27 Desembre 2023 – 7(8) Gener 2024

Cap d’Any a Cuba. Viñales, Cayo Levisa, Parcs Nacionals, Trinidad i L’Havana. Senderisme a ritme de salsa.

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física

Estada en itinerància

Hotels i Cases d’hostes

1689 € sense vols

2259 € amb vols i sense taxes

En aquest viatge ens endinsarem en l’illa més mítica del Carib buscant els tresors naturals i humans més característics, ballarem al ritme de salsa Cubana amb els illencs i gaudirem de les seves platges precioses.

Caminarem entre vegetació tropical, plantacions de tabac, cafè i canya de sucre, boscos centenaris amb el so permanent de les aus que els habiten.

Ens centrarem en gaudir a peu dels paisatges més característics de la famosa perla del carib: boscos, cayos, manglars, mogotes… Mentre fem una immersió de cultura i gastronomia cubana, amb classes optatives de salsa i visites culturals i històriques amb les explicacions dels propis illencs.

Els millors senders dels Parc Nacional de Topes de Collantes i el Valle de Viñales (Patrimoni de la Unesco) , del Parc Nacional de la Ciénaga de Zapata i de la Reserva de la Biosfera de Las Terrazas.

Trinidad, antiga ciutat colonial, joia de la República i declarada Patrimoni Mundial por la Unesco. La bella Cienfuegos, la “Perla del Sur”. La bellíssima Habana Vieja. Tots tres indrets, dins el catàleg patrimonial de la Unesco.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • La varietat de paisatges que ens trobarem: boscos tropicals, cayos amb sorrals i aigües cristal·lines amb peixos de colors, platges espatarrants, mogotes, aiguamolls rics en flora i fauna i el contrast amb els paisatges de mosaics agrícoles. Diferents dies de senderisme pels Parcs Nacionals de Viñales i Topes de Collantes i el Cayo Levisa.
 • Els millors senders del Valle de Viñales, del Parc Nacionals de Topes de Collantes, del Parc Nacional de la Ciénaga de Zapata i de la Reserva de la Biosfera de Las Terrazas.
 • Trinidad, antiga ciutat colonial, joia de la República i declarada Patrimoni Mundial per la Unesco.
 • L’estada en ciutats que són dins el catàleg patrimonial de la Unesco: a Viñales, Cienfuegos (La Perla del Sur), Trinidad i La Habana Vieja, en cases d’hostes, amb classes de salsa opcionals incloses. Coneixerem a persones que ens faran gaudir d’una bona immersió cultural i ètnica, posant especial atenció en no només conèixer paisatges sinó també persones i el seu estil de vida, propi o característic.
 • Coneixerem i viurem tot l’atractiu cultural de Cuba: el seu caràcter, musicalitat, la seva gastronomia i la seva història en diferents indrets com l’Habana Vieja, el centre de Trinidad i el Valle de Viñales. Gaudirem de múltiples visites guiades a plantacions de sucre, tabac i cafè, reforçades per un guia local que ens mostrarà les diferents cultures.
 • Transport privat durant tota l’estada.
 • L’opció de fer snorkel al cayo, per poder gaudir de la biodiversitat marina de l’illa.

Dia a Dia

Dia 1, 27/12. Vol a Cuba.

Dia 2, 28/12. Valle de Viñales i camí de las Maravillas.

Dia 3, 29/12. Valle de Viñales i camí de Los Acuáticos.

Dia 4, 30/12. Illa de Cayo Levisa. Classe de salsa a Viñales.

Dia 5, 31/12. Viñales – Reserva de la Biosfera de Las Terrazas. El Taburete 452m.

Dia 6, 1/01. Las Terrazas – Trinidad.

Dia 7, 2/01. Parc Nacional de Topes de Collantes, camí Caburní- Vegas Grandes. Classe de salsa a Trinidad.

Dia 8, 3/01. Parc Nacional de Topes de Collantes, la Gruta de Nengoa. Trinidad.

Dia 9, 4/01. Visita de Cienfuegos. Trallat a la Bahía de Cochinos – Playa Larga.

Día 10, 5/01. Sender d’observació d’avifauna al PN de la Ciénaga de Zapata. Retorn a l’Havana.

Dia 11, 6/01. Visita de L’Havana. Classe de salsa a L’Havana.

Dia 12, 7/01. L’Havana – en llanxa per la Badia de L’Havana. Vol a Barcelona.

Dia 13, 8/01. Arribada a Barcelona.

Dia 1, 27/12. Vol a Cuba.
Sortida de Barcelona al matí. Vol a Cuba via Madrid.
Arribada a L’Havana a la tarda (hora local) i trasllat a l’hotel.
Sopar a l’Havana, primer tast de la deliciosa gastronomia criolla i de l’ambient de la ciutat.

Nit en emblemàtic hotel històric del centre de L’Havana.

Dia 2, 28/12. Valle de Viñales i camí de las Maravillas.
Després d’esmorzar, viatge per carretera fins a Viñales, a la zona occidental de Cuba, considerada la millor terra del tabac del món. En arribar, farem un dinar típicament cubà a una Finca de la Vall. Després de reposar, caminarem pel paisatge rural de la Vall de Viñales, seguint el fàcil Camí de las Maravillas. Visitarem la casa d’un camperol per conèixer les tradicions locals, veurem diferents tipus de conreus i un assecador de tabac per saber-ne més sobre el tabac cubà. Tindrem la possibilitat de provar el gustós cafè cubà. Tornarem a peu a Viñales, i cap al nostre allotjament, en cases particulars.

Uns 5km de recorregut. Unes 2 hores de caminada. Desnivells menyspreables, terreny pràcticament pla.

Sopar i nit a Viñales. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 3, 29/12. Valle de Viñales i camí de Los Acuáticos.
Després de l’esmorzar, el nostre guia de Viñales ens conduirà per un dels senders més bells de la Vall, el dels Aquàtics. Vistes panoràmiques del paisatge emblemàtic d’aquesta zona de Cuba, els mogotes, les palmes reials, els cultius de cafè, canya de sucre i tabac…
Dinar al punt més elevat de la ruta i tornada a Viñales. Temps lliure.

Uns 9km de recorregut. Unes 4 hores de caminada. Desnivells aproximats: +200m /- 300m

Sopar i nit a Viñales. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 4, 30/12. Illa de Cayo Levisa. Classe de salsa a Viñales.
Excursió de dia a l’illa de Cayo Levisa, a l’Arxipèlag dels Colorados. A l’illa només hi ha un hotel i a la seva costa nord hi ha una platja d’uns 4km de sorres blanques i fines i aigües maragdes, amb una franja un bosc i palmeres a tocar. El costat sud de l’illa està cobert per un bosc de manglars inaccessibles. Cayo Levisa és un paradís per als pelícans i altres aus de grans dimensions. Passarem el dia a l’illa…passejades amb ambient caribeny, banys a un mar tebi,…

Retorn a Viñales. Un cop a Viñales, et proposem fer la primera de les classes de salsa del viatge.

Sopar i nit a Viñales. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 5, 31/12. Viñales – Reserva de la Biosfera de Las Terrazas. El Taburete 452m.
Avui sortim de Viñales rumb a la Reserva de la Biosfera Les Terrazas, per fer l’ascens al Taburete fins arribar al punt més alt a 452 m sobre el nivell del mar. Des del cim, es pot contemplar el Valle de San Juan, on es troba la comunitat “Las Terrazas” i pel costat oposat la plana sud de la província d’Artemisa. Després baixarem pel costat contrari a l’ascens fins arribar als Baños del Río San Juan, on, si anem bé d’horari, ens podrem refrescar una estona. La resta de la tarda és lliure per gaudir de l’entorn de la Reserva.

Uns 8km de recorregut. Unes 4 hores de caminada. Desnivells aproximats: +300m /- 300m

Sopar i nit a Las Terrazas. Allotjament en hotel. Celebració del Cap d’Any.

Dia 6, 1/01. Las Terrazas – Trinidad.
Després de l’esmorzar, trasllat per carretera cap al centre de l’illa per arribar a la ciutat de Trinidad, sens dubte la ciutat amb aire més colonial de Cuba i Patrimoni de la Humanitat des de 1988. La ciutat de la Santíssima Trinitat fou fundada al 1514 per l’Adelantado Diego Velázquez i avui dia es considera una de les ciutats més belles de Cuba, una veritable ciutat-museu, amb un patrimoni arquitectònic-colonial, cultural i històric de valor incalculable i en magnífiques condicions de conservació. Farem un petit tour guiat amb el nostre guia i després ens instal·larem a les cases particulars a on dormirem durant les 3 nits següents.

Sopar i nit a Trinidad. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 7, 2/01. Parc Nacional de Topes de Collantes, camí Caburní- Vegas Grandes. Classe de salsa a Trinidad.
Després de l’esmorzar, curt trasllat a les muntanyes del Parc Nacional de Topes de Collantes. Avui farem el camí entre Caburní i Vegas Grandes, un de les més emblemàtiques del Parc Nacional. A aquest sender li diuen el “tot inclòs” de Topes de Collantes, ja que pots trobar una cova, un mirador, cascades, tolls per al bany, flora i fauna dels ecosistemes de Cuba, pendents pronunciats i una caminada a través d’una espècie de canó selvàtic. Al final d’aquest sender ens espera, tal com si fos un oasi, un toll al peu de la cascada de Vegas Grandes per refrescar-nos i recuperar les energies del camí. Dinar a un restaurant de la zona.

Uns 8km de recorregut. Unes 4 hores de caminada. Desnivells aproximats: +350m /- 450m

Tornem a Trinidad i després de refrescar-nos i descansar, tindrem una segona oportunitat per aprendre a ballar salsa…segona classe del viatge!

Sopar i nit a Trinidad. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 8, 3/01. Parc Nacional de Topes de Collantes, la Gruta de Nengoa. Trinidad.
Tornem a Topes de Collantes per recórrer el petit camí selvàtic de la Gruta de Nengoa, un indret màgic, a on podrem veure una cascada dins la gruta natural i remullar-nos en el seu petit llac interior.

En acabar, dinarem a un restaurant de Topes de Collantes i tornarem a Trinidad. Temps lliure fins al sopar per gaudir al teu ritme de la ciutat.

Uns 4km de recorregut. Unes 2 hores de caminada. Desnivells aproximats: +50m /- 50m

Sopar i nit a Trinidad. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 9, 4/01. Visita de Cienfuegos. Trallat a la Bahía de Cochinos – Playa Larga.
Després d’esmorzar anirem per carretera fins a Cienfuegos. La ciutat de Cienfuegos, també coneguda com la Perla del Sud, és el segon port més important de Cuba i posseeix un interessant nucli antic que visitarem avui amb el nostre guia. Tindrem una mica de temps lliure per passejar al nostre aire abans d’agafar de nou el bus per dirigir-nos a la zona de la Bahía de Cochinos.
De camí al nostre allotjament a Playa Larga, ens aturarem a la Cueva de los Peces, un petit cenote a on podrem fer un banyet gustós.

Sopar al costat del mar i nit a Playa Larga. Allotjament en cases d’hostes.

Día 10, 5/01. Sender d’observació d’avifauna al PN de la Ciénaga de Zapata. Retorn a l’Havana.
Avui ens llevarem de bona hora per anar a fer una ruta d’observació d’ocells. Trasllat curt a les salines de Brito, al Parc Nacional de la Ciénaga de Zapata (considerat el més gran i millor conservat aiguamoll del Carib insular), a on seguirem un sender d’observació d’ocells acompanyats per un guia local expert en ornitologia (…si tens uns prismàtics, agafa’ls!!). Les Salines de Brito estan considerades com un santuari per a les aus endèmiques cubanes i migratòries, que hi acudeixen durant la temporada d’hivern.
A la tarda, retorn per carretera a L’Havana, a on passarem les darreres dues nits del viatge.

Sopar i nit a L’Havana. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 11, 6/01. Visita de L’Havana. Classe de salsa a L’Havana.
Començarem el dia amb un recorregut amb cotxes clàssics per la ciutat de L’Havana, pels indrets més emblemàtics de la ciutat: el Malecón Habanero, Plaza de la Revolución, el Capitolio, el Paseo del Prado, …. Després, visita guiada de L’Havana Vieja i les seves quatre principals places (Plaza de Armas, Plaza de San Francisco de Asís, Plaza Vieja y Plaza de La Catedral). Temps per dinar i assaborir l’ambient de L’Havana Vieja.

I a la tarda… tercera i darrera classe de salsa.

Darrer sopar a L’Havana i, qui vulgui, comiat de les nits cubanes en algun local amb música cubana (…cal posar a prova el nostre nivell en algun dels locals del centre de la ciutat…).

Sopar i nit a L’Havana. Allotjament en cases d’hostes.

Dia 12, 7/01. L’Havana – en llanxa per la Badia de L’Havana. Vol a Barcelona.
Acabarem de passejar per L’Havana, travessarem la Badia amb llanxa fins al punt panoràmic del Cristo de La Habana i tornarem en bus a la ciutat vella.
Temps lliure a L’Havana abans d’anar a l’aeroport (el vol surt a la tarda).

Dia 13, 8/01. Arribada a Barcelona.
Arribada a Barcelona cap a migdia (hora local).

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Viatge amb requeriment físic baix. Sis dies de caminades suaus (veure detall dels km i els desnivells al Dia a dia) per camins preparats pel senderisme. Entre 2 i 4 hores de caminada. Senders senzills sense dificultat tècnica, per bons camins fressats. Dos dies en que fem passejades per les zones que es visiten. Tres dies de City Trek. Pràcticament tots els dies es caminarà, és un viatge de requeriment físic baix, però de caire actiu.

I a part…les classes i ballaruques al ritme de salsa cubana !

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Banyador, tovallola i xancletes.
 • Prismàtics per l’observació de fauna local.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Documentació

Per entrar a Cuba, cal tramitar un visat. Aquest tràmit és molt senzill i la manera més fàcil de fer-ho és mitjançant un agent oficial (es pot fer tot per internet). Et donarem més detalls sobre com el tema quan reservis el viatge.

Per fer aquesta tramitació, el teu passaport haurà de tenir una validesa mínima de 6 mesos respecte a la data de sortida de Cuba.

Preus

1689 € sense vols
2259 € amb vols i sense taxes

Suplement per habitació individual : 230€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat).

Suplement grup 12-13 pax: 45€
Suplement grup 10-11 pax: 130€
Suplement grup 8-9 pax: 180€

Nombre mínim de participants: 8
Nombre màxim de participants: 17

Condicions del preu del viatge
***Com a conseqüència de variables relacionades amb el carburant, les taxes aèries (preu definitiu una vegada emès bitllet) i el canvi de divises, els preus establerts en aquesta programació poden ser revisats fins a 20 dies abans de la data de sortida. Data de càlcul del viatge 9 de juny de 2023. 

Inclou

 • Els vols d’anada i tornada entre Barcelona i L’Havana, via Madrid, sense taxes aèries, de combustible i d’emissió (només per l’opció amb vols inclosos, places amb vols inclosos limitades, consulta’ns disponibilitat). Vols amb equipatge de mà i maleta facturada inclosa.
 • Allotjament i esmorzar de tots els dies (11 nits) en habitacions dobles amb bany. En hotel i cases d’hostes.
 • Tots els àpats a Cuba tret de 5 dinars (Dies 6, 9, 10, 11 i 12) i 1 sopar (Dia 1).
 • El guia local a Cuba.
 • Els guies locals als diferents espais naturals a on fem senderisme.
 • Les entrades als diferents espais naturals que visitem.
 • El coordinador de Bonviure amb titulació de guia de muntanya, per un grup a partir de 8 pax.
 • Tots els trasllats per terra a Cuba segons s’indica al Dia a Dia. En transport privat amb xofer, assignats al grup durant tot el viatge.
 • Els trasllats des de i cap a l’aeroport de L’Havana.
 • El ferry d’anada i tornada a Cayo Levisa.
 • El trayecto en llanxa per la Badia de L’Havana.
 • Les classes de salsa esmentades al programa (tres classes).
 • Els transport d’equipatges.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Assegurança bàsica de viatge i trekking.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge. Assessorament tècnic i del material a portar.
 • L’IVA corresponent.

No Inclou

 • Les taxes aèries, de combustible i d’emissió (579€ a 8/06/2023).
 • El visat, uns 30€.
 • 5 dinars (dels Dies 6, 9, 10, 11 i 12) i 1 sopar (del Dia 1).
 • Les begudes que no estiguin incloses als menús.
 • Les entrades a museus i monuments.
 • Les propines.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Allotjaments

Una nit en Hotel de 5 estrelles al centre de L’Havana, en habitacions dobles amb bany.
Tres nits en casa d’hostes a Viñales, en habitacions dobles amb bany.
Una nit en hotel a Las Terrazas, en habitacions dobles amb bany.
Tres nits en casa d’hostes a Trinidad, en habitacions dobles amb bany.
Una nit en casa d’hostes a Playa Larga- Bahía de Cochinos, en habitacions dobles amb bany.
Dues nits en cases d’hostes a L’Havana, en habitacions dobles amb bany.

Possibilitat d’habitació individual (consultar disponibilitat).

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking per cobrir incidents que puguin succeir durant el viatge i també els accidents i les malalties (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 350 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Cuba sorprèn, no deixa indiferent a ningú”

4 / 5 Cristina Blanch

“Cuba sorprèn, no deixa indiferent a ningú. La seva gent t’acull i et sens molt bé visitant el país. La Salsa es respira en els seus carrers, la seva alegria i la música et captiven. Els paisatges idíl·lics, les platges paradisíaques. Un bon destí per desconnectar i combinar les visites culturals amb les caminades”.


“Les caminades van ser molt maques”

4 / 5 Ivan Barrientos

” El primer dia la volta amb taxi per l’Havana et fa pujar l’ànim i fer un canvi de xip. Les caminades van ser molt maques especialment l’última en el parc Topes de Collantes. Cayo Levisa per mi imprescindible.”


“El millor per mi…”

4 / 5 Puri Montros

“El millor per a mi el senderisme al Parc Topes de Collantes, les classes de salsa i la visita i els banys a les platges del Cayo Levisa”

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram