacional de Bulgària (segle XIX).

Després de la visita del Monestir, una caminada agradable pel bosc de faigs damunt del monestir ens durà a la petita cova de Sant Joan de Rila, seguint la ruta de pelegrinatge al lloc on vivia el sant búlgar més venerat. Seguirem fins arribar novament al Monestir.

Desnivells màxims: +100m/-300m. Al voltant d’una hora i mitja de caminada.

Nit a hotel a prop del Monestir de Rila

Dia 7, 15/04. Les desconegudes Muntanyes de l’Oest. Pic Kolosh 1314m.

Després d’esmorzar iniciem el nostre trasllat de tornada a Sofia, però pel camí ens desviarem per pujar al pic més alt de la muntanya Kolosh, de 1314m i que porta el mateix nom. Invertirem unes dues hores i mitja, a ritme suau, per pujar al pic, des del qual se’ns obrirà una vista preciosa de la vall que el separa de les muntanyes de Vitosha i Rila. Tornarem per un camí diferent, passant per la Reserva Natural de Yankovets, especial pel seu bosc de roures centenaris i el santuari del poble, amb el seu roure de 500 anys, considerat sagrat.

Desnivells aproximats: +550m/-550m. Unes 5 hores de caminada. Uns 10km de distància.

Nit a Sofia.

Dia 8, 16/04. Visita de Sofia. Vol de tornada.
Després d’esmorzar, visita guiada de la capital de Bulgària de la mà de la vostra guia de Bonviure (és també guia turística oficial). La capital de Bulgària és una ciutat carregada de més de 2000 anys d’història: els jaciments de l’antiga ciutat de Serdica; les seves velles esglésies del primer cristianisme, com la St. Georgi Rotunda i la basílica de Sta. Sofia, el seu esperit de la nació que va renàixer a la segona meitat del s. XIX, present en quantitat d’edificis civils, el temple ortodox més gran dels Balcans i un dels més grans del món, la catedral de Sant Alexander Nevsky…
A primera hora de la tarda, trasllat a l’aeroport i vol de tornada a Barcelona.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Banyador, xancletes i tovallola pels banys termals.
 • Motxilla petita per les caminades i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Per aquest destí és molt recomanable disposar de la tarja sanitària europea, que abarateix costos d’assistència i estalvia tràmits. Aquesta tarja és gratuïta i es pot tramitar directament per internet (i es rep al domicili al cap d’uns dies). Aquí en teniu l’enllaç per si voleu més informació i sol•licitar-la: https://w6.seg-social.es/solTse/jsp/Entrada.jsp

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Les diferents pòlisses de cancel·lació optatives ofereixen una cobertura que assegura el retorn del preu del viatge, entre d’altres per positiu en Covid-19 i el confinament per contacte amb un positiu segons l’import total del vostre viatge. Escolliu la pòlissa que millor s’ajusti al preu del viatge i als vostres interessos.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.

Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 150 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

Bonviure GC 1829 no es fa responsable de les alteracions que puguin ocasionar-se en el programa i no assumirà les possibles despeses originades per vagues, retards, cancel•lacions o mal funcionament dels transports, inclemències climatològiques, estat de les carreteres, accidents, desastres naturals o qualsevol altra causa aliena a la responsabilitat de Bonviure.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Una perfecta combinació “

5 / 5 Cristina Arimany

“Una perfecte combinació de paisatges, cultura i gastronomia.”


“Un viatge genial “

5 / 5 Ana Molina

“La guia és fantástica, entregada a nosaltres 100 %. La combinació d trekkings amb visites culturals, ciutats, monestirs, piscines, platja per mi perfecte. Possibilitat de triar més o menys desnivell. Un viatge genial! “


“Un viatge preciós “

5 / 5 Carme Gómez

“Un viatge preciós amb molt bona companyia i una guia fantàstica, que ens fa gaudir tot el que visitem I trepitgem. Recomanat pels amants de l’alta muntanya, preparats per acceptar amb bon humor que un cop als cims estigui tapat I no es pugui gaudir de les vistes. “


“Un combinat perfecte”

5 / 5 Eulàlia Camps

“Un combinat perfecte amb una guia excel.lent. El recomano 100%. S’ha fet curt.”


“Bona combinació “

5 / 5 Maria Gil i Pedro Jiménez

“Bona combinació de excursions de muntanya (paisatges fantàstics) amb altres activitats meravelloses (balneari d’aigües termals, el passeig amb barca…) i les visites als monestirs.”

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram