30 Novembre – 08 Desembre 2024

Cap d’Any a Jordània.
Deserts de Dana i Wadi Rum, Mar Morta, Petra, Mar Roig, …

Nivell Baix

Caràcter: Moderat
Desnivells: 250-550m
Forma física: Activa / bona condició física
Ritme de pujada: 250m/hora

Estada itinerant i travessa amb suport

Hotels, hostal i campaments

Un dels millors viatges de senderisme.

Un equilibri perfecte, un viatge amb un ritme marcat pels preciosos contrastos del desert, els peixos de colors dins el corall, la història i la seva arquitectura enmig d’un paisatge natural espatarrant… un viatge com un somni en voltats de dunes i surant sobre un mar salat…on serem de nou els protagonistes, en el país més segur i tranquil d’Orient.

Fotos Cap d’Any 2019

Fotos Cap d’Any 2018

Fotos Cap d’Any 2017

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

  • Caminarem entre els paisatges naturals més bonics de la regió: la Reserva de la Biosfera de Dana, el desert -Parc Nacional – de Wadi Rum, les gorges i muntanyes de Petra -Patrimoni de la Humanitat per la Unesco-.
  • El país més segur i tranquil d’Orient.
  • Excel·lent contrast de paisatges, colors, textures, etc: desert, dunes, muntanyes, gorges, banys, meravelles arquitectòniques.
  • Hospitalitat beduïna, bon menjar i bon equilibri en còmodes hotels de 4 i 3 estrelles i tres dies en campaments ben condicionats per descansar a gust enmig del desert.
  • Hem triat la millor ruta possible i hem prioritzat les caminades i el paisatge natural per sobre de les visites, però no ens deixarem res del més important de la zona: Dana, Mar Morta, Petra, Wadi Rum, Mar Roig, etc.
  • Un país amb una història apassionant en que les gran cultures han deixat la seva empremta: hitites, egipcis, grecs, perses, romans, cristians, otomans, àrabs, etc. Coneixerem aquests valors històrics i a més a més els assaborirem amb la rica gastronomia dels país que és un compendi de la cuina oriental: Mansaf, Muskan, Sish Kabab… i per acabar un dels seus dolços … el Konafa.

Dia a Dia

Dia 1, 30/11. Barcelona – Amman – Madaba.

Dia 2, 01/12. Madaba – Reserva Natural de Dana.

Dia 3, 02/12. Trekking al Wadi Ghuwair – Petra.

Dia 4, 03/12. Petra.

Dia 5, 04/12. Little Petra i el Monestir. Wadi Rum.

Dia 6, 05/12. Trekking pel Wadi Rum.

Dia 7, 06/12. Trekking pel Wadi Rum. Trasllat a Aqaba, Mar Roig. Snorkel opcional.

Dia 8, 07/12. Aqaba – Mar Mort – Madaba.

Dia 9, 08/12. Madaba – Amman – Barcelona.

Dia 1, 30/11. Barcelona – Amman – Madaba.
Vol des de Barcelona amb escala a Istanbul i arribada a l’aeroport de Amman. Trànsfert cap al nostre Hotel a la ciutat de Madaba (uns 30 minuts).

Nit a hotel.

Dia 2, 01/12. Madaba – Reserva Natural de Dana.
Avui ens traslladarem per carretera des de Madaba a la Reserva de la Biosfera de Dana (unes 2 hores i mitja de carretera), a on farem un trekking gustós. Comencem el viatge caminant i gaudint d’un entorn únic: la Vall de Dana és d’una gran bellesa i biodiversitat de fauna i flora. Aquesta zona és un punt de trobada d’espècies provinents d’Europa, Àsia i Àfrica. Això és el que la fa única. Seguirem el sender «Shak Al-Reesh», una curta caminada d’una bellesa inesperada entre formacions rocoses capritxoses i valls ombrívoles.
Temps de caminada: 2 – 3 h de marxa. Uns 3,5km, desnivells aproximats: +200m, -200m
En acabar, trasllat al poble de Shoubak (una mitja hora de carretera).
Nit en hotel a Shoubak.

Dia 3, 02/12. Trekking al Wadi Ghuwair – Petra.
Després de l’esmorzar, curt trasllat (uns 25 minuts) fins al punt d’inici de l’excursió d’avui, pel Wadi Ghuwair, en travessa fins a Feynan. Aquest itinerari va per l’interior d’una de les gorges més espectacular que es poden fer a peu, sense cap dificultat més enllà d’acabar amb les botes una mica molles.
Temps de caminada: 6-7 h. Uns 15km, desnivells aproximats: -450m
En acabar, trobarem els jeeps que ens duran (1 hora i mitja de trasllat aproximadament) fins a Wadi Musa – Petra, a on ens allotjarem les dues nits següents.
Nit en hotel a Petra.

Dia 4, 03/12. Petra.
Dia per visitar i conèixer la ciutat de Petra, Patrimoni de la Unesco, amb el nostre guia local. Farem un recorregut en que prevaldrà el senderisme, doncs Petra és un indret tant al·lucinant des del punt de vista arquitectònic com natural.
Al matí, el nostre guia local ens acompanyarà pel passat d’aquesta sorprenent ciutat Nabatea i ens parlarà sobre els seus elements més rellevants. Entrarem a al ciutat travessant la cinematogràfica gorja del Siq, d’un quilòmetre de llargada i al final de la qual ens toparem, com una aparició, amb el monument més sorprenent i fascinant de Jordània: El Tresor. També visitarem amb el guia local el Teatre, les Tombes Reials, les Façanes i el Carrer de les Columnes. Visita guiada que ens permetrà descobrir els racons d’aquesta misteriosa Ciutat considerada una de les meravelles del món i que va ser excavada en la roca rosa entre els anys 300 i 400 AC.
Després, temps per dinar i després, pots continuar amb una visita més «caminadora» amb el guia de Bonviure, que et durà per gorges i gorgetes fins a un dels punts panoràmics més interessants de l’enclavament: l’Altar del Sacrifici. Un itinerari que s’aparta dels indrets més turístics i et farà gaudir de la Petra menys concorreguda i la vista des des les alçades.

Temps de caminada: 5-6 h (repartides entre matí i tarda). Matí, uns 4km, desnivell menyspreable. Tarda, uns 9km, desnivells aproximats: +250m, -250m
Allotjament en Hotel.

Dia 5, 04/12. Little Petra i el Monestir. Wadi Rum.
Després d’esmorzar, curt trasllat a Little Petra (Siq al-Barid), una petita gorja deliciosa de 450m, com el seu nom indica, una «petita Petra», tanmateix farcida d’element interessants i diferenciats, que visitarem. Després emprendrem la nostra caminada d’ascens fins a l’espectacular Monestir de Petra (Al-Deir), per un preciós paisatge panoràmic de gorges i roca. Enclavat en una cota elevada, gaudirem de la bellesa de l’indret i el bell edifici excavat en la roca abans d’iniciar el nostre descens pels populars 850 graons del Monestir, fins a les cotes baixes de Petra.
Retorn pel Tresor i el Siq a l’entrada general de Petra. Trasllat al Parc Nacional del Wadi Rum (unes 2 hores) i al poble de Rum en el nostre transport privat. Un cop allà, ens anirem en jeeps fins al campament fix de la primera nit al desert, a temps per instal·lar-nos en els nostres bungalous i gaudir de la primera posta de sol del Wadi Rum. Sopar beduí en un indret màgic.
El Parc Nacional del Wadi Rum és un dels deserts muntanyosos més imponents del món. Ens deixarem portar cap a un paisatge lunar espectacular de valls immenses i imponents muntanyes de gres “arenisca” que sobresurten per damunt la sorra de color rosa i blanc i a on les postes de sol s’inunden com en un somni fet realitat de roses, taronges i ocres.

Temps de caminada (a Petra): 5 – 6 h. Uns 16km, desnivells aproximats: +350m, -450m
Nit en campament fix en mig del desert.

Dia 6, 05/12. Trekking pel Wadi Rum.
Després d’esmorzar començarem el nostre primer dia sencer de ruta a través del desert del Wadi Rum. Caminarem per un oceà groc ocre esquitxat de torres i cúpules de gres gegants que s’estenen fins a l’infinit. Passarem per magnífics congosts, dunes de sorra blanca i rosa i veurem ponts de roca natural.

Temps de caminada: 6 – 7 h. Uns 16km,
Nit en campament fix en mig del desert.

Dia 7, 06/12. Trekking pel Wadi Rum. Trasllat a Aqaba, Mar Roig. Snorkel opcional.
Darrer dia de trekking al desert. Aquest darrer dia aprofitarem el matí per gaudir per darrera vegada dels colors del desert. Arribarem caminant fins al poble de Rum.
Un cop allà, dinar abans d’agafar el nostre minibus fins a Aqaba (al voltant de 1 hora i mitja)
Arribarem a Aqaba, a la costa del Mar Roig, ens instal·larem a l’hotel, i tindrem la tarda lliure: per descansar i relaxar-nos, per fer una banyada a la platja pública del Mar Roig, per passejar-nos pels seus socs “zocos”, mercats a l’aire lliure… o per llogar unes hores de snorkel o busseig en el mar de coralls. Mig dia per poder gaudir de l’ambient de la petita costa de Jordània.

Temps de caminada (al Wadi Rum): 4-5 h. Uns 11km. Desnivells menyspreables.
Allotjament en Hotel.

Dia 8, 07/12. Aqaba – Mar Mort – Madaba.
Dia de trasllat cap a Amman tot fent una aturada, indefugible, per visitar…i banyar-nos! al Mar Mort. El Mar Mort és el punt més baix del planeta i amb la taxa de salinitat més alta del món, amb una increïble flotabilitat. Ens podrem banyar en les seves aigües curatives i gaudir de l’experiència sorprenent de “caminar” sobre l’aigua. Per la tarda, trasllat cap a Madaba, a on ens allotjarem.

Allotjament en Hotel.

Dia 9, 08/12. Madaba – Amman – Barcelona.
Al matí, trasllat a l’aeroport per agafar l’avió de retorn a Barcelona amb escala a Istanbul.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Nivell

Caminades generalment fàcils amb trams rocosos per gorges, desert i dunes. A Dana i Petra, uns 250 metres de mitjana de desnivells. A Wadi Rum, no hi ha desnivell, és desert pla, però es camina per la sorra. Recorreguts diaris d’uns 16 km.

Material

  • Botes de senderisme.
  • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
  • Barret, ulleres de sol.
  • Pals per caminar, recomanats.
  • Sac de dormir d’hivern per les nits al Wadi Rum.
  • Banyador, tovallola i xancles.
  • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Allotjaments

El viatge compta amb 9 nits, d’aquestes 7 són en hotel i 2 en campaments.

La majoria dels hotels són el que aquí serien hotels de 3 estrelles, en tots ells estarem en habitacions dobles amb bany. Us en passem un exemple del que farem servir https://edomhotelpetra.com/

Els campaments estan ben condicionats. Estarem dues nits en campaments fixes a on dormirem en una mena de bungalous amb 2 llits, mantes i coixins. Aquí tindrem WCs i dutxes bàsics (aigua a temperatura ambient i escassa) i un edifici-menjador.

Els viatges de senderisme o trekking de Bonviure: allotjaments, trànsferts i convivència

En tots els nostres viatges preval el caràcter de senderisme i de viatge per sobre del caràcter turístic convencional. Això normalment ens obliga a emprar serveis d’allotjament, trànsferts i d’altres que no són els estàndards, degut precisament al valor de cercar allò més autèntic possible dins d’un viatge de senderisme comercial que garanteixi un satisfactori, fàcil i com més estret millor contacte amb la natura. Aquest fet implica que molts dels allotjaments i trànsferts que emprem els escollim en equilibri entre la comoditat-correcció-pràctic i la ubicació especial per allotjar-nos o realitzar les caminades. Per tant no som una agència de viatges que cerquem els allotjaments segons el luxe o comoditat extra que atorguen. Per tant abans d’apuntar-vos a un viatge assegureu-vos que els allotjaments són els vàlids per vosaltres i no doneu per assentat que el tipus d’allotjament –categoria, comoditat, etc- que vàreu tenir en un viatge nostre anterior es doni en el present o futur, cada viatge és diferent i alhora està pensat per satisfer als participants. Però alhora no podem satisfer en tots els viatges la mateixa categoria d’allotjament.

Bona part dels nostres viatges es desenvolupen en països poc desenvolupats –o bé en zones de països occidentals amb pocs serveis- en que el grau d’infraestructures en vies de comunicació i d’allotjaments és molt bàsica i alhora els costums i ritmes horaris són ben diferents als occidentals, per tant el grau d’imprevistos possibles també és elevat. Sempre treballem per a minimitzar al màxim aquest imprevistos però heu de ser conscients de que si el destí que us apunteu és dins aquest tipus de països els imprevistos són possibles.

En tots els nostres viatges la relació amb el grup i amb el guia és molt estreta, es camina, es menja, es comparteixen inclemències meteorològiques i a vegades es dorm en grup –refugis, albergs, etc-. És imprescindible, doncs, que quan us apunteu a un viatge de senderisme o trekking sigueu conscients de que és un viatge en grup i que el vostre comportament i estat d’ànim ajuda, en ser positiu, al bon desenvolupament del viatge molt més que en un viatge convencional.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking per cobrir incidents que puguin succeir durant el viatge i també els accidents i les malalties (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant).

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·lació), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 250 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Experiència molt satisfactòria”

4 / 5 Esperança Mulet

“Experiència molt satisfactòria per conèixer el país. Les caminades per Petra i Wadi Rum fantàstiques. “


“Una experiència que cal no perdre’s”

5 / 5 Lluïsa Gonzàlez

“Petra i el Siq no deixen indiferents a ningú. La petita Petra tota una sorpresa.I els colors i l’amplitud a Wadi Rum”

 


“Una experiència inolvidable”

4 / 5 Joan Mesas

“Una experiència inolvidable per la ciutat de Petra, els trekkings i la convivència amb els beduins i els companys de viatge al Wadi Rum i la meravellosa sensació de veure corall i peixos exòtics tan a prop. “

 


“Un viatge ple d’emocions”

5 / 5 Constanze Schnarchendorf

“Un viatge ple d’emocions, aquest!!”

Bonviure Trek
GC1829

626 887 243
De dilluns a divendres de
09.00 a 14.00 h
16.00 a 18.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Instagram