9 – 15 agost 2020

Valls de Cardós i Vallferrera. Parc Natural Alt Pirineu. Estanys i cims en el Pirineu mític i salvatge de l’Ossa.

Nivell Baix

Nivell Baix

Estada

Hotel

679€, inclou mitja pensió

Viurem i caminarem uns dies en la realitat del Pirineu mític. Óssos, hercs, tamarros i manairons al costat dels estanys més grans i els cims més alts del país. Senders preciosos que ens porten a llacs blaus, blancs i del dimoni i a boscos d’avet espesos on s’emmirallen encantats i on es refugien les bruixes. Tot un món real i imaginari que es dona la mà per fer-nos gaudir del paisatge i de les seves històries en aquest llunyà Oest que és, a voltes, el Pallars.

 

 

Mesures COVID-19

Des de Bonviure anirem aplicant les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries determinin en cada moment. Degut a la provisionalitat d’aquestes mesures anirem informant detalladament en cada viatge dels protocols i materials de protecció necessaris. Demanem a tots els participants que tingueu la comprensió i la responsabilitat necessàries pel bon desenvolupament del viatge.

Punts Forts

 • Gran paisatge pirinenc: estanys, cims de més de 3000 m, boscos immensos, torrents i rius cabalosos, muntanyes de tots els colors: negres, roges, blanques i a dalt encara la neu estintolada.
 • Bons itineraris amb un cim emblemàtic de vistes espatarrants per fer, el Monteixo 2905 m. Reguitzell d’estanys de totes mides, formes i colors envoltats de bosc, tartera o verdíssims Prats.
 • Gran riquesa natural: l’ós, l’herc, gall fer, perdiu nival, almesquera, trencalòs,… un munt de fauna i flora adaptada al rigor de la muntanya. Així com un patrimoni arquitectònic i històric descomunal que el guia us ajudarà a conèixer.
 • Viatge Km0, de proximitat. Sumem estil Bonviure i posem en valor tot el territori: gastronomia, cultura, paisatge i persones.
 • Pensat per aquells caminadors avesats a la muntanya amb interès per fer desnivells de nivell baix i mig i caminar tranquil·lament …que no vol dir lentament!
 • Allotjament en un bon hotel de muntanya i amb una bona taula pallaresa.

Dia a Dia

Dia 1, 9/08. Bosc de Virós, a la Vallferrera.

Dia 2, 10/08. Estanys de Mariola i Port.

Dia 3, 11/08. Estanys de Naorte, Clusell, Certescans i Romedo. Ascenció opcional a la Serra de Llurri.

Dia 4, 12/08. Pobles de la Vall i Pla de Nequa (1975 m)

Dia 5, 13/08. Estanys d’Aixeus i ascensió opcional al Pic del Monteixo (2905 m).

Dia 6, 14/08. Estany de Mascarida.

Dia 7, 15/08. Pla de Boavi.

Dia 1, 9/08. Bosc de Virós, a la Vallferrera
Trobada a Virós. “A Virós som concertats …” tal com diu el pas doble pallarès. Però no per treballar sinó per gaudir d’una bona estada de senderisme. Coneixereu la lletra de la cançó -i si convé la ballarem- com també gaudirem d’aquest formós bosc d’avets, bedolls, rojalets i pi negre on antigament hi vivia el gatillop. Ara hi continuen vivint els galls fers, martes, mussols pirinencs i tot tipus de cuques com l’ossa que hi fa estada tot sovint.
Desnivells aproximats: +450 m – 450 m

Dia 2, 10/08. Estanys de Mariola i Port.
Un excel·lent començament per la Vall de Cardós en una zona preciosa on hi trobarem tot un reguitzell de 5 estanys d’alta muntanya. Tot això amb una caminada plaent i amb un desnivell assequible.
Desnivells aproximats: +485 m – 485 m

Dia 3, 11/08. Estanys de Naorte, Clusell, Certescans i Romedo. Ascenció opcional a la Serra de Llurri.
Sortirem des de Tavascan amb 4×4. Durant l’itinerari d’avui veurem un conjunt d’estanys d’alta muntanya: Naorte, Clusell, Certescans i Romedo. Aquest serà, si el temps acompanya, un dels dies més macos. L’ascensió opcional es farà si la meteorologia ens ho permet.
Desnivells aproximats : + 490 – 490 m. Ascensió opcional a la Serra de Llurri + 100 – 100 m

Dia 4, 12/08. Pobles de la Vall i Pla de Nequa (1975 m)
Aquest serà un dia dedicat a visitar els pobles de la vall, com Ginestarre i Esterri de Cardós, amb un important patrimoni romànic, i també les Bordes de Llossaus i Mallanera. La borda de Llossaus ha estat reconstruïda recentment amb la coberta original de palla de manera que mostra com era una borda abans en aquesta zona del Pirineu. Finalment anirem a parar al Pla de Nequa on, segons la tradició, s’hi trobaven les bruixes de Vallferrera i Cardós. Des d’allà, igual que les bruixes, gaudirem de les millors vistes cap a les dues valls i tornarem entre pins i bedolls cap a Esterri de Cardós. Desplaçaments amb cotxes particulars i possibilitat de visitar el museu de les papallones de Ribera de Cardós.
Desnivells aproximats: + 450 m -650 m

Dia 5, 13/08. Estanys d’Aixeus i ascensió opcional al Pic del Monteixo (2905 m)
Anirem amb cotxes fins a Àreu i des d’allà els 4×4 ens portaran a més alçada. Dia espectacular gràcies a l’Estany d’Aixeus i al Pic del Monteixo. Aquest pic és un dels més característics de la Vallferrera gràcies al seu perfil de triangle perfecte. De manera opcional es podrà arribar al cim del Pic del Monteixo. Possibilitat de visitar la serradora d’Àreu abans de tornar cap a l’hotel.
Desnivells aproximats : + 400 m – 400 m. Opcional al cim + 450 m – 450 m

Dia 6, 14/08. Estany de Mascarida
Anirem amb cotxes fins a la Pleta del Prat i des d’allà farem un recorregut per les alçades en el que gaudirem envoltats de prats i muntanya.
Desnivells aproximats : + 600 m – 600m

Dia 7, 15/08. Pla de Boavi
La cirereta final. Pujarem amb cotxes fins a la presa de Montalto i des d’allà ens endinsarem caminant per un reguitzell de prats, meandres i boscos, un lloc molt bonic per acomiadar-nos del Pallars.
Desnivells aproximats : + 200 m – 200 m

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen.

Nivell

Desnivells mitjos diaris de + 470 m i – 490 m.
Camins de muntanya pirinenca, fresats i sense dificultat tècnica.
Temps efectiu de caminada entre 4 i 6 hores diàries.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans de la sortida us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preu

679€, inclou mitja pensió.

Suplement habitació individual: 110€ (places limitades, consulteu disponibilitat).

Nombre mínim de participants: 6
Nombre màxim de participants: 17

Inclou

 • Allotjament, esmorzars i sopars de tots els dies (6 nits).
 • El guia titulat de muntanya de Bonviure durant tota l’estada.
 • Assegurança d’accidents a muntanya i assegurança bàsica de viatge i trekking.
 • Tastet Bonviure de productes locals.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge.
 • L’IVA.

No Inclou

 • Els desplaçaments amb 4×4 dels dies 2, 3 i 5 del viatge.
 • Els pícnics, que podeu comprar al mateix allotjament, a les botigues del poble o dur des de casa.
 • Les begudes no incloses en els menús.
 • Les entrades a museus i monuments.
 • Tot allò no especificat en l’apartat “Inclou”.

Transports

El dels participants. Quan us apunteu us demanem si teniu cotxe, i si voleu compartir les places a canvi de compartir les depeses del viatge amb d’altres companys d’excursió. Als que no disposeu de cotxe us passem els telèfons del conductors/es que volen compartir plaça per coordinar-vos. Us passarem les infos de la trobada per correu electrònic. Bonviure únicament coordina els cotxes dels participants per facilitar el transport, la nostra tasca d’organització tècnica de viatges GC 1829 comença en el punt de trobada abans de l’excursió a peu. Emprarem els cotxes per fer els moviments de travessa, coordinació i trasllat.

El fet de compartir cotxes entre els participants queda pendent de confirmar segons les condicions de “nova normalitat” que es fixin per aquest estiu.

Allotjament

En hotel de muntanya familiar, en habitacions dobles amb bany.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori l’assistència d’un acompanyant). Podeu consultar la cobertura clicant aquí.

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar. Per tal que tingui validesa legal, cal que ens la sol·liciteu al mateix moment en què feu el pagament de la primera bestreta.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.

Per telèfon trucant al 93 823 0527 o bé al 626 887 243.

Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquesta sortida.

Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 150 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrés, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul•ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel•lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar.

Segons el reial decret –llei 23/2018 els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Bonviure Trek
GC1829

626 887 243
De dilluns a divendres de
09.00 a 14.00 h
16.00 a 18.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis del seu interès. En continuar amb la navegació entenem que accepta nostra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Instagram