10 – 13 Abril 2020

Setmana Santa.
Castells Càtars del Prepirineu Francès,
Llenguadoc.

Nivell Baix

Nivell Baix

Estada

Gîte d’Étape

379 €, inclou mitja pensió

Ficha del Viaje en Pdf

Una barreja espectacular de senderisme, paisatge i història.

Els castells de Puillorenç, Puivert, Montsegur i Rocafixada seran el centre de preciosos recorreguts entre majestuoses fagedes i avetoses, guarnides amb un Pirineu nevat sempre al fons.

Una clàssica de Bonviure que t’encantarà.

 

Àlbum de fotos Setmana Santa 2015

Àlbum de fotos Setmana Santa 2016

Àlbum de fotos Setmana Santa 2017

Punts Forts

 • Tota una clàssica del Bonviure…l’escenografia d’aquesta trobada està feta de castells misteriosos, que emergeixen de boscos tan obscurs com la història dels mateixos protagonistes.
 • Introducció al catarisme i al món dels trobadors.
 • A la nit, amb la comoditat d’un bon allotjament molt acollidor, farem tertúlia amb la història dels bons-homes, i animació amb la poesia dels trobadors i els balls de l’època . Reconstrucció d’una vetllada medieval amb gastronomia i ball.
 • Occitània, Sud de França, a només 3 hores i mitja de Barcelona.

Dia a Dia

DIA 1, 10/04. Castell de Rocafixada i Bosc de Bac d’en Bas.

DIA 2, 11/04. Castell de Montsegur i Serrallonga.

DIA 3, 12/04. Castell de Puivert i Bosc de Nébias.

DIA 4, 13/04. Castell de Puillorenç i Bosc de Faburnet.

DIA 1, 10/04. Castell de Rocafixada i Bosc de Bac d’en Bas.
Trobada al voltant de les 12h al poble de Rocafixada. Excursió a peu al Castell de Rocafixada i Bosc de Bac d’en Bas.
Farem un camí circular des d’aquest típic i bonic poblet, i recorrent prats amb vistes i fagedes monumentals, arribarem al seu castell. Aquest és un dels castells càtars amb millors vistes del Pirineu, una gran panoràmica de les serralades amb els seus cims encara nevats. Una preciositat d’itinerari per començar!

Desnivells aproximats: +400m / -400m

DIA 2, 11/04. Castell de Montsegur i Serrallonga.
Des del poble de Serrallonga s’eleva, de manera espectacular, el més emblemàtic dels castells càtars, el de Montsegur, escenari de setge i nucli de la història del catarisme. Per boscos d’avets i fagedes pujarem a aquest castell que és un mirador preciós sobre el Pre-Pirineu francès. És inevitable, quan es visita aquest indret, no impregnar-se amb la seves històries i fets… és un indret molt especial…

Desnivells aproximats: +600m / -600m

DIA 3, 12/04. Castell de Puivert i Bosc de Nébias.
El Castell de Puivert és potser el millor conservat de la ruta càtara, i segurament d’això li ve la seva faceta cinematogràfica… Fou residència estiuenca dels Comtes de Foix i punt de reunió de la noblesa amb més prestigi de la zona, que crearen el seu ambient cultural i donaren renom al seus trobadors. Ens passejarem per un bosc que és com una joia inesperada, un bosc de conte, humit i màgic, a dins del qual s’amaga la presència original d’un laberint calcari natural.

Desnivells aproximats: + 350m / -350m

DIA 4, 13/04. Castell de Puillorenç i Bosc de Faburnet.
Anirem a visitar un castell de pel·lícula enfilat damunt d’uns penya-segats que de cop, emergeixen del mig del bosc com una sorpresa. Camins de boscos humits de fagedes i de paisatge de vegetació mediterrània que ens regalen un final amb panoràmica espectacular del Canigó.

Desnivells: + 250m / -250m

Per tal de garantir la seguretat dels participants i el correcte desenvolupament de l’activitat, Bonviure es reserva el dret de modificar els itineraris si les condicions atmosfèriques o l’estat del terreny o qualsevol altra causa així ho requereixen. .

Itinerari

Nivell

Desnivells i quilometratge màxim és de +400 m -400 m i entre 10 i 14 km aproximadament.

Temps d’entre 3 i 5 hores de marxa diaris, sense comptar aturades.

Bons camins sense dificultat tècnica.

Material

 • Botes de senderisme.
 • Vestimenta per capes amb impermeable o paravent.
 • Barret, ulleres de sol.
 • Pals per caminar, recomanats.
 • Motxilla petita i bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals.

Setmanes abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

Preus

379 €, mitja pensió inclosa.

Suplement per habitació individual : 45 € (places limitades, si us plau, consulta’ns disponibilitat).

Nombre mínim de participants: 6
Nombre màxim de participants: 17

Inclou

 • El sopar i allotjament del divendres, dissabte i diumenge. L’esmorzar de dissabte, diumenge i dilluns.
 • Guia de muntanya de Bonviure, amb el nostre estil habitual.
 • Tastet de productes locals.
 • Assegurança d’accidents a muntanya.
 • Assegurança bàsica de viatge i trekking.
 • Direcció i gestió tècnica del viatge.
 • L’IVA.

No Inclou

 • Els pícnics de migdia, que podeu dur de casa o comprar a les botigues dels pobles (al gîte tenim cuina i nevera).
 • Les entrades als castells que no són d’accés lliure.
 • Begudes que no estiguin incloses en el menú.
 • Tot el no especificat en l’apartat “Inclòs”.

Allotjaments

Allotjament en hostal-gîte, en habitacions dobles. Algunes habitacions amb el bany a l’interior, d’altres amb el bany compartit.
Allotjament senzill. Bona cuina casolana i bona acollida.
Amb dret a fer servir la nevera i la cuina si ens hi volem fer els picnics.

Si voleu més informació sobre els allotjaments, no dubteu en consultar-nos-ho .

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc…). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

Assegurances

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d’accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l’accidentat a un centre hospitalari o mèdic (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

En aquest viatge també està inclosa una assegurança bàsica de viatge i trekking (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). Es necessari que en consulteu la cobertura clicant aquí.

Per aquest destí és molt recomanable disposar de la tarja sanitària europea, que abarateix costos d’assistència i estalvia tràmits. Aquesta tarja és gratuïta i es pot tramitar directament per internet (i es rep al domicili al cap d’uns dies). Aquí en teniu l’enllaç per si voleu més informació i sol•licitar-la: https://w6.seg-social.es/solTse/jsp/Entrada.jsp

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu-nos les assegurances que us podem oferir.

Igualment, si esteu interessats en contractar una assegurança de cancel·lació del viatge, Bonviure us la pot proporcionar. Per tal que tingui validesa legal, cal que ens la sol·liciteu al mateix moment en què feu el pagament de la primera bestreta o com a màxim 4 dies més tard.

Reserves

Podeu fer-ho clicant al botó RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com
Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.
Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d’una bestreta de 150 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l’ingrès, envieu un mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l’hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment, aproximadament un mes abans de la data de sortida. Quan ens apropem a la data del viatge, rebreu per mail les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.

A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, també amb places inferiors a les mínimes. si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l’agència podrà a anul·ar el viatge fins a 20 dies abans de la sortida, quan el viatge és de més de 6 dies, i 10 dies abans de la sortida quan el viatge és de 2 a 6 dies. en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure.

En cas de cancel·lació per part del client s’intentarà ocupar la plaça amb un altre client per reduir al màxim les despeses que se’n puguin derivar. Consulteu les condicions generals de contractació.

Segons el reial decret–llei 23/2018, els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat.

Bonviure GC 1829 no es fa responsable de les alteracions que puguin ocasionar-se en el programa i no assumirà les possibles despeses originades per vagues, retards, cancel•lacions o mal funcionament dels transports, inclemències climatològiques, estat de les carreteres, accidents, desastres naturals o qualsevol altra causa aliena a la responsabilitat de Bonviure.

GC-1829

Veure condicions generals de contractació

VisaMastercard

Pots pagar els nostres viatges amb targeta bancària.

Opinions del Viatge

“Un viatge iniciador”

4 / 5 Anna Porta

“Un viatge iniciador a la Occitània càtara! “


“Interessant”

4 / 5 Pep Cabestany 

“Interessant ruta històrica magistralment portada per Bonviure. “

Bonviure Trek
GC1829

626 887 243
De dilluns a divendres de
09.00 a 14.00 h
16.00 a 18.00 h
bonviure@bonviure.com
08600 Berga - Catalunya

Instagram