29 Abril – 1 Maig 2023
Pont de Maig

El trek del Catllaràs. La volta al desconegut i preciós massís.

Nivell Baix

Caràcter: Vigorós
Desnivells: 550-850m
Forma física: Hàbits esportius

Travessa amb suport de bagatges

Hostal i Refugi

279€, inclou mitja pensió

Ens decidim a descobrir una gran massís oblidat, situat als Prepirineus. Aquesta serralada muntanyosa ofereix unes vistes de 360º del Berguedà, Ripollès, Osona, Garrotxa i bona part del país des de la costa fins a la Cerdanya. Plena de fagedes i boscos de pi roig i pastures, ens ofereix grans contrastos.

Trobarem de tot, paisatge, arquitectura i ens farem una idea del que era viure a muntanya abans de la industrialització i durant l’explotació minera de la comarca. Tot això en una travessa circular de tres dies, amb un guia local que ens portarà pels llocs més desconeguts d’aquesta serra.

Ens enfilarem pels cims més emblemàtics del massís, resseguint preciosos corriols i fent cims emblemàtics com el Sobrepuny. Imatges per emmarcar entre els cingles de Calamites i el Grau de Cal Pigot i la Foradada. Viurem la bellesa que va inspirar a Antoni Gaudí i que va saber expresar en el xalet modernista del Catllaràs. Antigues mines, xemeneies enmig d’una boscúria que recupera de nou el seu territori i els últims resistents a la vida moderna del Berguedà. Tot això molt ben harmonitzat i il.lustrat pel nostre guia berguedà i pels guardes d’hostals que ens enriquiran amb els seus coneixements.

Què coneixerem:

Espai Natural Protegit del Catllaràs: fagedes, pinedes centenàries, habitat de martes, gall fer, picot negre i de les major densitats de cèrvol de Catalunya. Patrimoni botànic de primer nivell amb la presència entre d’altres de Flor de Neu, Sabatetes de la Mare de Déu o de Venus -una orquídea molt bella i rara, la més gran d’Europa- .

Gaudí, Romànic, Santuari i mines abandonades: l’arquitectura no es queda enrere en valors patrimonials. Coneixarem l’obra preciosa i singular del Xalet obra en disseny de Gaudi; l’església de Sant Romà on farem nit, romànic plenament integrat en el llogaret del mateix nom; el santuari de Falgars que aplega les romeries dels pobles veïns cada any; i les mines abandonades en mig del bosc que nodrien d’energia tot un sistema d’explotació de carbó i pedra.

El Paisatge Espatarrant: seqüència excel.lent de corriols entre fagedes ara verdíssimes com els prats de muntanya i cims de vistes panoràmiques com el Sobrepuny, Espades, Calamites i altres. Llogarets captivadors com Malanyeu, Roc de la Lluna, Pla de l’Orri, La Foradada o el Grau de Cal Pigot. El plaer de caminar durant tres dies sense tocar cotxe i la meravella de tanta primavera al seu punt !!

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • Una formació muntanyosa a menys d’una hora i mitja de cotxe de Barcelona, desconeguda i amb molt encant.
 • Unes vistes panoràmiques espatarrants que ens mostraran els cims més emblemàtics del Berguedà, Cerdanya i Ripollès.
 • Allotjament en hostal emblemàtic i refugi amb encant. Bona acollida i bona taula.
 • Travessa de 3 dies circular plena de contrastos.
 • Amb el vostre equipatge disponible cada dia al final de l’etapa. Una travessa de luxe!
 • Bonviure amb els cinc sentits, combinació de paisatge, arquitectura, cultura i gastronomia del Berguedà.

Dia a Dia

Dia 1, 29/04. De Malanyeu a Falgars. La Creueta i la Taleia.

Dia 2, 30/04. De Falgars fins a Sant Romà de la Clusa. Roc de la Lluna, Joc de la Pilota, el cim del Catllaràs -el Pedró “el cim mes alt del Catllaràs” 1765 m-, Calamites.

Dia 3, 01/05. De Sant Romà de la Clusa a Malanyeu. Sobrepuny, Fulleracs, La Foradada i grau de Cal Pigot.

Dia 1, 29/04. De Malanyeu a Falgars. La Creueta i la Taleia.
Ens trobarem a Malanyeu a les 9:15 h del matí. Fetes les presentacions, començarem la caminada fins a Falgars. En aquesta ruta ens enfilem primer a la Creueta (1355m), passant per damunt d’un seguit de cingles. Des d’allà ens dirigim a la Taleia (1434m), resseguint la carena entre aquests dos cims. Des d’aquí seguirem per un seguit de senders fins el Santuari de Falgars.

Desnivell aprox.: +825m / -565m. Distancia aprox.: 11km.

Dia 2, 30/04. De Falgars fins a Sant Romà de la Clusa. Roc de la Lluna, Joc de la Pilota, el cim del Catllaràs -el Pedró “el cim mes alt del Catllaràs” 1765 m-, Calamites.
Sortirem després d’un bon esmorzar amb producte local i enfilarem cap al famós Xalet del Callaràs. Dissenyat per ni més ni menys que Antoni Gaudí, visitarem un faig monumental, i seguirem cap al mirador del Roc de la Lluna, lloc místic per la gent de la zona. Pujarem cap al cim més alt del massís i passarem per cingles imponents. Finalment, acabarem al llogaret de Sant Romà de la Clusa, on passarem la nostra segona nit.

Desnivell aprox.: +750m / -665m. Distància aprox.: 13.5 km.

Dia 3, 01/05. De Sant Romà de la Clusa a Malanyeu. Sobrepuny, Fulleracs, La Foradada i grau de Cal Pigot.
Començarem el dia amb l’ascensió al cim més emblemàtic del Callaràs, el Sobrepuny (1.655m) i unes vistes espatarrants. Baixarem suaument a veure els darrers ramaders que mantenen les tradicions ancestrals de la zona. En direcció altre cop a Malanyeu descobrirem el seu cingle que ofereixen una constant vista panoràmica de l’altre cantó del Llobregat. Per acabar, buscarem la foto perfecta a la Roca Foradada i farem un pas tècnic però segur per dins la cascada de Cal Pigot fins al cotxe.

Desnivell aprox.: +570m / -915m. Distancia aprox.: 10.5 km.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixin

Nivell

Bons senders de mitja muntanya, ben perfilats i amb algun tram rocallós i alguns trams de pista forestal. Desnivells diaris moderats, es camina 3 dies amb una mitjana de +750m i -750m. Màxim en un dels dies de +900m, -900m. Algun pas tècnic curt (pocs metres) i senzill amb equipament instal.lat.

Caminarem sense pes…només amb el que us caldrà per l’excursió. La resta de les vostres coses les trobarem cada tarda al final de l’etapa.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Sac lleuger, tovallola i xancles per la nit en refugi (no et caldrà dur-ho a sobre, tindrem suport de bagatges).
 • Motxilla per les excursions i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals (travessa amb suport de bagatges).

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preus

279 €, inclou mitja pensió.

Suplement grup entre 6 i 11 participants: 25€

Nombre mínim de participants: 6
Nombre màxim de participants: 17

Inclou

 • L’allotjament de les 2 nits (veure detalls a l’apartat “Allotjaments”).
 • Els 2 esmorzars i els 2 sopars.
 • La dutxa al refugi de la segona nit.
 • El guia professional de muntanya de Bonviure.
 • El transport dels bagatges al lloc de pernocta de cada nit.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Tastet de productes locals.
 • Direcció i gestió del viatge. Assessorament tècnic i del material a portar.
 • L’IVA.

No Inclou

 • Els picnics.
 • Les begudes que no estiguin incloses als menús.
 • Tot el no especificat en l’apartat “Inclou”.

Transports

El dels participants. Quan us apunteu us demanem si teniu cotxe, i si voleu compartir les places a canvi de compartir les despeses del viatge amb altres companys d´excursió. Als que no disposeu de cotxe us passem els telèfons dels conductors/es que volen compartir plaça per coordinar-vos. Us passarem les infos de la trobada per correu electrònic. Bonviure únicament coordina els cotxes dels participants per facilitar-ne el transport, la nostra tasca d’organització tècnica de viatges GC 1829 comença al punt de trobada abans de l’excursió a peu. Utilitzarem els cotxes per fer els moviments de travessa, coordinació i trasllat.

Allotjaments

La primera nit en hostal, l’hostatgeria del Santuari, en habitacions dobles amb bany.

La segona nit en refugi de mitja muntanya. Ubicació amb valor històric i guarda expert en flora, fauna i història de la zona. Habitació de grup amb serveis compartits.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 80 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel•lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.
GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram