12 – 20 Setembre 2024

Creta, senderisme i banys a l’illa dels Deus.

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física

Estada en itinerància

Hotels i apartaments

1339 € sense vols

1699 € amb vols i sense taxes

La mitologia diu que hi va néixer Zeus, i la història explica que s’hi va desenvolupar la civilització Minoica, la més antiga d’Europa.

Com a escenari, una gran bellesa natural i paisatges diversos: espectaculars muntanyes tallades per gorges profundes que van a parar a un mar blau, magnífic, encisador… Paisatges d’interior entre l’aridesa i les planures més fèrtils, al voltant de les quals es concentra un món rural encara fidel a les seves tradicions.

Gran paisatge de muntanya i platges turqueses, història i cultura, deliciosa tradició culinària…per gaudir-lo a peu, a l’estil Bonviure.

Àlbum de Fotos Estiu 2023

Àlbum de Fotos Estiu 2018

Àlbum de Fotos Estiu 2017

Àlbum de Fotos Estiu 2016

Àlbum de fotos Estiu 2015

Àlbum de Fotos Estiu 2014

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

  • Bons horaris de vols Barcelona i Creta.
  • Preciosos camins seguint la costa i l’interior del sud-oest de Creta -amb possibilitats pel bany en indrets espatarrants-, la més preuada pels i les amants del senderisme. Busquem el contrast dels paisatges: itineraris de costa i de l’interior, per gaudir de la diferència.
  • Hem millorat el viatge, fent les caminades més suaus i relaxants els horaris dels primers dies. També hem canviat alguns dels pobles a on dormir per poder millorar l’allotjament.
  • Amb el nostre estil Bonviure de sempre: amb una acurada organització que ens convida a gaudir dia a dia dels itineraris i tot allò que ens poden oferir, de la companyia, de la bona taula,…en definitiu, de Bonviure les teves vacances!
  • Visitant la ciutat de Chania -una de les belleses de Creta de l’època veneciana- i el temple de Knossos (amb guia local turístic) l’emblema monumental de l’illa i la cultura Minoica.

Dia a Dia

Dia 1, 12/09. Vol a Heraklion.

Dia 2, 13/09. Heraklion. Knossos. Chania.

Dia 3, 14/09. Gorja de Katholiko. Chania.

Dia 4, 15/09. Península de Gramvousa. Balos i Tigani. Omalos.

Dia 5, 16/09. Omalos – Agia Roumeli. Gorges de Samaria.

Dia 6, 17/09. Agia Roumeli – Loutro, Marmara.

Dia 7, 18/09. Loutro – Chora Sfakion. Anopoli.

Dia 8, 19/09. Gorja d’Imbros. Heraklion.

Dia 9, 20/09. Heraklion. Vol de tornada.

Dia 1, 12/09. Vol a Heraklion.

Vol Barcelona-Heraklion, a on arribem a la tarda. Curt trasllat a l’hotel al centre de la ciutat.

Nit a Heraklion.

Dia 2, 13/09. Heraklion. Knossos. Chania.

Després de l’esmorzar, visita guiada del jaciment arqueològic de l’antiga ciutat minoica de Knossos, capital de la Creta minoica, una de les més grans civilitzacions de l’antiguitat al Mediterrani. És la seu de palau del mitològic rei Minos i de l’emblemàtic laberint… residències, frescos, palaus,… un passeig pel passat de la mà d’un guia turístic oficial.

En acabar, dinar i trasllat a la bella Chania.

Nit a Chania.

Dia 3, 14/09. Gorja de Katholiko. Chania.

Des de Chania anem per carretera fins la veïna península d’Akrotiri. El nostre itinerari d’avui comença a l’antic monestir venecià (s.XVI) de Gouverneto, des d’on ens iniciem el descens cap al mar per la preciosa Gorja de Katholiko. Passarem per la petita i pintoresca ermita rupestre de Panagia Arkoudhiótissa (“de l’ós”…ja veureu per què…). La gorga es fa més estreta i ens porta fins al bonic Monestir de Katholiko, construït dins la roca, penjat sobre la gorja, en un entorn amb un ambient molt especial. Continuem passejant-nos per la història monàstica de l’indret fins arribar al mar blau turquesa, a un petit fiord que els monjos feien servir com a port natural.

Desnivells aproximats de +350m / -350m. Uns 11km de distància.

Nit a Chania.

Dia 4, 15/09. Península de Gramvousa. Balos i Tigani. Omalos.

Trasllat a l’extrem Nord-Oest de Creta, a la deshabitada península de Gramvousa, una península llarga i estreta que ens ofereix paisatges de somni de platges blanques i penya-segats que s’enfonsen en un mar turquesa. Seguirem un itinerari que ens durà a la Platja de Balos, al Cap de Tigani i per les alçades de la Península de Gramvousa.

Desnivells aproximats de +350m / -350m. Uns 12km de distància.

A la tarda, trasllat al poble d’interior d’Omalos, al bell altiplà homònim. A una cota de 1000m, al cor de les muntanyes blanques, Lefka Ori, és una planura fèrtil envoltada de cims. Aquests altiplans són un tret distintiu de les muntanyes de l’illa.

Nit a Omalos.

Dia 5, 16/09. Omalos – Agia Roumeli. Gorges de Samaria.

Avui travessarem, en baixada, les Gorges de Samaria. Presumeixen de ser les gorges més llargues d’Europa, amb més de 16km, i són un espectacle de la potència de l’erosió fluvial sobre la roca, amb amplades que oscil·len entre els 150m i els 3m, i alçades verticals de fins a 500m per sobre dels nostres caps. Convertides en Parc Nacional al 1962 per preservar la cabra salvatge de Creta, les Gorges de Samaria són una de les millors experiències de senderisme a l’illa. Envoltats d’aquest ambient superb de roques i vegetació endèmica, amb la presència d’alguna petita ermita i el poble abandonat de Samaria, la gorja ens oferirà al final del recorregut una porta oberta al mar de Líbia. Arribada al poblet d’Agia Roumeli, només accessible a peu o per mar.

Desnivells aproximats de -1250m. Uns 16km de distància.

Possibilitat de gustós i ben merescut bany reparador.

Nit a Agia Roumeli.

Dia 6, 17/09. Agia Roumeli – Loutro, Marmara.

Des d’Agia Roumeli seguirem la costa fins a Loutro. En el primer tram, a prop del mar, per bosquets de pins, fins a la capella bizantina d’Agios Pavlos. Possibilitat de banys gustosos abans d’enfilar la pujada que ens durà 150m pel damunt, al nostre balcó sobre les aigües d’un blau enlluernador. Darrer tram de baixada a la petita badia de Marmara, un racó de marbre blanc banyat per aquest mar turquesa… a on podrem regalar-nos amb un banyet de plaer abans de dinar… Després, encara tindrem una bona estona per gaudir d’aquest racó magnífic, a l’ombra, al sol o en remull. L’última part de l’itinerari ens durà a Loutro, passant per les restes d’un antic fort venecià.

Desnivells aproximats de +500m / -500m. Uns 16km de distància.

Nit a Loutro, a on només s’hi arriba a peu o en vaixell. Possibilitat de banys al mateix Loutro.

Dia 7, 18/09. Loutro – Chora Sfakion. Anopoli.

Avui també caminarem seguint la línia de la costa. Sortim a peu de Loutro i ens anirem trobant amb cales gustoses a on podrem satisfer el plaer d’un bany (o més d’un!). Aturada a la platja de Ghlika Nera, de la que es diu que és una de les més boniques de Creta. Darrers banys abans del tram final de camí que ens durà a Chora Sfakion.

Desnivells aproximats de +150m / -150m. Uns 5 km de distància.

Un cop a Chora Sfakion, trasllat a zona rural de l’interior, a Anopoli.

Nit a Anopoli.

Dia 8, 19/09. Gorja d’Imbros. Heraklion.

Trasllat al poble d’Imbros, a on comença la nostra ruta d’avui de baixada per la Gorja d’Imbros.
Descens a peu per una de les gorges més interessants de Creta, entre parets de roca impressionants que a trams es fa tan estreta que es poden tocar les dues bandes estirant els braços. Un racó excepcional de solitud, roca i vegetació supervivent. Final a Komitades, des d’on ens traslladarem per carretera a Heraklion.

Desnivells aproximats de -600m. Uns 7km de distància.

Nit a a Heraklion.

Dia 9, 20/09. Heraklion. Vol de tornada.

Matí lliure per visitar l’interessantíssim museu arqueològic d’Heraklion, amb peces precioses de la cultura minoica, per passejar pel seu centre històric, barreja de fortificacions venecianes, animats mercats i esglésies,…o el que vuguis.
Després de dinar, trasllat a l’aeroport i vol de tornada a Barcelona (a mitja tarda).

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Itinerari

Nivell

Itineraris per camins fresats i en bon estat, sense dificultat tècnica. Sovint pedregosos.

Desnivells diaris acumulats de pujada i de baixada de màxim +500m i -600m, tret del dia en que baixem la Gorja de Samària, a on tenim un desnivell de baixada de 1250m (és un camí molt fresat i fàcil, tindrem tot el dia per fer-lo…). Distància diària entre 5 i 16km. Veure detall al Dia a dia. Entre 3 i 6 hores de caminada efectiva diàries.

Documentació, Vacunes, Sanitat i altres

Per viatjar a Grècia, cal DNI o Passaport amb validesa mínima de 3 mesos a la data de sortida del país.

No es necessari tramitar cap visat per aquest viatge.

No hi ha cap vacuna obligatòria.

Us aconsellem que consulteu la següent web del MAEC per tenir més informació sobre Documentació, Vacunes, Sanitat, Seguretat i altres recomanacions oficials:
https://www.exteriores.gob.es/es/ServiciosAlCiudadano/Paginas/Detalle-recomendaciones-de-viaje.aspx?trc=Grecia

Material

  • Botes de senderisme.
  • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
  • Barret, ulleres de sol.
  • Pals per caminar, recomanats.
  • Banyador, tovallola i xancles.
  • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preus

1339 € sense vols
1699 € amb vols i sense taxes

Suplement grup 12 o 13 pax: 30€
Suplement grup 8 a 11 pax: 45€

Nombre mínim de participants: 8
Nombre màxim de participants: 16

Inclou

  • Els vols entre Barcelona i Heraklion, via Atenes, sense taxes (només per l’opció amb vols inclosos, places amb vols inclosos limitades, consulta’ns disponibilitat). Vols amb equipatge de mà i maleta facturada incloses.
  • Tots els allotjaments i esmorzars de tots els dies, en total 8 nits. Esmorzar continental.
  • Tres sopars (a Omalos, a Loutro i a Anopoli) i quatre dinars tipus picnic (els Dies 3, 4, 5 i 8).
  • El guia de muntanya de Bonviure durant tota l’estada.
  • La guia turística oficial a Knossos.
  • Tots els desplaçaments del grup en vehicle necessaris per seguir el programa del Dia a dia, inclòs un dia en 4×4.
  • El transport de l’equipatge cada dia entre els allotjaments.
  • Les entrades a les Gorges de Samaria i Imbros.
  • Assegurança d’accidents a muntanya.
  • Assegurança bàsica de viatge i trekking.
  • Direcció i gestió tècnica del viatge.
  • L’IVA.

No Inclou

  • Les taxes aèries (134€ a 22/12/2023).
  • Els àpats no esmentats com a inclosos.
  • Les begudes o consumicions que no estiguin incloses en els menús.
  • Les entrades a jaciments, museus o monuments. Els transports dins Heraklion i Chania i els que opteu per utilitzar pel vostre compte.
  • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Allotjaments

Dues nits en hotel a Heraklion (la primera i la darrera nit), en habitacions dobles amb bany.
Dues nits en hotel a Chania, en habitacions dobles amb bany.
Una nit en hotel o apartaments a Omalos, en habitacions dobles amb bany.
Una nit en hotel o apartaments a Agia Roumeli, en habitacions dobles amb bany.
Una nit en hotel o apartaments a Loutro, en habitacions dobles amb bany.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking per cobrir incidents que puguin succeir durant el viatge i també els accidents i les malalties (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Per aquest destí és molt recomanable disposar de la tarja sanitària europea, que abarateix costos d’assistència i estalvia tràmits. Aquesta tarja és gratuïta i es pot tramitar directament per internet (i es rep al domicili al cap d’uns dies). Aquí en teniu l’enllaç per si voleu més informació i sol·licitar-la: https://w6.seg-social.es/solTse/jsp/Entrada.jsp

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 300 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel•lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.
GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Viatge molt recomanable “

5 / 5 Albert Barrieras

“Viatge molt recomanable en el que hem visitat uns llocs impressionants i que gràcies a la bona organització i la professionalitat de la guia ha fet possible que gaudíssim d’unes bones vacances. “


“viatge excelent “

5 / 5 Lili Stojanovic

“Ha estat un viatge excelent on hi havía el gaudir la natura combínat amb coneixer la cultura d´un poble. “


“Un paisatge preciós “

5 / 5 Victòria Riera

“Un paisatge preciós arran d’un mar blau i amb unes vistes immillorables. Uns banys magnifics i reparadors. Tot i la duresa de l’excursió a les muntanyes blanques i l’austeritat del paisatge al llarg del recorregut, el premi un un cop arribats al cim, va ser una molt grata experiència.. “


“viatge molt variat “

4 / 5 Rosa Tulsa 

“Un viatge molt variat , amb impressionants paisatges , bones caminades i àpats correctes, sans i abundants… la guia, ha fet que tot anés prefecte i ha mantingut al grup amb molt bon rotllo . “

Bonviure Trek
GC1829

626 887 243
De dilluns a divendres de
09.00 a 14.00 h
16.00 a 18.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram