10 – 22 Agost 2024

Kirguistan, Trekking al Pamir: travessa per la Vall de Kojokelen, Camp Base del Pic Lenin i Yukhin Peak (5130 m).

Nivell Mig

CarĂ cter: Desafiant
Desnivells: 850-1150m
Forma fĂ­sica: Entrenada

Travessa amb suport

Hotel, casa d’hostes, iurta i tendes en campaments fixos

1619 € sense vols

1989 € amb vols internacionals i sense taxes

PensiĂł completa tots els dies

El Pamir Ă©s una serralada Ăşnica i original. La seva dimensiĂł i la seva bellesa sĂłn realment espatarrants. Paisatges impressionants i natura verge Ă©s el que atrapa al viatger. Un entorn on descansar del mĂłn i el seu enrenou, per sentir llibertat i per emocionar-se.
Després del trekking d’aclimatació per la Vall de Kojokelen anirem fins al Camp Base del Pic Lenin on ens sentirem petits contemplant els cims que ens envolten. Des d’aquest punt és des d’on sortirem també per ascendir el Yukhin Peak.

EL PAMIR
Les muntanyes del Pamir, situades a l’Ă€sia Central, formen un altiplĂ  de prop de 100.000 km² a entre 3.000 i 4.000 m de mitjana sobre el nivell del mar. Estan formades per la junciĂł o “nus” de les serralades del Tian Shan, Karakoram, Kunlun i Hindu Kush. SĂłn unes de les muntanyes mĂ©s altes del mĂłn. Estan situades al Nord de l’Himalaya i per aquest motiu no reben l’efecte del monsons a l’estiu fet que els hi atorga un gran interès als viatgers i muntanyencs per poder realitzar itineraris semblants als del Nepal en ple estiu.

Ă€lbum de Fotos de l’Estiu 2023

boton_reservas_solo_pek

Punts Forts

 • Poder fer realitat el somni de fer un 5000 en ple estiu amb una bona organitzaciĂł, aclimataciĂł i amb la comoditat de camps d’altura amb molts serveis i amb l’elecciĂł optativa de tenda individual.
 • La vivència d’un gran viatge ple de contrastos: el paisatgĂ­stic i el cultural amb el contacte amb la cultura kirguisa dels pastors, emparentada amb els mongols ètnicament, amb l’ús de iurtes en alçada per pasturar el ramats nòmades de cavalls, camells, cabres i ovelles.
 • Kirguistan, un paĂ­s ben organitzat que s’ha modernitzat i obert al turisme, fet que facilita la logĂ­stica en indrets remots i permet l’organitzaciĂł de treks amb molta bona resoluciĂł.
 • A part dels dies centrals destinats a l’ascensiĂł amb un paisatge immens de cims nevats, farem una aclimataciĂł per la vall del Kojokelen envoltats de cims nevats i pendents rogencs, trescant per colls, valls pastures amb vistes espatarrants. D’aquesta manera podrem gaudir millor dels paisatges del muntanyam de Pic Lenin amb una millor aclimataciĂł adquirida.
 • Fora de les ciutats, dormirem en campaments fixos, còmodes (tendes de dos persones a on es pot estar de peu, amb matalassos i aĂŻllament del terra), en casa d’hostes i en una de les tradicionals iurtes.
 • Transport de bagatges inclòs quan es necessari, per que caminis amb el mĂ­nim pes a l’esquena.
 • Completen el viatge les visites culturals als monuments, mercats i cascs antics de Bishkek i Osh i un final entre boscos i rius cabalosos al Parc Nacional de Ala Archa.
 • Amb una de les millors companyies del mercat actual pels vols internacionals, Turkish Airlines.
 • Inclou assegurança de viatges, trekking i cancel·laciĂł inclosa (veure apartat “Assegurances”).

Dia a Dia

Dia 1, 10/08. Barcelona – Bishkek.

Dia 2, 11/08. Bishkek – Osh.

Dia 3, 12/08. Osh – Kojokelen. Cascada de Kojolen i Gruta Blava.

Dia 4, 13/08. Trekking per la Vall de Kojokelen.

Dia 5, 14/08. Jiptyk Pass (4175 m). Trekking per la Vall d’Alay i Transfer al Camp Base del Pic Lenin (3600 m).

Dia 6, 15/08. Trekking d’aclimataciĂł a l’aresta del Pic Petrovsky (4170 m).

Dia 7, 16/08. Trekking fins al Camp Base Avançat (4400 m).

Dia 8, 17/08. AscensiĂł al Yukhin Peak (5130 m).

Dia 9, 18/08. Trekking de tornada al Camp Base.

Dia 10, 19/08. Camp Base – Osh. Visita a Osh.

Dia 11, 20/08. Osh – Bishkek. Visita a Bishkek.

Dia 12, 21/08. Parc Natural d’Ala-Archa i Bishkek.

Dia 13, 22/08. Vol de tornada.

Dia 1, 10/08. Barcelona – Bishkek.
Sortida de Barcelona. Arribada la matinada del dia 11 d’agost a l’aeroport de Bishkek. Trasllat a l’hotel de Bishkek per descansar.

Dia 2, 11/08. Bishkek – Osh.
Al matĂ­ descansem a l’hotel fins a l’hora d’anar a dinar.
Dinar a Bishkek abans d’anar a l’aeroport per agafar el vol interior a Osh. Un cop allĂ , briefing amb els vostres guies per preparar el trekking. Temps lliure abans del sopar.

Nit en hotel a Osh.

Dia 3, 12/08. Osh – Kojokelen. Cascada de Kojolen i Gruta Blava.
Trasllat en vehicles fins a Kojokelen passant pel Papan Pass (1700m) i el Kojokelen Pass (3200m) -unes 3 hores de vehicle, 95km-. Primer contacte amb el territori: petita caminada per estirar les cames a la vall de Kojokelen, entre penya-segats vermells, fins a la cascada de Kojokelen i  la Gruta Blava.

Nit en casa d’hostes a 2200 m a la Vall de Kojokelen.
DistĂ ncia: 6-8 km. Desnivells: +200 m , -200 m

Dia 4, 13/08. Trekking per la Vall de Kojokelen.
El nostre itinerari d’avui ressegueix tota la vall de Kojokelen per un camí ample i còmode que ens permet gaudir del paisatge, dels colors i de la gent que trobarem al llarg del recorregut, famílies kirguises a les seves Iurtes.
Comencem també avui el procés d’aclimatació a l’altura. Ens instal·larem gairebé al final de la vall, en les tradicionals iurtes, a cota 3300m.

Nit en iurtes a 3300 m.
DistĂ ncia: 18 km. Desnivells: +1100 m

Dia 5, 14/08. Jiptyk Pass (4170 m). Trekking per la Vall d’Alay i Transfer al Camp Base del Pic Lenin (3600 m).

L’esforç de la pujada al Jiptyk Pas (4170 m) queda recompensat pel camí i per les espatarrants vistes des del coll cap al Pic Lenin i les muntanyes que l’envolten. Un gran mirador on (si el temps ens deixa) cal fer una bona aturada abans de començar el descens cap a la Vall d’Alay. Trasllat en vehicle privat (unes 2 hores, 40km) fins Achik-Tash, al Camp Base del Pic Lenin, a 3600 m d’altura, on passarem la nit en el nostre campament.

Nit en campament fix a 3600 m.
DistĂ ncia: 14 kms. Desnivells: +800 m, -950 m

Dia 6, 15/08. Trekking d’aclimataciĂł a l’aresta del Pic Petrovsky (4170 m)
Trekking d’aclimatació: ens enfilarem a la senzilla cresta del Pic Petrovsky, fins a 4170m. Estem en la alta muntanya de Kirguistan, prats verds, glaceres i cims imponents formaran part del paisatge d’aquests propers dies. Tornada al camp base i nit en tendes de campanya.

Nit en campament fix a 3600 m.
DistĂ ncia: 12 kms. Desnivells: +600 m, -600 m

Dia 7, 16/08. Trekking fins al Camp Base Avançat (4400 m)
Pujada fins al Camp Base Avançat (4400m). El camí ressegueix la vall glaciar de la glacera del Pic Lenin. Podem veure la glacera a partir del Camp Base Avançat i ens imaginem quan aquesta arribava fins bastant més avall no fa gaires anys.

Nit en campament fix a 4400 m.
DistĂ ncia: 13 kms. Desnivells: +950 m, -150m

Dia 8, 17/08. AscensiĂł al Yukhin Peak (5130 m)
Dia de matinar i, si la meteo i les forces ens ho permeten, fer cim. L’ascensió a aquest cim de 5130 metres, tècnicament assequible, ens permet veure des de dalt la enorme paret de gel del Pic Lenin. Un cim de vistes i contrastos.

Dormirem una segona nit en el Camp Base Avançat, a 4400m.
DistĂ ncia: 6 kms. Desnivell: +750 m.

Dia 9, 18/08. Trekking de tornada al Camp Base
Dia tranquil de tornada al Camp Base on aprofitarem per celebrar el cim i descansar.

Nit en campament fix a 3600 m.
DistĂ ncia: 13 kms. Desnivells: +150 m, -950m

Dia 10, 19/08. Camp Base – Osh. Visita a Osh.
Dia de trasllat i tornada a Osh (unes 6h, 265km). Sortirem després d’esmorzar per arribar a primera hora de la tarda a Osh.
Visita de la ciutat. Osh Ă©s la segona ciutat mĂ©s gran del paĂ­s. La llegenda diu que va ser fundada pel Rei SalomĂł i era un punt important dins la Ruta de la Seda. Resta del dia per fer-ne una visita turĂ­stica: anirem a Suleiman-Too (1060 m. la Muntanya de SalomĂł) i farem un passeig pel basar (el mercat mĂ©s gran d’Ă€sia Central).

Nit en hotel a Osh.

Dia 11, 20/08. Osh – Bishkek. Visita a Bishkek.
Pel matĂ­ vol Osh – Bishkek. En arribar a Bishkek, ens instal·larem a l’hotel i anirem a fer una visita turĂ­stica de les principals places i carrers de la capital.

Nit en hotel a Bishkek.

Dia 12, 21/08. Parc Natural d’Ala-Archa i Bishkek
Pel matí anirem fins al Parc Natural d’Ala-Archa, molt proper a Bishkek. Caminada fins a la Cascada d’Ak-Sai. Per la tarda retorn a Bishkek i passejada pel Basar de Bishkek.

Nit en hotel a Bishkek.
DistĂ ncia: 9 kms. Desnivells: +700 m, -700m

Dia 13, 22/08. Vol de tornada
Trasllat a l’aeroport i tornada cap a casa.

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixin.

Itinerari

Nivell

Durant els dies de trekking, desnivells diaris mitjos d’uns +750m/ -400m. Dos dies superem els + 1000m i un dia de descens de 1350m. Recorregut diaris al voltant dels 13 km ( 2 dies de 18km ) . Horari mĂ xim 8h de marxa al dia, horari mig 6-7h de marxa al dia. En general, senders còmodes i fressats, sense dificultat tècnica. Alguns trams pedregosos i de tartera.
4 dies es dorm per damunt de 3000m i 2 dies per damunt de 4000 m.

Us esteu apuntant a un viatge de senderisme i això comporta una gran satisfacció com a viatgers i esportistes, però aquests es desenvolupen en indrets remots i/o de difícil accés, fet que comporta també una exigència de responsabilitat per part dels participant abans d’apuntar-se i durant l’activitat, ja que el vostre nivell físic i de salut s’ha d’adaptar bé al les necessitats dels itineraris previstos i anunciats. Alhora s’accepta que qualsevol possible rescat o assistència en un accident o malaltia en zones allunyades no sempre és fàcil ni còmode. Així com, que en cas d’una possible extracció d’urgència o rescat i la posterior assistència mèdica -malgrat estar molt ben organitzada tant per nosaltres com per la resta d’agents implicats: asseguradora, serveis mèdics i de rescat, etc.- no sempre estarà l’afectat acompanyat per una persona coneguda del grup o pel guia.

Nota important sobre els viatges amb trekking en altura

La major part del trekking d’aquest viatge transcorre per sobre dels 3000m i els 4000m, amb una ascensiĂł (opcional) que supera els 5000m. Es fan 4 pernoctes per sobre de 3000m, i 2 per sobre de 4000m. El programa proposat segueix les pautes d’aclimataciĂł habituals en aquesta zona, millorades amb el trekking de 3 dies a la Vall de Kojokelen. No obstant això, aquesta activitat no estĂ  absenta de risc degut a la possible apariciĂł de sĂ­mptomes associats al mal d’altura.
Es necessari que avalueu abans la vostra condició física per a que sigui l’adequada per a realitzar l’esforç descrit en l’anterior apartat de Nivell.

DocumentaciĂł, Vacunes, Sanitat i altres

Per viatjar al Kirguistan cal tenir el Passaport amb 6 mesos de vigor a la data de sortida del paĂ­s.

No es necessari tramitar cap visat per aquest viatge.

No hi ha cap vacuna obligatòria.

Us recomanem que consulteu la següent web del MAEC per tenir més informació sobre Documentació, Vacunes, Sanitat, Seguretat i altres recomanacions oficials: https://www.exteriores.gob.es/es/ServiciosAlCiudadano/Paginas/Detalle-recomendaciones-de-viaje.aspx?trc=Kirguist%c3%a1n

Material

Passaport (en vigor almenys 6 mesos després de la sortida del Kirguiztan). No cal visat.
Roba de senderisme d’hivern per capes pel trekking (samarretes d’interior + folre polar o jaqueta plomes + jaqueta impermeable-paravent). Buff, gorra per abrigar, guants d’hivern, ulleres de sol filtre 4 amb protecciĂł 100% UV, cremes solars factor protecciĂł 40-50 o mĂ©s, barret pel sol… En general, protecciĂł tant pel fred com pel sol.
Botes de trekking i mitjons adequats.
Sac de dormir d’hivern. Si no en tens el pots llogar allà.
Frontal i piles de recanvi.
Recomanem bastons de senderisme.
Cantimplora mĂ­nim 1l amb funda aĂŻllant.
Farmaciola personal.
Bossa de viatge amb la resta de roba i afers personals. Tovallola i xancles.

Setmanes abans del viatge us enviarem la informaciĂł completa per preparar tot el necessari pel viatge.

La vostra Motxilla

Dins la motxilla nomĂ©s caldrĂ  dur els afers per la ruta del dia (roba, menjar, aigua, efectes personals, farmaciola,…). Per tant, cal que dugueu una motxilla mitjana, d’uns 25 -30 litres. Amb protector de pluja.
La resta del vostre equipatge serĂ  transportat per cavalls o camĂ lics. AtenciĂł!! Pes mĂ xim limitat a 7kg per persona al trekking del Kojokelen-Alay i al del Yukhin Peak (dos dies, els que anem d’un campament a l’altre).

Preus

1619 € sense vols
1989 € amb vols internacionals i sense taxes
PensiĂł completa tots els dies

Suplement per habitació individual als hotels i tenda als trekkings (totes les nits menys les 2 al Kojokelen): 250€ (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat).

Suplement si el grup és de 12 o 13 persones: 25 €
Suplement si el grup és de 10 o 11 persones: 100 €
Suplement si el grup és de 8 o 9 persones: 175 €

Nombre mĂ­nim de participants: 8
Nombre mĂ xim de participants: 17

Condicions del preu del viatge
*** Com a conseqüència de variables relacionades amb el carburant, les taxes aèries (preu definitiu una vegada emès bitllet) i el canvi de divises, els preus establerts en aquesta programació poden ser revisats fins a 20 dies abans de la data de sortida. Data de càlcul del viatge 26 de gener de 2024.

Inclou

 • Els vols d’anada i tornada entre Barcelona i Bishkek, via Istanbul, sense taxes aèries, de combustible i emisiĂł (nomĂ©s per l’opciĂł amb vols inclosos, places amb vols inclosos limitades, consulta’ns disponibilitat). Vols amb equipatge de mĂ  i maleta facturada incloses.
 • L’allotjament de totes les nits (12 nits).
 • PensiĂł completa tots els dies al Kirguistan (entre l’esmorzar del Dia 2 i l’esmorzar del Dia 13, ambdĂłs inclosos) .
 • Guia local de muntanya de parla anglesa, durant tot el trekking.
 • Guia turĂ­stic els dies a Osh i Bishkek.
 • El Coordinador de Bonviure des de Barcelona amb titulaciĂł de guia de muntanya durant el viatge, per un grup de mĂ­nim 8 persones.
 • El material de grup pels campaments i l’equip de cuina.
 • Tots els trasllats necessaris per seguir el programa indicat al Dia a Dia. En transport privat.
 • El transport dels equipatges per carretera.
 • El transport de l’equipatge durant els dos trekkings (fins a 7kg per persona pel trekking del Kojokelen- Alay i pel del Yukhin Peak -dos dies, els que anem d’un campament a l’altre-).
 • Entrades als museus i visites incloses en el programa del Dia a Dia.
 • Assegurança de viatge i trekking amb 30.000€ de cobertura per accident (obligatòria al Kirguistan) i 2.000€ de cancel·laciĂł.
 • DirecciĂł i gestiĂł tècnica del viatge. Assessorament tècnic i del material a portar.
 • L’IVA corresponent.

No Inclou

 • Les taxes aèries, de combustible i emisiĂł, 342€ a 4/10/2023.
 • Els vols domèstics Bishkek-Osh i Osh-Bishkek. Es poden comprar 2 mesos abans com a molt aviat. Nosaltres ens encarreguem de comprar-los per tu. El preus poden rondar els 90-120€ en total, però depèn de la cotitzaciĂł del moment. Quan reservis el viatge, t’informarem convenientment sobre aquest tema.
 • Les propines.
 • Les begudes no incloses als Ă pats. L’aigua bullida als campaments del Lenin (pots dur pastilles o ampolles amb filtre per potabilitzar l’aigua que ens donin).
 • Despeses imprevistes provocats per circumstĂ ncies incontrolables com cancel·lacions o retards de vols, carreteres bloquejades, condicions atmosfèriques, desastres naturals.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Allotjaments

En hotels de 3 estrelles, en habitacions dobles amb bany, 3 nits a Bishkek i 2 nits a Osh.
En casa d’hostes a 2200m, una nit, a la vall del Kojokelen (habitacions de 3 o 4 persones, amb matalassos sobre les catifes, per terra, a la manera tradicional).
En iurtes a 3300m, una nit, a la vall del Kojokelen (amb matalassos sobre les catifes, per terra, a la manera tradicional).
En campaments fixos amb tendes de dos places durant el trek a la zona del Lenin, 5 nits. Dutxes disponibles al Camp Base i Camp Base Avançat (5 nits). Tendes de dos persones a on es pot estar de peu, amb matalassos i aïllament del terra.

Possibilitat d’habitaciĂł individual als hotels i tenda individual als trekkings, totes les nits menys dues -al Kojokelen- (places limitades).

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitaciĂł òbviament es prioritzaran les preferències personals de comparticiĂł (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarĂ  el consens dels participants per trobar la millor soluciĂł possible a la distribuciĂł, podent-se donar el cas d’alguna habitaciĂł compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Incloses en el preu: Per tal de vetllar per la vostra salut i seguretat, Bonviure inclou, en aquest viatge, una assegurança de viatge i trekking valorada en 130€. Aquesta assegurança tĂ© la cobertura mĂ­nima que exigeixen els serveis de rescat del paĂ­s abans d’efectuar qualsevol rescat, 30.000€. Aquesta pòlissa cobreix tant les malaties o accidents durant l’activitat de trekking com les contingències de salut ocorregudes fora d’aquesta activitat. TambĂ© inclou una assegurança de cancel·laciĂł de fins a 2000€ i altres conceptes.

Opcionals: Si voleu ampliar les cobertures (d’accidents i/o de cancel·laciĂł), nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Podeu consultar les cobertures de cada una de les pòlisses, a l’apartat “Assegurances”.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botĂł RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.

Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrĂ©s d’una bestreta de 350 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractaciĂł

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancĂ ria.

Opinions del Viatge

“El recorregut Ă©s espectacular”

5 / 5 Jordi Cerdeira i Ribot

“El recorregut Ă©s espectacular: permet una molt bona aclimataciĂł a l’alçada i va de menys a mĂ©s.”


“Trekking a alta muntanya espectacular que no para de sorprendre’t positivament”

5 / 5 Eva Casals

“Trekking a alta muntanya espectacular que no para de sorprendre’t positivament. Un 10 per l’Anna, la nostra guia Bonviure, que ens ha cuidat en tot moment i ha vetllat per que tots estiguĂ©ssim be i fĂ©ssim pinya.”


“Un paĂ­s amb uns paisatges extraordinaris”

5 / 5 Mercè Ciutat

“Un trek excel.lent per l’itinerari, l’allotjament, el grup i el tracte de la coordinadora, molt humĂ . És la segona vegada que vaig al Kirguistan, a una altra zona diferent però molt recomanable. Un paĂ­s amb uns paisatges extraordinaris.”


“Un bon repte personal mentre disfrutes de paisatges meravellosos”

5 / 5 Xepi Fort BarbarĂ 

“Un bon repte personal mentre disfrutes de paisatges meravellosos. Un paĂ­s per admirar.”

Bonviure Trek
GC1829

626 887 243
De dilluns a divendres de
09.00 a 14.00 h
16.00 a 18.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Instagram