Cap d’Any de 2022

Santiago i Fogo  Cabo Verde.
Volcans, muntanyes i platges tropicals enmig de l’oceà.

Nivell Baix

Nivell Baix – Mig

Estada en itinerància

Hotels i Casa d’Hostes

Fitxa del Viatge en Pdf

Cap Verd ens ofereix una gran varietat de paisatges de muntanya, volcans, valls i costa. La natura es fon en aquest petit però singular país immers en l’oceà Atlàntic i ho fa a més amb el segell inconfusible de l’amabilitat de la seva gent.

En aquest viatge hem triat les Illes de Fogo i Santiago per fer-les a peu, la millor manera de conèixer-les i gaudir-les plenament. L’arxipèlag es tan gran i alhora tan interessant  i espectacular que realitzem tres viatges a la zona. En aquest cas es la zona més al sud i a on hi ha les muntanyes més altes de tot el país. I el paisatge volcànic per excel·lència de l’arxipèlag: l’illa de Fogo i el seu impressionant volcà.

 

Fotos Cap d’Any 2018

Fotos Cap d’Any 2017

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • La Calderia i el sublim volcà de Fogo de 2.829 m el cim més alt de tot el país.
 • Les carenes i els verds altiplans de Santiago.
 • Itineraris de trekking equilibrats entre el verd de les valls i el blau de l’oceà.
 • La càlida hospitalitat dels capverdians, els seus músics i artesants i els seus poblets i ciutats com Tarrafal, Sao Filipe o Ciudade Velha.
 • Començar l’any al tròpic entre platges, cims, palmeres i volcans.
 • Si et va agradar Santo Antao i Sao Vicente ara Fogo i Santiago et continuaran emocionant amb les seves grans muntanyes i platges.

Dia a Dia

Dia 1, 28/12. Barcelona – Illa de Santiago ( Praia ).

Dia 2, 29/12. Illa de Santiago – Serra Malagueta – Ribeira Principal – Tarrafal.

Dia 3, 30/12. Illa de Santiago – Ribeira da Barca – Aguas Belas – Tarrafal.

Dia 4, 31/12. Illa de Santiago – São Jorge dos Orgaos – Monte Tchota 1040m – Rui Vaz. Sopar i festa de Cap d’Any.

Dia 5, 01/01. Illa de Santiago – Visita de Ciutat Velha.

Dia 6, 02/01. Vol a l’illa de Fogo. La Caldera i els cràters secundaris de Pico.

Dia 7, 03/01. Illa de Fogo – Ascensió al volcà Pico do Fogo ( 2.829 m ).

Dia 8, 04/01. Illa de Fogo – Descens a Mosteiros. São Filipe – Vol a Praia.

Dia 9, 05/01. Illa de Santiago (Praia). Vol de retorn a Barcelona.

Dia 1, 28/12. Barcelona – Illa de Santiago ( Praia ).

Arribada a l’aeroport de Praia, a l’illa de Santiago. Transfer fins al nostre allotjament per instal.lar-nos i descansar.

Allotjament en Hotel a Praia.

Dia 2, 29/12. Illa de Santiago – Serra Malagueta – Ribeira Principal – Tarrafal.

Dia d’immersió en el centre de l’illa de Santiago. Trasllat al Parc Natural de la Serra Malagueta on ens submergirem en aquesta vall de cultius en terrasses i cases típiques.
Trasllat a Tarrafal, petit poble de pescadors amb la seva platja de sorra blanca, a on ens allotjarem les dues properes nits.

Desnivells: +200, -900 m. Durada aproximada: 5 hores.
Allotjament en Hotel a Tarrafal.

Dia 3, 30/12. Illa de Santiago – Ribeira da Barca – Aguas Belas – Tarrafal.

Deixarem l’interior per anar cap al mar. Trànsfer en vehicle fins a Ribeira da Barca, un poblet de pescadors de la costa oest al sud de Tarrafal. Per arribar-hi, ens caldrà travessar per les muntanyes i baixar cap una altra vall, per un bell paisatge de relleu abrupte. A Ribeira da Barca pujarem a una barca de pescadors que ens durà a Aguas Belas. Banys gustosos abans de començar el nostre itinerari a peu, resseguint la costa, fins a Ribeira da Barca. Al fons de l’oceà, la silueta del volcà Fogo seguirà els nostres passos. Dinar a Ribeira da Barca i retorn en minibús a Tarrafal.

Desnivells: +250, -250 m. Durada aproximada: 3 hores.
Allotjament en Hotel a Tarrafal.

Dia 4, 31/12. Illa de Santiago – São Jorge dos Orgaos – Monte Tchota 1040m – Rui Vaz. Sopar i festa de Cap d’Any.

Trànsfer en vehicle fins a Sao Jorge dos Orgaos on començarem a caminar. L’itinerari d’avui s’inicia a la part baixa de la vall i s’enfila travessant petits camps conreats, terrasses i cases disperses. Anem guanyant metres cap a les alçades del Parc Natural de la Serra del Pico de Antonia i canviem l’ambient rural per un ambient de muntanya espatarrant entre parets i gorges. Arribem a la carena amb vistes i d’allà, per boscos, guanyem el Monte Tchota, a 1040m. Dinar amb vistes abans d’un curt trasllat, a peu o en minibus, a Rui Vaz, a on ens allotjarem.

Desnivells: +750, -100 m. Durada aproximada: 5 hores.
Allotjament en Hotel a Rui Vaz. Sopar i festa de Cap d’Any.

Dia 5, 01/01. Illa de Santiago – Visita de Ciutat Velha.

Trasllat en minibús a Praia i passejada per Plateau i el seu centre històric. Curt trasllat en minibús per començara a baixar, a peu, per la Ribera Grande, entre camps conreats de verdures i fruiters, amb algun baobab dispers i canya de sucre. Arribarem caminant al lloc històric de Cidade Velha, patrimoni de la Unesco, amb la seva fortalesa del segle XVI i altres edificis testimonis de l’època colonial. Dinar a la vora de l’aigua i tornada a Praia.

Desnivells: -200 m. Durada aproximada: 2-3 hores.
Allotjament en Hotel a Praia.

Dia 6, 02/01. Vol a l’illa de Fogo. La Caldera i els cràters secundaris de Pico.

Al matí, trànsfert a l’aeroport i vol a l’illa de Fogo.
Arribem a Sao Filipe i d’allà, trasllat en minibús fins a l’inici del nostre itinerari d’avui. Descoberta de la gran caldera de Fogo, un univers mineral de 9 km de diàmetre. Passarem pel Petit Pico i altres cràters secundaris que marquen la vida de la gent d’aquesta illa. Arribem a peu al nostre allotjament de les dues següents nits a Cha das Caldeiras, un lloc increïble i únic, al peu del volcà de Pico, a on l’ésser humà conviu amb les recents colades de lava del volcà.

Desnivells: +300m, -300 m. Durada aproximada: 3 hores.
Allotjament en Casa d’Hostes a Cha das Caldeiras.

Dia 7, 03/01. Illa de Fogo – Ascensió al volcà Pico do Fogo ( 2.829 m ).

Ens enfilarem al volcà Pico do Fogo (2829m), punt més alt de l’Illa, dins del Parc Nacional del Fogo. El sender es va enfilant per la faldilla del volcà i a mesura que guanyem alçada se’ns obre un panorama espectacular de la gran caldera…a sota, petit, el poblet de Cha das Caldeiras i a banda i banda, el mar. Gran itinerari amb vistes espatarrants durant la pujada i encara més quan arribem a la vora de l’immens cràter del Volcà. El darrer tram de 100m fins al cim pròpiament dit és opcional ja que es va i es torna pel mateix camí.

Desnivells: +900 m, -900 m fins al cràter.
Fins al cim (opcional, anar i tornar pel mateix lloc, s’afegeixen +100m/ -100m).
Durada aproximada: 6 -7 hores.
Allotjament en Casa d’Hostes a Cha das Caldeiras.

Dia 8, 04/01. Illa de Fogo – Descens a Mosteiros. São Filipe – Vol a Praia

Sortim a peu del nostre allotjament i anem baixant des del peu del volcà en direcció cap al mar. Boscos d’eucaliptus i mimoses, tarongers i plantacions de cafè i fruiters ens acompanyaran durant l’itinerari. Arribats a Mosteiros, trànsfert en vehicle privat fins a Sao Filipe. A la tarda, vol de tornada a l’illa de Santiago.
Desnivells: +100 m, -1200 m. Durada aproximada: 6 hores.
Allotjament en Hotel a Praia.

Dia 9, 05/01. Illa de Santiago (Praia). Vol de retorn a Barcelona.

Darreres passejades pel centre de Praia. A mig matí, trànsfert fins a l’aeroport de Praia i vol de tornada cap a Barcelona.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen. .

Nivell

Bons camins ben perfilats, senzills, sense cap dificultat tècnica.

Desnivells mitjans diaris de +360m i -550m. Màxim desnivell de pujada el Dia 7 (entre +900m i +1000m). Màxim desnivell de baixada el Dia 8 (-1200m).

Horaris de caminada mitjans de 5 hores; mínim de 2-3 hores, màxim de 6-7 hores. Apart cal comptar els temps de les aturades. Veure més detalls en el Dia a dia.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Documentació i Vacunes

Cal PASSAPORT amb 6 mesos de vigència. Per facilitar els tràmits d’entrada al país estalviar temps a l’arribada a l’aeroport, des de Bonviure gestionarem l’obtenció del visat abans del viatge. Cost total del visat, amb la gestió inclosa: 35 €.

No és obligatòria cap vacuna.

Més informació a

http://www.msc.es/profesionales/saludPaises.dohttp://www.exteriores.gob.es/Portal/es/ServiciosAlCiudadano/SiViajasAlExtranjero/Paginas/DetalleRecomendacion.aspx?IdP=32

Allotjaments

La primera, cinquena, i darrera nits en hotel, en habitacions dobles amb bany, a Praia (Santiago).

La segona i tercera nits en hotel a Tarrafal (Santiago), en habitacions dobles amb bany.

La quarta nit en hotel a Rui Vaz (Santiago), en habitacions dobles amb bany.

La sisena i setena nits en casa d’hostes a Cha das Caldeiras (Fogo), en habitacions dobles amb bany.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Les diferents pòlisses de cancel·lació ofereixen una cobertura que assegura el retorn del preu del viatge, entre d’altres per positiu en Covid-19 i el confinament per contacte amb un positiu segons l’import total del vostre viatge. Escolliu la pòlissa que millor s’ajusti al preu del viatge i als vostres interessos.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar. Per tal que tingui validesa legal, cal que ens la sol·liciteu al mateix moment en què feu el pagament de la primera bestreta o com a màxim 4 dies més tard.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 350 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Magnífic recorregut”

4 / 5 M. Lluïsa Huguet

” – Una oportunitat per conèixer un petit país d’una Àfrica amable, en una terra dura per viure-la, però amb una població de gran capacitat de subsistència. Tota una lliçó de vida.

– Magnífic recorregut per illa de Fogo on la natura mostra seva cara més dura, i a l’hora més generosa.”


“Experiència molt enriquidora”

4 / 5 Txema García 

“Ha estat una experiència molt enriquidora i una primera pressa de contacte amb Cabo Verde.”

“Gent molt amable”

4 / 5 Josep Anton Serra i Eulalia Selles

“Païs descobert, amb gent molt amable.”

“Bona experiència”

4 / 5 Quica Solé

“Anar a Fogo és endinsar-te en el passat amb una natura diferent a la nostra; de terra dura i seca, on els seus habitants fan que la estada sigui agradable. És una bona experiència; cal anar-hi ,descobrir i gaudir… “

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram