29 Desembre 2021 – 5 gener 2022

Cap d’Any.
La isla de El Hierro, Canàries.
Reserva de la Biosfera per la Unesco.

Nivell Baix

Nivell Baix-Mig

Estada en itinerància

Apartaments i Hotel- Balneari

Fitxa del Viatge en Pdf

El Hierro : un bombó de sensacions deliciós en mig de l’Atlàntic. L’illa menys urbanitzada, més natural als nostres peus, tota ella reserva de la biosfera segons la UNESCO. Un excel·lent i original viatge per passar el cap d’any en l’illa més remota.

Caminarem pel tròpic entre verdíssimes selves de laurisilva, muntanyes i deserts volcànics, i ens banyarem en platges negres, roges i aigües termals.

Allotjament en apartaments i habitacions dobles amb bany, sempre a prop del mar, i en un preciós balneari vora el penya-segat davant mateix de l’immens Atlàntic. Boníssima gastronomia illenca a base de viejas, papas arrugás, gofio i asados, regats amb un vi herreño que et fa perdre de vista el continent dels godos.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • Caminarem pels indrets més bells, remots i emblemàtics de l’illa:
  El Sabinar, la Dehesa, El Arco de Piedra
  El Pinar –arbres centenaris, El Malpaso 1501 m –cim de l’illa-, la laurisilva, Sabinosa, el Pozo de la Salud
  Jinama, La Tierra que Suena, El Garoé “El árbol sagrado”, Mirador de la Peña, Las Puntas
  San Salvador, el Monteverde, Tacoron….
 • Preciós viatge de gran contrast, colors i sensacions. Selves, deserts, volcans, pinedes centenàries, platges roges i negres, gustosa gastronomia illenca, etc
 • Bons allotjaments a prop del mar. I una estada en l’únic petit-balneari de l’illa.
 • La cordialitat i amabilitat dels herreños, la seva interessant història i els seus costums.
 • Un excel·lent viatge per passar les vacances de Cap d’Any caminant en l’illa més remota i natural de les Canàries.

Dia a Dia

Dia 1, 29/12. Vol a El Hierro.

Dia 2, 30/12. Sant Salvador- Monteverde.

Dia 3, 31/12. Mar de les Calmas- Tacorón.

Dia 4, 1 / 01. Travessa de sud a nord, de la Pineda a Sabinosa.

Dia 5, 2/01. Dia de descans al balneari o Mirador de Jinama- El Golf- La Maceta- Punta Gran. Lagartario i Poblado de Guinea.

Dia 6, 3/01. Mirador de la Penya-Meseta de Nisdafe-Arbre Garoé- Tefirabe-Valverde.

Dia 7, 4/01 Ermita de la Dehesa- El Cres- Las Casillas- Mirador de Bascos- Bosque de Sabinas- Lomo Negro. Puente del Arco- Playa de Arenas Blancas.

Dia 8, 5/01. El Monacal – Volcan del Tesoro- Tamaduste. Vol de tornada.

Dia 1, 29/12. Vol a El Hierro
Viatge de Barcelona a El Hierro, on arribem a la tarda. Trasllat en minibús a l’allotjament de les tres primeres nits, a La Restinga.

Dia 2, 30/12. Sant Salvador- Monteverde.
Dia per un itinerari de pel·lícula. Enmig de l’espessa i verdíssima laurisilva de l’ermita de Sant Salvador anirem baixant per un paisatge al·lucinant. Primer per un Monteverde boirós de brucs i falgueres gegants, després pels pins enormes i centenaris per acabar en un mar de la lava i enmig d’un volcà amb vistes brutals als penya-segats al mar. Un passeig fascinant per tots els ecosistemes de l’illa.
Nit a La Restinga.

Distància i desnivells aproximats: 14km, – 1250 m + 75 m

Dia 3, 31/12. Mar de les Calmas- Tacorón.
Un itinerari gustós i tranquil per a l’últim dia de l’any caminant sobre el mar de les Calmes. És el lloc més proper a on fa uns anys va tenir lloc l’erupció submarina del volcà de El Hierro. Vistes al·lucinants sobre la Badia de Naos i el mar de laves. Ens endinsarem a l’interior d’un antic tub volcànic per on abans corria la lava i ara habiten les tudons i acabarem l’any banyant-nos-optativament! – al mar de les Calmes en Tacoron.
Retorn a La Restinga on passarem la nit de cap d’any.

Distància i desnivells aproximats: 7km, + 150 m – 450 m

Dia 4, 1 / 01. Travessa de sud a nord, de la Pineda a Sabinosa.
Iniciem l’any amb un dia magnífic, complet, de senderisme en majúscules. Una travessa de sud a nord de l’illa, de la Pineda a Sabinosa. Passarem per les majestuoses pinedes centenàries i el pic més alt, a 1.503 m, deserts de lapil·li i ens submergirem en els verds brillants de la laurisilva i les falgueres buscant la dolça i humida complicitat de molses i líquens.
Primera nit a l’hotel- balneari de Sabinosa.

Distància i desnivells aproximats: 14km, + 500 m – 1200 m

Dia 5, 2/01. Dia de descans al balneari o Mirador de Jinama- El Golf- La Maceta- Punta Gran. Lagartario i Poblado de Guinea.
Un dia on poder triar: o dia de descans al costat del mar al balneari on ens allotgem … o bé fer l’itinerari que us proposem per a aquest dia: començarem des del Mirador de Jinama, un dels més bonics de l’illa, baixant cap al Golf per un bosc de laurisilva penjat de la cinglera i després, ja en minibús, fins a La Meceta on podrem banyar-nos en les seves piscines naturals. Temps per a banys i menjar. Continuarem per un camí al costat de la mar fins a Punta Grande que ens seguirà meravellant, entre turqueses i blaus cobalts.
Final del dia amb visites a El Lagartario i el Poblado de Guinea -dos centres d’interpretació sobre la vida dels antics habitants de l’illa i del seu animal més emblemàtic: el llangardaix de El Hierro.
Retorn a l’hotel-balneari en minibús.

Distància i desnivells aproximats: 7km, – 900 m, no hi ha desnivell positiu

Dia 6, 3/01. Mirador de la Penya-Meseta de Nisdafe-Arbre Garoé- Tefirabe-Valverde.

Al matí, trasllat en minibús fins al Mirador de la Peña, obra de l’artista de Lanzarote César Manrique, des d’on pujarem per la Meseta de Nisdafe, antic graner de l’illa, avui terra de pastures i cultius tradicionals de papes i blat de moro. Des dels voltants de Sant Andreu, el poble més alt de l’illa, seguirem fins l’Arbre Sant Garoé, font vital de proveïment d’aigua per als antics pobladors de l’illa, els bimbaches, passant per les ruïnes d’un dels pobles més antics de l’illa, la Albarrada. Seguirem entre boscos fins a la bonica i petita capital de l’illa, Valverde, on tindrem una estona per passejar entre els seus carrers antics.
Des d’allà, trasllat en minibús al Charco Azul, un dels llocs de bany més espectaculars de l’illa. Creada naturalment per la lava, aquesta zona no només convida a banyar-se en les seves piscines turqueses, sinó que també ofereix protecció contra l’imponent mar obert.

Distància i desnivells aproximats: 13km, + 500 m -600 m

Dia 7, 4/01 Ermita de la Dehesa- El Cres- Las Casillas- Mirador de Bascos- Bosque de Sabinas- Lomo Negro. Puente del Arco- Playa de Arenas Blancas.
Des de l’ermita de la Devesa seguirem els passos de la romeria de la Verge. Travessarem El Cres fins Las Casillas amb vistes vertiginoses de el Golf i Sabinosa. Baixarem fins al Mirador de Bascos per l’esperada trobada amb les savines centenàries, la imatge més coneguda de El Hierro. Pel màgic bosc de savines seguirem fins a Lomo Negro amb vistes dels cons volcànics de la Devesa i l’oceà, un camí d’una bellesa molt especial. Des del mirador del Lomo Negro, anirem amb mini bus fins al Puente del Arco. Si el dia ens ho permet podrem fer el camí de costa fins a la Playa de Arenas Blancas.
Retorn a l’hotel-balneari en minibús.

Distància i desnivells aproximats: 8 km, + 200 m – 600 m. Si es fa el camí fins a Playa de Arenas Blancas, afegirem 3 km, + 100 m – 100 m

Dia 8, 5/01. El Monacal – Volcan del Tesoro- Tamaduste. Vol de tornada.
Al matí, trasllat a l’aeroport de Valverde i vol de tornada. Abans d’això, aprofitarem el matí per fer una caminada suau des del Monacal a Tamaduste, passant pel Volcán del Tesoro. Possibilitat de menjar i banys a Tamaduste. Si no tens ganes de caminar aquest dia, pots anar directament a Tamaduste i allà esperar la resta de el grup.

Distància i desnivells aproximats: 7km, – 600 m.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Bons camins generalment ben perfilats. Algun tram de laves fàcils i algun tram pedregós.
Recorreguts diaris entre 7 km i 14 km.
Horaris de topoguia entre 3.30 h i 5.50 h, apart cal comptar els temps de les aturades.
Desnivells màxims en un dia: + 500 m – 1200 m. Mitjana de tots els dies, +200m / -800m. La majoria dels dies, desnivells de baixada.
Veure més detalls en el Dia a dia.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Banyador, tovallola i xancles.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Allotjaments

3 nits en apartaments a prop del mar a La Restinga. Apartaments per dos persones, amb bany complert i petita cuina. Sense calefacció.
4 nits en hotel-balneari ubicat en un indret privilegiat, damunt d’un penya-segat amb vistes a l’Atlàntic. En habitacions dobles amb bany complert.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

 

El sopar de Cap d’Any

Atenent a les peticions dels viatgers/res de les darreres edicions dels viatges de cap d’any, us deixem a la vostra elecció com i a on voleu fer el sopar de la nit Cap d’Any. Com sabeu, els establiments hotelers i de restauració ofereixen en aquesta data sopars especials que poden no ser del vostre gust (tant pel que fa al seu contingut com pel que fa al seu cost).
Com que no és possible, i menys amb mesos d’antelació, trobar una alternativa de sopar de cap d’any pel grup que no sigui un d’aquests sopars especials, deixem l’opció oberta a la decisió del grup i/o individual, sempre, és clar, comptant amb la informació que us proporcionarà el vostre guia uns dies abans (o que obtindreu vosaltres mateixos) sobre les possibilitats que ofereix l’indret a on us allotgeu.
En concret, per aquest viatge, també és possible preparar-se el sopar als mateixos apartaments a on esteu allotjats (a la població hi ha botigues de queviures) i organitzar un sopar conjunt, etc.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar. Per tal que tingui validesa legal, cal que ens la sol·liciteu al mateix moment en què feu el pagament de la primera bestreta o com a màxim 4 dies més tard.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a [email protected]
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 80 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a [email protected] o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Viatge insuperable”

5 / 5 Pluvia Loriente

“Viatge insuperable: una molt bona organirzació i una guia de luxe que t’ajuda a conéixer i gaudir de l’illa a fons.”


“On pots sentir intensament la força de la natura”

5 / 5 Mercè Aregall

“El Hierro és una illa on pots sentir intensament la força de la natura. Els volcans, la lluita per la vegetacio per adaptar-se a les dificultats de creixement i supervivència. Dels antics bimbaches per trobar aigua…i sobretot la força del vent i del mar que esclata als acantilats.”

“Una illa amb molta història”

4 / 5 Laia Prieto

“Una illa amb molta història, dura com el seu paisatge. Blaus, ocres, vermells i negres els colors que ens envolten a El Hierro.”

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
[email protected]
08600 Berga - Catalunya

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De lunes a viernes de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
[email protected]
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies