Cap d’Any de 2021

Cap d’Any.
La isla de El Hierro, Canàries.
Reserva de la Biosfera per la Unesco.

Nivell Baix

Nivell Baix-Mig

Estada en itinerància

Apartaments, Hotel- Balneari i Hotel

Fitxa del Viatge en Pdf

El Hierro : un bombó de sensacions deliciós en mig de l’Atlàntic. L’illa menys urbanitzada, més natural als nostres peus, tota ella reserva de la biosfera segons la UNESCO. Un excel·lent i original viatge per passar el cap d’any en l’illa més remota.

Caminarem pel tròpic entre verdíssimes selves de laurisilva, muntanyes i deserts volcànics, i ens banyarem en platges negres, roges i aigües termals.

Allotjament en apartaments i habitacions dobles amb bany, sempre a prop del mar, i en un preciós balneari vora el penya-segat davant mateix de l’immens Atlàntic. Boníssima gastronomia illenca a base de viejas, papas arrugás, gofio i asados, regats amb un vi herreño que et fa perdre de vista el continent dels godos.

Punts Forts

 • Caminarem pels indrets més bells, remots i emblemàtics de l’illa:
  El Sabinar, la Dehesa, El Arco de Piedra
  El Pinar –arbres centenaris, El Malpaso 1501 m –cim de l’illa-, la laurisilva, Sabinosa, el Pozo de la Salud
  Jinama, La Tierra que Suena, El Garoé “El árbol sagrado”, Mirador de la Peña, Las Puntas
  San Salvador, el Monteverde, Tacoron….
 • Preciós viatge de gran contrast, colors i sensacions. Selves, deserts, volcans, pinedes centenàries, platges roges i negres, gustosa gastronomia illenca, etc
 • Bons allotjaments a prop del mar. I una estada en l’únic petit-balneari de l’illa.
 • La cordialitat i amabilitat dels herreños, la seva interessant història i els seus costums.
 • Un excel·lent viatge per passar les vacances de Cap d’Any caminant en l’illa més remota i natural de les Canàries.

Dia a Dia

Dia 1, 29 /12. Vol a Tenerife. Nit a La Laguna.

Dia 2, 30 /12. Vol a El Hierro. Valverde. Tefirabe- Arbol de Garoé- San Andrés- Meseta de Nisdafe- Tierra que Suena- Mirador de Jinama.

Dia 3, 31/12. San Salvador- Monteverde.

Dia 4, 01/01. Mar de las Calmas- Tacorón.

Dia 5, 02/01.Travessa del sud al nord, del Pinar a Sabinosa.

Dia 6, 03/01. Dia de descans al balneari o Mirador de Jinama- El Golfo- La Maceta- Punta Grande. Lagartario i Casas de Guinea.

Dia 7, 04/01. Ermita de la Dehesa- El Cres- Las Casillas- Mirador de Bascos- bosc de sabines- Lomo Negro. Puente del Arco- Playa de Arenas Blancas.

Dia 8, 05/01. El Monacal – Volcán del Tesoro- Tamaduste. Vol de tornada.

Dia 1, 29 /12. Vol a Tenerife. Nit a La Laguna.
Viatge de Barcelona a Tenerife, on arribarem a la nit. Allotjament a San Cristóbal de la Laguna.

Dia 2, 30 /12. Vol a El Hierro. Valverde. Tefirabe- Arbol de Garoé- San Andrés- Meseta de Nisdafe- Tierra que Suena- Mirador de Jinama.
Al matí, vol de Tenerife a Valverde. Arribada a El Hierro i trasllat en mini bus fins a la bonica i petita capital de l’illa: Valverde, tindrem una estona per passejar entre els seus carrers antics. La guaga ens tornarà a recollir i ens deixarà a la presa de Tefirabe per arribar a peu fins a l’arbre sagrat del Garoé-centre espiritual dels antics pobladors de l’illa, els bimbaches-. Seguirem entre boscos i pastures fins a Sant Andreu, el poble més alt de l’illa, a 1100 m, on podrem dinar assaborint la seva saborosa gastronomia local. Creuarem la preciosa Meseta de Nisdafe i la misteriosa Terra que Sona-els nostres passos ressonaran a l’interior d’un tub volcánic-. Sensacional començament del viatge en un dels miradors més bonics de l’illa, el de Jinama: d’una banda paisatge verdíssim abocant-se al mar entre camps i casetes: vistes al·lucinants de la costa nord, de Frontera. Des d’allà, minibús a l’allotjament de les tres primeres nits, a La Restinga.
Sopar i nit a La Restinga.

Distància i desnivells aproximats: 11km, + 600 m – 150 m

Dia 3, 31/12. San Salvador- Monteverde.
Dia per un itinerari de pel·lícula. Enmig de l’espessa i verdíssima laurisilva de l’ermita de San Salvador, anirem baixant per un paisatge espatarrant. Primer pel Monteverde boirós de brucs i falgueres gegants, després pels pins enormes i centenaris, per acabar en un mar de la laves enmig d’un volcà amb vistes brutals als penya-segats sobre el mar. Un passeig fascinant per gairebé tots els ecosistemes de l’illa.
Segona nit a La Restinga, a on passarem la nit de Cap d’Any.

Distància i desnivells aproximats: 14km, + 75 m/ – 1250 m

Dia 4, 01/01. Mar de las Calmas- Tacorón.
Un itinerari gustós i reposat per primer dia de l’any caminant sobre el Mar de las Calmas. És l’indret més proper a on fa pocs anys va tenir lloc l’erupció submarina del volcà del Hierro. Vistes espatarrants sobre la Bahia de Naos i el mar de laves. Ens endinsarem en l’interior d’un antic tub volcànic per on abans corria la lava i ara hi habiten els tudons i acabarem l’any banyant-nos –optativament !- en el mar de las Calmas, a Tacoron.
Retorn a La Restinga.

Distància i desnivells aproximats: 6km, + 150 m / – 450 m

Dia 5, 02 / 01.Travessa del sud al nord, del Pinar a Sabinosa.
Un dia magnífic, complert, de senderisme en majúscules. Una travessa de sud al nord de l’illa, del Pinar a Sabinosa. Passarem per les majestuoses pinedes centenàries i el cim més alt a 1.503 m, per deserts de lapil•li i ens cabussarem en els verds lluents de la laurisilva i les falgueres, buscant la dolça i humida complicitat de molses i líquens.
Primera nit a l’hotel-balneari de Sabinosa.

Distància i desnivells aproximats: 14km, + 500 m / – 1200 m

Dia 6, 03 / 01. Dia de descans al balneari o Mirador de Jinama- El Golfo- La Maceta- Punta Grande. Lagartario i Casas de Guinea.
Un dia on poder triar: o dia de descans al costat mateix del mar en el balneari on ens allotgem…o bé fer l’itinerari que us proposem per aquest dia: començarem anant en mini bus al Mirador de la Peña –camí avui en reconstrucció-. Des del Mirador de Jinama baixarem cap El Golfo i després fins a La Maceta, a on podrem banyar-nos a les seves piscines al mar. Temps per banys i dinar. Continuarem per un camí arran de mar fins a Punta Grande que ens continuarà meravellant, entre turqueses i blaus cobalts.
Final del dia amb visita a El Lagartario i les Casas de Guinea –dos centres d’interpretació sobre la vida del antics habitants de l’illa i del seu animal més emblemàtic: el lagarto del Hierro.
Retorn a l’hotel-balneari en mini bus.

Distància i desnivells aproximats: 7km, -900 m

Dia 7, 04 / 01. Ermita de la Dehesa- El Cres- Las Casillas- Mirador de Bascos- bosc de sabines- Lomo Negro. Puente del Arco- Playa de Arenas Blancas.
Des de l’ermita de la Dehesa seguirem els passos de la romeria de la Verge. Travessarem El Cres fins a Las Casillas amb vistes vertiginoses del Golfo i Sabinosa. Baixarem fins al Mirador de Bascos, fins a l’esperada trobada amb les savines centenàries, la imatge més coneguda del Hierro. Pel màgic bosc de savines seguirem fins a Lomo Negro, amb vistes dels cons volcànics de La Dehesa i l’oceà, un camí d’una bellesa molt especial. Des del mirador del Lomo Negro, anirem amb mini bus fins al pont de l’Arco. Si el dia ens ho permet podrem fer el camí de costa fins a la Playa de Arenas Blancas.
Retorn a l’hotel-balneari en mini bus.

Distància i desnivells aproximats: 8km, + 200 m / – 600 m. Si els fa el camí fins a la Playa de Arenas Blancas, afegirem 3km, +100m / -100m.,

Dia 8, 05/ 01. El Monacal – Volcán del Tesoro- Tamaduste. Vol de tornada.
Per la tarda, trasllat a l’aeroport de Valverde i vol de tornada. Abans, però, aprofitarem el matí per fer una caminada suau des del Monacal a Tamaduste, passant pel Volcà del Tresor. Possibilitat de menjar i banys a Tamaduste. Si no tens ganes de caminar aquest dia, pots anar directament a Tamaduste i allà esperar a la resta del grup.

Distància i desnivells aproximats: 7km, – 600 m.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Bons camins generalment ben perfilats. Algun tram de laves fàcils i algun tram pedregós.
Recorreguts tots inferiors als 10 km llevat del Dia 2, Dia 3 i Dia 5 (11-14km).
Horaris de topoguia entre 3.30 h i 5.50 h, apart cal comptar els temps de les aturades.
Desnivells màxims en un dia: + 500 m – 1200 m.
Veure més detalls en el Dia a dia.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Allotjaments

La primera nit a La Laguna, al centre històric de la població, en hotel, en habitacions dobles amb bany.
A El Hierro:
3 nits en apartaments a prop del mar a La Restinga. Apartaments per dos persones, amb bany complert i petita cuina. Sense calefacció.
3 nits en hotel-balneari ubicat en un indret privilegiat, damunt d’un penya-segat amb vistes a l’Atlàntic. En habitacions dobles amb bany complert.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

 

El sopar de Cap d’Any

Atenent a les peticions dels viatgers/res de les darreres edicions dels viatges de cap d’any, us deixem a la vostra elecció com i a on voleu fer el sopar de la nit Cap d’Any. Com sabeu, els establiments hotelers i de restauració ofereixen en aquesta data sopars especials que poden no ser del vostre gust (tant pel que fa al seu contingut com pel que fa al seu cost).
Com que no és possible, i menys amb mesos d’antelació, trobar una alternativa de sopar de cap d’any pel grup que no sigui un d’aquests sopars especials, deixem l’opció oberta a la decisió del grup i/o individual, sempre, és clar, comptant amb la informació que us proporcionarà el vostre guia uns dies abans (o que obtindreu vosaltres mateixos) sobre les possibilitats que ofereix l’indret a on us allotgeu.
En concret, per aquest viatge, també és possible preparar-se el sopar als mateixos apartaments a on esteu allotjats (a la població hi ha botigues de queviures) i organitzar un sopar conjunt, etc.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar. Per tal que tingui validesa legal, cal que ens la sol·liciteu al mateix moment en què feu el pagament de la primera bestreta o com a màxim 4 dies més tard.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a [email protected]
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 350 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a [email protected] o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Viatge insuperable”

5 / 5 Pluvia Loriente

“Viatge insuperable: una molt bona organirzació i una guia de luxe que t’ajuda a conéixer i gaudir de l’illa a fons.”


“On pots sentir intensament la força de la natura”

5 / 5 Mercè Aregall

“El Hierro és una illa on pots sentir intensament la força de la natura. Els volcans, la lluita per la vegetacio per adaptar-se a les dificultats de creixement i supervivència. Dels antics bimbaches per trobar aigua…i sobretot la força del vent i del mar que esclata als acantilats.”

“Una illa amb molta història”

4 / 5 Laia Prieto

“Una illa amb molta història, dura com el seu paisatge. Blaus, ocres, vermells i negres els colors que ens envolten a El Hierro.”

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
[email protected]
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies