23 – 27 Juny. Sant Joan.

Cims de la Vall d’Aran: Montlude, Tucs de Comagrana, de Port de Vielha i d’Aubàs.

Festa de l’Haro a Les.

Nivell Mig

Nivell Mig

Estada

Hotel

466€, inclou mitja pensió

En el desconegut Baish Aran trobarem la perfecta combinació de senderisme i descans. Els millors paisatges verges de la vall. Ascendirem a les seves parts més altes per contemplar el paisatge als nostres peus i més enllà les grans muntanyes del Pirineu treien el cap. Però també recorrerem camins entre boscos de faig, bedoll i roure i pobles amb encant.

Cada dia assolirem un cim, per vessants assolellades i colls amb panoràmiques espatarrants sobre les verdes valls i els tresmils que ens envoltaran. Uns dies per encetar l’estiu en un dels indrets més bonics del Pirineu.

El poble de Les ens acull en una de les nits més màgiques de l’any. Si la normativa Covid ho permet, la nit de Sant Joan se celebrarà una festa ben particular al voltant del foc, cremant un tronc d’avet d’uns 10 metres d’alçada que s’anomena Haro. Les és l’únic poble de l’Aran que conserva aquesta tradició.

 

 

 

Mesures COVID-19

Des de Bonviure anirem aplicant les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries determinin en cada moment. Degut a la provisionalitat d’aquestes mesures anirem informant detalladament en cada viatge dels protocols i materials de protecció necessaris. Demanem a tots els participants que tingueu la comprensió i la responsabilitat necessàries pel bon desenvolupament del viatge.

 

Àlbum de fotos 2016

Àlbum de fotos 2014

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • El paisatge en aquesta època de l’any, és especialment bell. Els verds recent esclatats en el fons de les valls i dalt els cims encara algunes restes de la neu de l’hivern.
 • Cada dia assolirem un cim, seguint bons i assequibles camins, nets de neu, que ens donaran a conèixer valls, cims, muntanyes i poblets del Pirineu atlàntic,
 • Guiats per una guia de Bonviure de les comarques de ponent.
 • Viure una de les nits més màgiques de l’any en una de les manifestacions populars més antigues de Catalunya, en la nit de la Revetlla de St. Joan, la Crema de l’Haro a Les on el foc purificador es converteix en protagonista de la nit, amb la creença que cremarà els mals esperits i fertilitzarà la mare terra perquè doni bones collites. Aquest any hi pot haver variacions en la manera de fer la celebració segons quines siguin les mesures Covid.
 • El Baish Aran, que s’ha salvat de l’ urbanisme massificat imperant a les valls veïnes.
 • Bon acolliment en hotel familiar amb bona gastronomia.

Dia a Dia

Dia 1, 23/06. Arribada i revetlla de Sant Joan

Dia 2, 24/06. Tuc de Comagrana ( 1632 m ) – Vall de Toran

Dia 3, 25/06 Tuc d’Aubàs ( 2072 m ) i Era Trona ( 2079 m )

Dia 4, 26/06. Montlude (2518 m)

Dia 5, 27/06. Tuc del Port de Vielha (2605 m)

Dia 1, 23/06. Arribada i revetlla de Sant Joan

Trobada amb el grup al vespre, soparem a l’hotel i participarem a la festa de la Crema de l’Haro a Les. Aquest any hi pot haver variacions en la manera de fer la celebració segons quines siguin les mesures Covid.

Dia 2, 24/06. Tuc de Comagrana ( 1632 m ) – Vall de Toran

Ascensió al cim fronterer, el Tuc de Comagrana 1632m, a la Vall de Toran, potser la més solitària i autèntica de les valls araneses. Per prats amb vistes a la vessant de solana, esquitxats de cabanes i bosquines de pi negre, anirem guanyant alçada fins a assolir aquest cim que ens donarà una panoràmica espectacular de l’extrem nord-oriental de la Vall d’Aran.

Desnivells i distància aproximats : + 800 – 800m, 9 kms

Dia 3, 25/06. Tuc d’Aubàs ( 2072 m ) i Era Trona ( 2079 m )

Anirem en cotxes cap a Eth Portilhon. Des d’allà pujarem per dintre d’un fantàstic bosc d’avets fins al mirador de Còth de Baretja, des d’on podrem contemplar la Vall de Luchon i tot el Baish Aran arribant fins a Es Bordes i Vilamòs. Del Còth de Baretja pujarem per una amplia carena fins al Tuc d’Aubàs ( 2072 m ) i el cim d’Era Trona ( 2079 m ) amb vistes espectaculars de cims com l’Aneto i Maladetes.

Desnivells i distància aproximats: +850 m – 850 m , 11 kms

Dia 4, 26/06. Montlude (2518m)

Pujarem amb taxis 4×4 fins a la cabana d’Uishera a 2000m. A partir d’aquí anirem a buscar la carena del Tuc de Sacauva, per un itinerari amb vistes molt obertes, paisatge de prat d’alta muntanya i vistes que guanyen espectacularitat amb l’alçada. Tres estanys per guarnir la ruta (Estany Long, Redon i Montlude). Seguirem per la carena airosa però fàcil fins al cim del Montlude a 2518m. Des d’aquí les vistes seran espatarrants sobre tres diferents valls araneses, la Vall de Toran, Barradós i Garona.

Desnivells i distància aproximats: + 900 m – 900 m, 12 kms

Dia 5, 27/06. Tuc del Port de Vielha ( 2605 )

Final espectacular just al límit de l’Aran amb la Ribagorça, amb una ruta que enfilarem des de la boca sud del túnel de Vielha. Itinerari molt complert que inclou un bosc de faig, torrents, paratges alpins, boscos de pins, glevers i tarteres, fins arribar al cim del Tuc del Port de Viella, 2605m. Aquest cim és un magnífic mirador de les muntanyes de més de 3000m com el Besiberris, Comaloforno, Aneto, Molleres i Maladeta. La ruta té el seu interès històric per haver estat el pas tradicional entre l’Aran i la Ribagorça i també hi trobarem restes de búnquers. Per acabar ens trobarem la cirereta de l’itinerari: el llac Redon. Tornada cap al fons de la vall i final de trajecte.

Desnivells i distància aproximats: +970 m – 970 m , 12 kms

Per tal de garantir la seguretat del participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terrreny o qualsevol altra causa així ho requereixin.

Nivell

Desnivells diaris (tant de pujada i de baixada) entre 800m i 970m. Recorregut màxim diari: 12 km.

Camins de muntanya pirinenca, fresats i sense dificultat tècnica.

Temps efectiu de caminada entre 4 i 6 hores diàries.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preus

466 €, inclou mitja pensió.
Suplement grup entre 6 i 11 participants: 55€
Suplement habitació individual: 70€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat).

Nombre mínim de participants: 6
Nombre màxim de participants: 17

La mida màxima del grup dependrà de la normativa Covid vigent els dies del viatge.

Inclou

 • Allotjament, esmorzars i sopars de tots els dies (4 nits).
 • El guia titulat de muntanya de Bonviure durant tota l’estada.
 • Coca i cava de Sant Joan.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Tastet de productes locals.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge.
 • L’IVA.

No Inclou

 • Els pícnics, que podeu comprar al mateix allotjament, a les botigues del poble o dur des de casa.
 • Les begudes no incloses en els menús.
 • El desplaçament amb taxis 4×4 del dia 2.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Transports

El dels participants. Quan us apunteu us demanem si teniu cotxe, i si voleu compartir les places a canvi de compartir les depeses del viatge amb d’altres companys d’excursió. Als que no disposeu de cotxe us passem els telèfons del conductors/es que volen compartir plaça per coordinar-vos. Us passarem les infos de la trobada per correu electrònic. Bonviure únicament coordina els cotxes dels participants per facilitar el transport, la nostra tasca d’organització tècnica de viatges GC 1829 comença en el punt de trobada abans de l’excursió a peu. Emprarem els cotxes per fer els moviments de travessa, coordinació i trasllat.

El fet de compartir cotxes dependrà de la normativa Covid vigent en el moment del viatge.

Un dia utilitzarem taxis 4×4 per aproximar-nos a l’inici de l’itinerari.

Allotjaments

En hotel de muntanya familiar a Les, en habitacions dobles amb bany.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu les assegurances que us podem oferir.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a [email protected]
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 60 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a [email protected] o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
[email protected]
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies