12 – 22 Octubre 2022

Uzbekistan, ciutats de la ruta de la seda i senderisme al Pamir-Alay. Khiva, Bukhara, Samarcanda i Muntanyes de Hissar.

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física

Estada en itinerància

Hotels i Casa d’Hostes

1279€ sense vols internacionals

1699€ amb vols internacionals i sense taxes

Inclou vol domèstic amb taxes i pensió completa

Allà on trepitgem l’Uzbekistan, caminarem seguint els passos de grans viatgers. Khiva, ciutat-oasis de les Mil i Una nits, de muralles i minarets enrajolats. Bukhara i el seu entrellaçat de carrerons esquitxats de mesquites amb cúpules turqueses. Samarcanda, “mirall del món, jardí de l’ànima, joia de l’Islam”, els monuments gegants de la qual no han deixat d’enlluernar els viatgers durant gairebé un mil·lenni. Aquestes són les etapes d’aquest trajecte, esquitxat de breus excursions pels pobles tradicionals, i del qual conservaràs el record de l’hospitalitat.

MUNTANYES DE HISSAR I GILON

L’Uzbekistan, coneguda sobretot pels seus monuments i la Ruta de la Seda, compta amb muntanyes, estanys i glaceres a més de 4000 m, – sent el seu cim culminant el Khazret de 4643 m- tant en les estivacions del Pamir com en les del Tian Shan. Realitzarem fàcils rutes seguint el ritme rural d’aquesta regió autèntica del país, travessant rius, coll i valls. L’estada en casa d’hostes ens permetrà apropar-nos a la vida quotidiana i a l’amable hospitalitat dels seus habitants. L’estada a les muntanyes equilibrarà gustosament la part cultural amb la de natura i contacte amb la població local i senderisme en muntanya, característica del nostre estil.

KHIVA

Khiva és un dels llocs imprescindibles a la Ruta de la Seda, que s’ha fet immortal a base de llegendes, contes de les Mil i una nits i construccions magnífiques enmig d’un paisatge desèrtic. A l’extrem sud-oest d’Uzbekistan, a tocar del Turkmenistan, sorgeix com per art de màgia, com un oasi d’un miratge increïble, una ciutat extraordinària de muralles, minarets i rajoles blaves i turqueses, com si d’un decorat cinematogràfic es tractés.

BUKHARA

Bukharà ha estat, històricament, un dels centres principals de la civilització iraniana. La seva arquitectura i les restes arqueològiques formen un dels pilars de la història i l’art dels perses. La majoria de la població de la ciutat (263.400 habitants segons l’estimació del 2009) són tadjiks de llengua persa. A Bukharà, també hi viuen un important nombre de jueus, fet que amplia la convivència ètnica de la ciutat.
Bukhara és una de les ciutats on millor és pot entendre la grandesa d’aquest país, amb un centre històric en el qual els edificis de tova s’aixequen impressionants amb cúpules del color turquesa. El Minaret Kalyan és el símbol de la ciutat, el més alt del país, amb 47 metres d’alçada. Aquest immens pilar, construït l’any 1127, va arribar a commoure al poderós Genghis Khan, que durant la presa de la ciutat pels mongols va donar l’ordre de què es respectés el minaret. Va ser, de fet, l’únic edifici de la ciutat que va sobreviure al saqueig de les tropes del Khan.

SAMARCANDA

La ciutat és sobretot coneguda per la seva posició central a la Ruta de la Seda asiàtica entre la Xina i Occident. Alexandre el Gran, el 329 aC, en parlava d’aquesta manera: Tot el que he sentit sobre la bellesa de Samarcanda és cert, tret que encara és més bella del que mai podria haver imaginat,…i això ho deia abans de la construcció de les mesquites i minarets! El viatger àrab Ibn Battuta la va qualificar com una de les ciutats més grans i perfectament belles del món.
Monument a les caravanes que creuaven Àsia Central, equidistant entre la Xina i la Mediterrània, la ciutat era un refugi per les caravanes abans d’encarar els immensos deserts o les muntanyes inexpugnables. Traginaven mercaderies, però circulaven també religions, invents, tradicions, amors…A la plaça Registan, observant les tres imponents madrasses (escoles), és impossible no sentir un magnetisme especial que et captiva a través de formes capritxoses i llampades blaves. L’art decoratiu més característic d’Uzbekistan possiblement sigui la ceràmica vidriada. Va tenir el seu màxim esplendor amb la dinastia timúrida, quan rajoles de majòlica i terracotes llaurades recobrien cúpules, façanes i interiors. El característic color blau procedia del lapislàtzuli i la pedra turquesa o el cobalt atorga a l’espiritualitat musulmana un profund significat. Però l’esmaltatge no era tan sols una qüestió estètica, sinó que aportava una gran durabilitat en un entorn de clima dur.

 

Mesures COVID-19

Des de Bonviure anirem aplicant les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries determinin en cada moment. Degut a la provisionalitat d’aquestes mesures anirem informant detalladament en cada viatge dels protocols i materials de protecció necessaris. Demanem a tots els participants que tingueu la comprensió i la responsabilitat necessàries pel bon desenvolupament del viatge.

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • La visita dels principals llocs de la Ruta de la Seda: Khiva, Bukhara i Samarcanda.
 • Guies de parla castellana durant els recorreguts de les ciutats i monuments.
 • Guia de muntanya local i també de Bonviure.
 • L’equilibri entre cultura en els diferents indrets patrimoni UNESCO i senderisme en les muntanyes del Pamir-Alay, a les estribacions del Tian Shan.
 • Bons allotjaments durant tot el viatge, en habitacions dobles i opcionalment en individuals durant totes les nits menys dues.
 • El contacte amb la població local que ens permet l’allotjament en casa d’hostes a Gilon.

Dia a Dia

Dia 1, 12/10. Vol a Tashkent.

Dia 2, 13/10. Visita de Tashkent. Vol a Urgench i trasllat a Khiva.

Dia 3, 14/10. Visita de Khiva. Ichan Kala Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco.

Dia 4, 15/10. Trasllat de Khiva a Bukhara travessant el desert de Kyzyl Kum.

Dia 5, 16/10. Bukhara i el seu centre històric, Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco.

Dia 6, 17/10. Bukhara – Shakhrisabz.

Dia 7, 18/10. Shakhrisabz – Tagaray – Muntanyes de Hissar- Gilon. Caminada per la vida rural de Gilon i les Muntanyes de Hissar.

Dia 8, 19/10. Caminada a les Muntanyes de Hissar.

Dia 9, 20/10. Caminada Gilon – Kol – Vall del Riu Oqsuv. Trasllat a Samarcanda.

Dia 10, 21/10. Visita de Samarcanda i els seus monuments Patrimoni de la Unesco.

Dia 11, 22/10. Vol de tornada a Barcelona.

Dia 1, 12/10. Vol de Barcelona a Tashkent.
Vol de Barcelona a Taixkent, la capital de la República d’Uzbekistan.
Hi arribem de matinada.

Trasllat a l’hotel i nit en hotel a Tashkent.

Dia 2, 13/10. Visita de Tashkent. Vol a Urgench i trasllat a Khiva.
La història de Taixkent té gairebé 2000 anys d’antiguitat, i durant aquest període la ciutat ha fet un llarg recorregut, des d’un petit assentament fins a l’actual ciutat metropolitana. Avui en dia, Taixkent és un dels centres industrials, financers i culturals més importants no només d’Uzbekistan sinó també de tota l’Àsia Central. Passarem el dia explorant Taixkent: visita a la plaça Khasti Imam, el cor sagrat de Taixkent, format per la madrassa de Barak Khan (el centre administratiu del muftí d’Uzbekistan, el cap de l’islam oficial a la República), la mesquita Tillya Sheikh (ara serveix com a mesquita del divendres del districte, però el més destacat és l’immens Coran Osman, que es diu que és el més antic del món) i el mausoleu Kaffal Shashi (la tomba d’un metge, filòsof i poeta de l’Islam local que va viure des del 904 fins al 979). La Taixkent moderna inclou la plaça de la Independència, una visita del metro de Taixkent i del basar de Chorsu.
Trasllat a l’aeroport pel vol domèstic Taixkent – Urgench. En arribar a Urgench, trasllat en cotxe directes a Khiva (30 km). Arribada a Khiva.

Nit en hotel a Khiva.

Dia 3, 14/10. Visita de Khiva. Ichan Kala Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco.
Passarem el dia explorant Khiva. Visita a Ichan Kala, complex arquitectònic de l’interior de la ciutat, envoltat per la gran muralla de la fortalesa amb quatre portes. Hi ha més d’una seixantena de monuments arquitectònics: palaus, mesquites, madrassa, minarets i mausoleus a l’interior de la ciutat: la madrassa Muhammad Aminkhan i el seu minaret; L’arca de Kunya i la mesquita de Juma amb 218 pilars (una de les estructures més antigues d’Àsia Central; el palau Tash Khauli (l’Harem de Khiva Khans); el mausoleu de Pakhlavan Makhmud; el complex Islam Khodja i altres monuments.
Temps lliure a la tarda.

Nit en hotel a Khiva.

Dia 4, 15/10. Trasllat de Khiva a Bukhara travessant el desert de Kyzyl Kum.
Avui ens traslladarem per carretera fins a Bukhara travessant el desert de Kyzylkum, seguint la carretera al costat del riu Oxus d’Alexandre el Gran (ara Amu-Darya), en direcció est. Arribada i allotjament.

Nit en hotel a Bukhara.

Dia 5, 16/10. Bukhara i el seu centre històric, Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco.
El patrimoni arquitectònic de Bukhara és realment molt ric: caravanes-sarais i cúpules comercials, banys públics i grans piscines, muralles defensives i portes de la ciutat, khanakas i mausoleus, mesquites i madrasses, estructures individuals i grans complexos. Els mètodes decoratius, els dissenys d’esplendor i les idees originals dels arquitectes sorprenen la imaginació de qualsevol: Complex Lyabi-Khauz; Les cúpules comercials consisteixen en tres centres comercials dels segles XIV al XVII: Tok-i-Sarrafon – el Basar de Canvi de Divises-, Tok-i-Tilpak Furushon – el Basar dels Sombrerers-, Taqi Zargaron – el Basar dels joiers-; el Complex Poi-Kalyan, símbol de la ciutat; l’Arca de la Ciutadella, punt més alt de la ciutat; la Mesquita Bolo-Khauz; el Santuari Chashma-Ayub (s. XIV-XVI) conegut com a font curativa; el Mausoleu Samanids que es considera una obra mestra de l’arquitectura d’Àsia Central.

Nit en hotel a Bukhara.

Dia 6, 17/10. Bukhara – Shakhrisabz.
Trasllat a Taragay via Schakhrisabz – lloc de naixement del gran Tamerlà, l’heroi nacional. Visitarem el “Palau Blanc” (segle XIV Ak-Saray), incloent les impressionants restes del portal, que ofereixen una decoració mosaica única. La mesquita de Kok Gumbaz del segle XV, el mausoleu de Gumbazi Seidan i sobretot la mesquita de Khazrati Imam són un recordatori de l’esplendor d’aquesta ciutat.

Allotjament en hotel a Shakhrisabz.

Dia 7, 18/10. Shakhrisabz – Tagaray- Muntanyes de Hissar- Gilon. Caminada per la vida rural de Gilon i les Muntanyes de Hissar.
Després d’esmorzar, trasllat a les muntanyes de Hissar. Arribada al poble de Sarchashma, des d’on començarem avui la nostra caminada. Pujarem vall fins al coll de Gilon (2480m), des d’on tindrem una meravellosa panoràmica de la verda vall i les muntanyes àrides. Durant el nostre recorregut anirem trobant cavalls, ovelles i cabres que pasturen sota l’atenta mirada dels seus pastors. Arribarem al coll, des d’on tindrem una vista espectacular dels cims nevats de la Serra d’Hissar. Després baixarem a la vall per un paisatge rural molt bonic. Allà els habitants planten patates i verdures. Arribarem al gran riu que baixa per la vall fins a l’embassament. La vall aquí és rica en aigua i molt verda, fins i tot a l’estiu. Creuarem el riu i travessem el poble de Gilon, fins a la casa dels nostres amfitrions, on hi passem dues nits.

Nit al poble, en casa d’hostes a Gilon.

Temps de caminada: 4-5 hores; Desnivells acumulats: +550m / -550 m. Uns 13 km.

Dia 8, 19/10. Caminada a les Muntanyes de Hissar.
Després de l’esmorzar anirem a descobrir la vida quotidiana i rural uzbeka i aprofitarem per explorar els voltants i fer una caminada de 5-6 hores per aquesta part de la serra d’Hissar. Pujada tranquil·la per un camí fàcil i ben marcat resseguint la vall, veient els camps conreats de patates i blat (la patata del poble de Gilon és molt coneguda al país). Seguirem la carena, gaudint de la vista dels vessants de les muntanyes coberts de plantes i arbres i envoltats de muntanyes. Els núvols planen sobre les muntanyes allà, de vegades provocant pluges lleugeres o intenses. A la tarda tornarem a baixar al poble i ens passejarem per la vida quotidiana dels seus habitants.

Sopar i allotjament en casa d’hostes a Gilon.

Temps de caminada: 4-5 hores; Desnivells acumulats: +550 m/ -550 m. Uns 12 km.

Dia 9, 20/10. Caminada Gilon – Kol – Vall del Riu Oqsuv. Trasllat a Samarcanda.
Després d’esmorzar, començarem la nostra caminada d’avui pel camí ben marcat que passa pel coll fins al poble de Kol. Travessarem els camps de conreu de l’altiplà i una pastura verda per als animals a l’estiu. De baixada gaudirem de la vista del cim més alt de la zona, Hazrati Sultan (4075 m). Davallarem suaument cap a l’àmplia vall del riu Oqsuv (que significa “l’aigua blanca”). Travessarem per aquesta vall, molt verda i frondosa, fins arribar al nostre minibus, que ens durà a Samarcanda.
Nit en hotel a Samarcanda.

Temps de caminada: 3-4 hores; Desnivell acumulats: +500 m/ -550 m. Uns 12 km.

Dia 10, 21/10. Visita de Samarcanda i els seus monuments Patrimoni de la Unesco.
Samarcanda ha estat testimoni de molts esdeveniments al llarg de la seva història: l’època d’Alexandre el Gran (Macedònia), la conquesta àrab, la conquesta de Ghengis-Khan i, finalment, la de Tamerlà. Per tant, la cultura de Samarcanda s’ha desenvolupat i es barrejat amb les cultures iraniana, índia, mongol i una mica de les cultures occidental i oriental. Visitarem Samarcanda, començarem per la plaça Registan (que significa “lloc de sorra”), que es va convertir en un centre oficial de Samarcanda des de l’època de Tamerlà el Gran. La plaça està envoltada per la madrassa Ulugbek (1417-1420), la madrassa Sher-Dor (1619-1636) i la madrassa Tilla-Kori (1646-1660); la Mesquita Bibi- Khanum (anomenada en honor de l’esposa preferida de Tamerlà); el Mausoleu de Gur-Emir (sepultures de Tamerlà i els seus descendents); la Necròpolis Shakhi-Zinda i conjunt de mausoleus dels segles XI-XIX (segons la llegenda, el conjunt es va erigir al voltant de la tomba de Kussam, fill d’Abbas i cosí de Mahoma); l’Observatori d’Ulugbek (Ulugbek, nét de Timur el Gran, va ser el fundador de les construccions úniques de l’observatori (1428-1429); el Basar de Siab, un colorit mercat de pagesos.

Allotjament en hotel a Samarcanda.

Dia 11, 22/10. Vol de tornada a Barcelona.
De matinada, trasllat a l’aeroport de Samarcanda i vol de tornada, via Istanbul, a Barcelona, a on arribem a la tarda.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Viatge en què es combina el senderisme de caràcter “Moderat” (3 dies) amb les visites culturals de ciutats monumentals (5 dies).

Durant 3 dies, excursions per camins fàcils per senders fressats, sense cap dificultat tècnica. Desnivells diaris mitjos al voltant de + 550m de pujada i -550m de baixada. Uns 12 o 13 km per dia, a ritme tranquil (al voltant de 4-5 hores de caminada diàries).

És un viatge amb un requeriment físic baix, però de caire actiu.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Documentació

Per aquest viatge no cal tramitar cap visat. Cal tenir passaport en vigor amb un període de validesa d’almenys 3 mesos posteriors a la data de sortida del país.

Preus

1279€ sense vols internacionals, inclou vol domèstic amb taxes i pensió completa

1699€ amb vols internacionals i sense taxes, inclou vol domèstic amb taxes i pensió completa

Suplement per habitació individual (totes les nits excepte les dues a Gilon): 150€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat).

Suplement grup entre 11 i 13 participants: 50€
Suplement grup entre 8 i 10 participants: 90€

Nombre mínim de participants: 8
Nombre màxim de participants: 17

Inclou

 • Els vols d’anada entre Barcelona i Taixkent i de tornada entre Samarcanda i Barcelona, via Istanbul, sense taxes (només per l’opció amb vols inclosos, places amb vols inclosos limitades, consulta’ns disponibilitat). Vols amb equipatge de mà i maleta facturada inclosa.
 • Els vol domèstic Taixkent – Urgench, amb les taxes incloses.
 • El guia local durant tot el viatge.
 • El guia local de muntanya durant els dies de senderisme.
 • El guia titulat de muntanya de Bonviure durant tota l’estada, a partir de 8 pax.
 • Allotjament i esmorzar de tots els dies (10 nits).
 • Pensió completa: tots els àpats entre l’esmorzar del Dia 2 i el del Dia 11 (ambdòs inclosos).
 • Tots els transports del grup necessaris per seguir el programa descrit el en Dia a dia. En mini bus privat.
 • El transport dels equipatges.
 • L’entrada als museus i monuments esmentats al programa.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Assegurança bàsica de viatge i trekking.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge. Assessorament tècnic i del material a portar.
 • L’IVA corresponent.

No Inclou

 • Les taxes aèries (332€ a 10/05/2022).
 • Les begudes dels àpats.
 • Les propines.
 • La taxa per fer fotos o videos en alguns monuments i enclavaments turístics.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Allotjaments

Una nit a Tashkent, en hotel de 3 estrelles, en habitacions dobles amb bany.
Dues nits a Khiva, en hotel de 3 estrelles, en habitacions dobles amb bany.
Dues nits a Bukhara, en hotel de 3 estrelles, en habitacions dobles amb bany.
Una nit a Shakhrisabz, en hotel de 3 estrelles, en habitacions dobles amb bany.
Dues nits a Gilon, en casa d’hostes, en habitacions de tres o quatre persones amb bany compartit.
Dues nits a Samarcanda, en hotel de 3 estrelles, en habitacions dobles amb bany.

Possibilitat d’habitació individual totes les nits excepte les 2 de Gilon (places limitades).

Si voleu més informació sobre els allotjaments, consulteu-nos-ho. 

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Si voleu ampliar l’assegurança (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Les diferents pòlisses de cancel·lació optatives ofereixen una cobertura que assegura el retorn del preu del viatge, entre d’altres per positiu en Covid-19 i el confinament per contacte amb un positiu segons l’import total del vostre viatge. Escolliu la pòlissa que millor s’ajusti al preu del viatge i als vostres interessos.

Si voleu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, aneu a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 300 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel•lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.
GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Bonviure Trek
GC1829

93 823 05 27 / 626 887 243
De dilluns a divendres de
10.00 a 14.00 h
16.00 a 19.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram